Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέος κύκλος του Προγράμματος Διαχείρισης του Στρες με Ενσυνειδητότητα

Νέος κύκλος του Προγράμματος Διαχείρισης του Στρες με Ενσυνειδητότητα

0

Θα ξεκινήσει στο Κέντρο Ψυχολογικών Θεραπειών «Ψυχή τε και σώματι» την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Ο νέος κύκλος του Προγράμματος Διαχείρισης του Στρες με Ενσυνειδητότητα, πρόγραμμα γνωστό στο εξωτερικό με τον τίτλο Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT), θα ξεκινήσει στο Κέντρο Ψυχολογικών Θεραπειών «Ψυχή τε και σώματι» την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 και θα διαρκέσει 8 βδομάδες μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Συντονίστρια των ομάδων θα είναι η Σοφία Μεσσάρη, Κλινική Ψυχολόγος & Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου.

Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής Δευτέρα 6 Μαΐου.

Αν ενδιαφέρεστε να πάρετε μέρος στο πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Σοφία Μεσσάρη στο 25411 00434 ή 6957085624 για να κανονίσετε προσωπική δωρεάν συνάντηση με την ίδια, όπου θα συζητηθούν το περιεχόμενο και η σκοπιμότητα  του προγράμματος και το κατά πόσο είναι κατάλληλο για σας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και δεν θα υπάρχει δυνατότητα ένταξης σε αυτό μετά την ημερομηνία έναρξής του.

Τι είναι η Ενσυνειδητότητα

Με τις πρακτικές Eνσυνειδητότητας (Mindfulness) καλλιεργούμε μια στάση ζωής που μας βοηθά να βγαίνουμε από τον ‘αυτόματο πιλότο», να είμαστε πιο παρόντες, πιο ενήμεροι γι’ αυτό που μας συμβαίνει κάθε στιγμή –εντός μας και εκτός μας- και ταυτόχρονα να το προσεγγίζουμε με μια διάθεση καλοσύνης και αποδοχής. Η χρησιμότητα της Ενσυνειδητότητας σε καταστάσεις στρες είναι ότι καλλιεργεί έναν εσωτερικό ‘χώρο’ νηφαλιότητας στο μέσο της ‘τρικυμίας’. Μας μαθαίνει να παρατηρούμε τις δυσκολίες που βιώνουμε στο παρόν και τις εσωτερικές μας αντιδράσεις (σκέψεις, έντονα συναισθήματα, αισθήσεις)  σ’ αυτές τις δυσκολίες χωρίς να τις κρίνουμε, να ‘χανόμαστε’ μέσα τους ή να αντιδρούμε παρορμητικά προσπαθώντας να τις αποφύγουμε.

Τα προγράμματα Mindfulness (Mindfulness-based Stress Reduction / MBSR & Mindfulness-based Cognitive Therapy/MBCT) είναι ευρέως αναγνωρισμένα στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία για την αποτελεσματικότητά τους στην αντιμετώπιση ψυχικών συμπτωμάτων όπως άγχος και κατάθλιψη, σωματικών προβλημάτων όπως πόνος αλλά και γενικότερα για τη βελτίωση της εσωτερικής ισορροπίας και ευεξίας.

Δομή του προγράμματος

Το πρόγραμμα θα διδαχθεί στο πλαίσιο 8 εβδομαδιαίων ομαδικών συναντήσεων στις 18:30-20:30 κάθε Παρασκευή, από 10 Μαΐου μέχρι 28 Ιουνίου 2019 και συμπεριλαμβάνει και μία ημέρα Εντατικής Πρακτικής την Κυριακή 23 Ιουνίου.

Κόστος

Το κόστος συμμετοχής είναι 230 Ευρώ και συμπεριλαμβάνει τις 8 ομαδικές συνεδρίες, την ημέρα εντατικής πρακτικής, τη διανομή γραπτού υλικού και CDs με πρακτικές για άσκηση στο σπίτι.  Για ανέργους και φοιτητές το κόστος είναι 200 Ευρώ. Για τους τρόπους πληρωμής απευθυνθείτε στη Σοφία Μεσσάρη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…