Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Έρχεται η 8η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Ξάνθη στις 21-23 Ιουνίου

Έρχεται η 8η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Ξάνθη στις 21-23 Ιουνίου

0

Σε μια ακόμη διοργάνωση που θέλει να γεμίσει πλατείες και δρόμους με ήχους, χρώματα και ελπίδα, προσφέροντας δωρεάν μουσική σε όλους καλούν οι «Βάτραχοι»

 Δηλώσεις συμμετοχής για μουσικούς, σχήματα, αλλά και συνδιοργανωτές έως 17 Μαΐου

Ο πολιτιστικός σύλλογος Ξάνθης ΒΑΤΡΑΧΟΙ , για 8η συνεχή χρονιά διοργανώνει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Ξάνθη στις 21 με 23 Ιουνίου 2019 με σκοπό να γεμίσει πλατείες και δρόμους με ήχους, χρώματα και ελπίδα, προσφέροντας δωρεάν μουσική σε όλους.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ωριμάζει και εξελίσσεται, ξεφεύγει από τα όρια της διοργάνωσης και δίνει το έναυσμα, την ώθηση και τα κλειδιά σε όλους, ώστε να γίνουν ενεργά μέλη αυτής.

«Κάθε όνειρο θέλει να πραγματοποιηθεί, κάθε στιγμή θέλει να ζήσει, κάθε συναίσθημα να εκδηλωθεί. Ο σκοπός μας εδώ και 20 χρόνια (8η χρονιά στην πόλη της Ξάνθης) να μπορούμε να επικοινωνούμε, να ενωνόμαστε και να ζούμε έστω και για μια στιγμή, όλοι μαζί! Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη τη μουσική και η μουσική έχει ανάγκη τους ανθρώπους. Η μουσική είναι ο ήχος της καρδιάς μας που φτερουγίζει στο άπειρο. Είναι η γλώσσα της ψυχής μας που βρίσκει την σωτηρία της μέσα από αυτή. Είναι οι λέξεις που μας συντονίζουν. Αυτό είναι για μας. Όπως και πολλά άλλα. Όπως και τα πάντα και πάντα.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μας στον κόσμο των ήχων και των λέξεων, και έτσι ρωτήσαμε να μάθουμε τι είναι για σάς η μουσική. «Είναι άραγε το «αχ» στην αρχή των τραγουδιών, το εξώφυλλο ενός δίσκου, ένα ηχείο που πάλλεται, η πενιά σου η μαγική, ένα πάρτι στον δρόμο, στην ταράτσα σου, ένα σύνθημα στο τοίχο, ένας πίνακας ζωγραφικής ή ο στίχος ενός τραγουδιού που θα ενώσει τον κόσμο;» Είναι μια ερώτηση που δεν μπορεί παρά να έχει μια ειλικρινή απάντηση. Αλήθεια λοιπόν, τι είναι για σένα η μουσική; Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της μουσικής γιορτάζει τα 20 της χρόνια στην Ελλάδα και σας καλεί να απαντήσετε με όποιο τρόπο ο καθένας θέλει: Από τις 21 μέχρι τις 23 Ιουνίου γιορτάζουμε. Όχι στα πλαίσια μιας «κλασικής» διοργάνωσης αλλά σε αυτά ενός μεγάλου τριήμερου πάρτι με κεντρικό άξονα, τι άλλο; Τη μουσική! Έμπνευση, χαρά, λύπη, συναισθήματα- οτιδήποτε μπορεί να δώσει και να δημιουργήσει. Όλοι μπορούμε να αποτελέσουμε κομμάτι της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και να τη στηρίξουμε», σημειώνουν στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη νέα γιορτή μουσικής οι διοργανωτές.

Κάλεσμα συμμετοχής προς Μουσικούς / καλλιτέχνες

Ερασιτέχνες ή επαγγελματίες μουσικοί, κάθε είδους, συγκροτήματα και χορωδίες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 17 Μαΐου.

Δήλωση Συμμετοχής Drum Day 23.06.2019

One Band and Many Drummers, ένα μοναδικό event στις 23.06.2019, όπου drummers θα ενώσουν το ταλέντο τους.

Κάλεσμα προς συνδιοργανωτές

Ιδιώτες ή επιχειρηματίες, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά κέντρα, σωματεία, ιδρύματα, μουσικές ακαδημίες ή σχολές, Ωδεία, Βιβλιοθήκες, Μουσεία, θέατρα, Ξενοδοχεία, Bar (κ α.) μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ως υποστηρικτές, εθελοντές ή συνδιοργανωτές έως τις 17 Μαΐου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διαδικτυακές φέτος οι διαλέξεις της Ακαδημίας-Δομής δια Βίου Μάθησης της ΠΑΜΘ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών, κάτοικοι…