Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Με νέες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στελεχώνεται το νοσοκομείο Ξάνθης

Με νέες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στελεχώνεται το νοσοκομείο Ξάνθης

0

 

14 νέες θέσεις γιατρών

 

Μέχρι τις 24 Απριλίου οι αιτήσεις για τις 5 θέσεις προσωπικού

 

 

 

Δεκατέσσερις νέες θέσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων θα προκηρυχτούν το επόμενο διάστημα μετά από απόφαση  του Υπουργείου Υγείας για 120 προλήψεις σ’ όλη την Υγειονομική Περιφέρεια. Μεταξύ αυτών είναι και οι  6 νέες θέσεις γιατρών στο αυτόνομo τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών που επαναπροκηρύσσονται.

Στις 24 Απριλίου λήγει η προθεσμία για τις 5 μόνιμες θέσεις

Πρόκειται για τις παρακάτω θέσεις:

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

 

Ειδικότητα Θέσεις
ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1
ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 1
ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΧΙΝΟΥ 1
ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2

 

«Χρυσή» επιδότηση έως 18.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ για νέους επιχειρηματίες

 

Ετοιμάζονται 5 νέα προγράμματα

 

 

Πέντε νέα προγράμματα, επιδοτήσεων και εύρεσης εργασίας, για νέους και ανέργους, με τον συνολικό αριθμό των ωφελούμενων να «αγγίζει» τους 24.000 ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ.Τα προγράμματα θα απευθύνονται σε ανέργους, άνεργους πτυχιούχους και νέους πτυχιούχους.

«Χρυσή» επιδότηση έως 18.000 ευρώ σε νέους

Με το πρώτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ -που προ ημερών ανακοίνωσε νέα δράση για 500 ανέργους- επανέρχεται το πλάνο στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφορά σε προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και στήριξη νέων έως 29 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Οι ωφελούμενοι θα είναι 5.000 άνεργοι, με τον ΟΑΕΔ να χρηματοδοτεί 2.500 επιχειρηματικά σχέδια.

Το ποσό της ενίσχυσης, κατά την ίδια πηγή, μπορεί να φτάσει έως και τα 18.000 ευρώ.

Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 3.000 άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στο άμεσο διάστημα αναμένεται να ανοίξει και ο δεύτερος κύκλος του ειδικού προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 3.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά σε ηλικίες από 22 έως 29 ετών και η απασχόληση θα γίνει σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 3.000 ανέργους θεωρητικών σπουδών

Το τρίτο πρόγραμμα περιγράφεται ως στοχευμένη κατάρτιση και πιστοποίηση 3.000 ανέργων θεωρητικών σπουδών σε κλάδους αιχμής.

Η δράση απευθύνεται σε ανέργους έως 29 ετών, ενώ προβλέπονται διάφοροι τομείς δραστηριοποίησης (social media, πολιτιστικοί οργανισμοί, συμβουλευτική, αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών κ.λπ).

Επαγγελματική ενδυνάμωση για 10.000 ανέργους ηλικίας 18 – 29 ετών

Το εν λόγω πρόγραμμα, σύμφωνα με το workenter, απευθύνεται σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επενδύει στο ανθρώπινο δυναµικό και στην ενίσχυση της κλαδικής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εξεταστούν προτάσεις όπως, για παράδειγμα, η διασύνδεση κρίσιμων τομέων όπως ο τουρισμός με την αγροδιατροφή.

3.000 θέσεις για νέους πτυχιούχους από τον ΟΑΕΔ

Το πέμπτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά νέους πτυχιούχους, ηλικίας 24-29 ετών, θετικής, τεχνολογικής και οικονοµικής κατεύθυνσης.

Θα διατεθούν 3.000 θέσεις. Αφορά στην κατάρτιση ανέργων αποφοίτων σχετικών αντικειµένων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Ο προϋπολογισµός του προγράµµατος ανέρχεται σε 40,2 εκατ. ευρώ.

 

 

Εγκρίθηκε η πρόσληψη 1.500 πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης

 

Ποια θα είναι η διάρκεια της σύμβασης

 

‘Άνοιξε ο δρόμος για την πρόσληψη 1.500 πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Μετά από σχετικό αίτημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι υπουργοί Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος υπέγραψαν την εγκριτική απόφαση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 για την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης των πυροσβεστών. Η χρονική διάρκεια της σύμβασης θα είναι εξάμηνη.

 

 

ΑΑΔΕ: Αίτηµα για να προσληφθούν 1.579 δημόσιοι υπάλληλοι

 

Υπολογίζεται πως το Δηµόσιο θα ζητήσει περίπου 50.000 προσλήψεις την τετραετία 2020-2023

 

Σάρκα και οστά αρχίζει να παίρνει ο πολυετής προγραµµατισµός προσλήψεων που θέσπισε η κυβέρνηση. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δηµοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει υποβάλει αίτηµα για 1.579 προσλήψεις µονίµων στην τετραετία 2020-2023 και αυτός είναι ένας µόνο από τους εκατοντάδες φορείς που έχουν κληθεί να δηλώσουν τις ανάγκες τους για την ερχόµενη τετραετία.

