Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Εκδηλώσεις Μνήμης για την 104η Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενιών από την Τουρκία

Εκδηλώσεις Μνήμης για την 104η Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενιών από την Τουρκία

0

Την Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου και την Κυριακή 12 Μαΐου

Στις 24 Απριλίου του 1915 η κυβέρνηση των Νεοτούρκων έθεσε σε εφαρμογή ένα άρτια μελετημένο σχέδιο εξόντωσης του Αρμενικού πληθυσμού που διέμενε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. 1.500.000 αθώες ψυχές ήταν ο τραγικός απολογισμός αυτού του σχεδίου που στη συνέχεια εφαρμόστηκε και στους υπόλοιπους Χριστιανικούς πληθυσμούς της αυτοκρατορίας.

Οι Αρμενικές κοινότητες της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, όπως και οι Αρμένιοι στην Δημοκρατία της Αρμενίας και σε όλη τη διασπορά, τιμώντας την μνήμη των 1.500.000 αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας του 1915 διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων :

Την Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου και από τις 9.30 μέχρι τις 1.30 στην αίθουσα της Αρμενικής κοινότητας Ξάνθης (Αγίου Ελευθερίου 54), εθελοντική αιμοδοσία από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Ν. Νοσοκομείου Ξάνθης, με πρωτοβουλία του Αρμενικού Σταυρού Ελέους Ξάνθης.

Την Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 8.45μ.μ. συναυλία αφιερωμένη στα θύματα της Γενοκτονίας του 1915, στην Ορθόδοξη Αρμενική εκκλησία της Παναγίας στην Ξάνθη, από την υψίφωνο κ.Ριψιμέ Nτανιελιάν, σε έργα Αρμενίων συνθετών και εκκλησιαστικούς ύμνους.

Την Κυριακή 12 Μαΐου και ώρα 11.00π.μ. την κεντρική πολιτική εκδήλωση στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (καπναποθήκη Π), με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Διευθυντή  του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Δρα. Κωνσταντίνο  Φίλη και θέμα: «ΤΟΥΡΚΙΑ, quo vadis; ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ».

Η κεντρική εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα  της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι «Πέρσες» με την Ομάδα Σημείο Μηδέν στο Φεστιβάλ Φιλίππων

Παράσταση την Τετάρτη 17 Αυγούστου   Μετά από την εξαιρετικά επιτυχημένη τριετή (2019…