Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Υπάρχουν τα λεφτά για το β’ τμήμα του κάθετου άξονα

Υπάρχουν τα λεφτά για το β’ τμήμα του κάθετου άξονα

0

Η έκπτωση του α’ τμήματος ανοίγει τον δρόμο για την δημοπράτηση του β’ τμήματος Εχίνος –  Μελίβοια μαζί με χρηματοδότηση από το interreg

 

Μέχρι το Σεπτέμβριο θα γίνει η δημοπράτηση δεσμεύτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατίας Α. Αντωνούδης σε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρη

 

«Μπήκε στο αυλάκι» και η διάνοιξη και του β’ τμήματος του κάθετου άξονα της Ξάνθης  Εχίνος – Μελίβοια μετά τη συνάντηση που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της Εγνατίας Απόστολο Αντωνούδη την προηγούμενη Τετάρτη. Να σημειώσουμε ότι το α’ τμήμα που αφορά την διάνοιξη Δημάριο – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα βρίσκεται υπό κατασκευή και αναμένεται η ολοκλήρωσή του σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τέλος του 2019.

antonoudis zagnaferis
 

Η έκπτωση του α’ τμήματος ανοίγει τον δρόμο για την δημοπράτηση του β’τμήματος Εχίνος –  Μελίβοια

 Όπως είναι ήδη γνωστό ο κ. Ζαγναφέρης εξ’ αρχής διατύπωσε την άποψη και πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση, τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν από την έκπτωση της δημοπράτησης του α’ τμήματος και ανέρχονται σε 20 εκ. ευρώ να διατεθούν για τη δημοπράτηση του β’ τμήματος Εχίνος – Μελίβοια. Ο κ. Αντωνούδης βέβαια ήταν αρνητικός και είχε πει πως έχει ήδη σχεδιαστεί μέρος των χρημάτων από την έκπτωση να διατεθούν για την δημιουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού σε συνεργασία με την ΕΡΤ που θα λειτουργήσει πιλοτικά πανελλαδικά για πρώτη φορά στο κομμάτι αυτό και θα παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση του δρόμου καθώς και πολιτιστικού περιεχομένου, ενώ κάτι αντίστοιχο θα υπάρχει και στην Βουλγαρία.

Μέχρι το Σεπτέμβριο δημοπράτηση δεσμεύτηκε η Εγνατία

Ωστόσο φαίνεται πως αυτός ο σχεδιασμός δεν υλοποιήθηκε και έτσι δεσμεύτηκε στον κ. Ζαγναφέρη που επανέφερε το θέμα στην συνάντηση που είχαν  ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα δημοπρατηθεί και το β΄ τμήμα του κάθετου άξονα της Ξάνθης που αφορά το δρόμο Εχίνο –  Μελίβοια. Γι αυτό το τμήμα υπάρχουν διαθέσιμα συνολικά 40 εκ. ευρώ (20 εκ. ευρώ από την έκπτωση και 20 εκ. από το interreg).

Συντήρηση οδών και γεφυριών από Εγνατία και αντιπεριφέρεια

Επίσης ο κ. Ζαγναφέρης υπέδειξε στον κ. Αντωνούδη κάποια σημεία στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο με μεγάλη επικινδυνότητα και ο κ. Αντωνούδης δεσμεύτηκε να τα εξετάσει και να τα συντηρήσει η Εγνατία. Να σημειώσουμε ότι η τεχνική υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης εκτελεί έργα σε γεφύρια καθ’ οδόν της Ε.Ο. Ξάνθης – Εχίνου και συμφωνήθηκε αυτά να «κουμπώσουν» στον κάθετο άξονα όταν αυτός ολοκληρωθεί.

Στο εθνικό σχέδιο μεταφορών ο κάθετος Εχίνος – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Να σημειώσουμε ότι τα δύο τμήματα του κάθετου άξονα από Εχίνο  – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα συμπεριλαμβάνονται στο νέο Εθνικό Σχέδιο Μεταφορών που εκπόνησε το Υπουργείο Υποδομών που αναφέρεται σε :  «αναβάθμιση  στο τμήμα Εθνικής Οδού Ξάνθης – Εχίνου – συνόρων Βουλγαρίας, µε προδιαγραφές οδών ταχείας κυκλοφορίας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…