Ο πολυετής προγραµµατισµός προσλήψεων θεσπίστηκε µε τον νόµο 4590/2019 και έχει σκοπό την καλύτερη οργάνωση του Δηµοσίου, ώστε αφενός οι ίδιοι οι φορείς να έχουν καταγεγραµµένες τις ανάγκες τους µε βάση τα οργανογράµµατά τους, αφετέρου η κυβέρνηση και το ΑΣΕΠ να µπορεί να σχεδιάζει καλύτερα τις προκηρύξεις και να µην είναι απαραίτητες Πράξεις Υπουργικού Συµβουλίου (ΠΥΣ) για 10 και 20 προσλήψεις, καθώς θα είναι εφικτή η οµαδοποίηση των δράσεων.

Η προθεσµία για την υποβολή των αιτηµάτων έχει λήξει για όλους τους φορείς πλην του υπουργείου Εσωτερικών, που καλύπτει ταυτόχρονα τους 325 δήµους και τις 13 περιφέρειες.

Εντός των ερχοµένων εβδοµάδων η υπουργός ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αναµένεται να παρουσιάσει συγκεντρωτικά τα αιτήµατα των φορέων του ∆ηµοσίου. Ο συνολικός αριθµός των αιτηµάτων αναµένεται µε µεγάλο ενδιαφέρον. Σύµφωνα µε ορισµένες εκτιµήσεις, υπολογίζεται πως το ∆ηµόσιο θα ζητά περίπου 50.000 προσλήψεις την τετραετία 2020-2023, προκειµένου να καλύψει τις απώλειες λόγω έλλειψης διορισµών και συνταξιοδοτήσεων. Με βάση το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα 2019-2022 είχαν συµφωνηθεί µε τους θεσµούς περίπου 35.000 προσλήψεις, τηρουµένης της αναλογίας 1 πρόσληψη ανά 1 αποχώρηση. Ο αριθµός αυτός θα πρέπει να επικαιροποιηθεί για το διάστηµα 2020- 2023 χωρίς να αναµένονται τεράστιες µεταβολές. Στην περίπτωση αυτή θα είναι δύσκολο το όριο του µεσοπρόθεσµου να ξεπεραστεί, εκτός εάν επιτευχθεί κάποια ρύθµιση όπως έγινε πρόσφατα µε τις προσλήψεις στην εκπαίδευση και στο πρόγραµµα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Οι 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας και οι 3.000 για το «Βοήθεια στο Σπίτι» εξαιρέθηκαν, δηλαδή, και µε αυτό τον τρόπο το όριο του Μεσοπρόσθεσµου αυξήθηκε κατά 50%. Υπό την έννοια αυτή, εάν επιβεβαιωθεί αριθµός 50.000 αιτηµάτων δεν θα θεωρηθεί εξωπραγµατικός.

Έτσι, υπολογίζει ότι:

Το 2020 θα αποχωρήσουν συνολικά 296 µόνιµοι υπάλληλοι και το 2021 άλλοι 329. Σύνολο απωλειών για τον εισπρακτικό µηχανισµό του κράτους, 625 άτοµα.

Για την ίδια διετία η ΑΑ∆Ε ζητά να προσληφθούν 228 ΠΕ Εφοριακών, 65 ΤΕ Εφοριακών, 141 ΠΕ Τελωνειακών, 77 ΤΕ Τελωνειακών, 46 ∆Ε Τελωνειακών, 93 ΠΕ Πληροφορικής, 58 ΤΕ Πληροφορικής και 10 ΠΕ Μηχανικών. Σύνολο προσλήψεων 718 άτοµα.

Για τη διετία 2022-2023 υπολογίζεται ότι θα προκύψουν υπερδιπλάσιες απώλειες σε σχέση µε την προηγούµενη. Το 2022 θα αποχωρήσουν 769 υπάλληλοι και το 2023 ακόµη 716, δηλαδή 1.485 συνολικά.

Σε αντιστάθµισµα, η ΑΑ∆Ε ζητά να γίνουν 861 προσλήψεις µονίµων µε βάση την εξής κατανοµή: 258 ΠΕ Εφοριακών, 69 ΤΕ Εφοριακών, 235 ∆Ε Εφοριακών, 72 ΠΕ Τελωνειακών, 24 ΤΕ Τελωνειακών, 77 ∆Ε Τελωνειακών και 31 ΠΕ Χηµικών. Οι 1.579 προσλήψεις µονίµων υπαλλήλων δεν θα είναι η µόνη πηγή κάλυψης των πολύ µεγαλύτερων οργανικών κενών που αντιµετωπίζει η συγκεκριµένη υπηρεσία.

Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, µε τη σηµερινή της οργάνωση ξεκινά αυτήν τη στιγµή µε 1.860 κενά σε εφοριακούς, 886 σε τελωνειακούς, 506 σε πληροφορικάριους και 168 σε άλλους κλάδους. Περιµένει όµως ταυτόχρονα προσωπικό από µετατάξεις και το Ενιαίο Σύστηµα Κινητικότητας, ενώ αναµένεται να καρποφορήσουν διαδικασίες πρόσληψης που έχουν ξεκινήσει παλαιότερα, όπως η προκήρυξη του 2017 για 548 υπαλλήλους.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με εργαζόμενους του ΓΝΞ συναντήθηκε ο Μπαράν Μπουρχάν 

Δόθηκε έμφαση στη λειτουργία της ΜΕΘ, αλλά και την σημερινή αδυναμία κάλυψης των non Covid…