Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Μια …αβλεψία «δένει τα χέρια» των κτηνοτρόφων της Ξάνθης

Μια …αβλεψία «δένει τα χέρια» των κτηνοτρόφων της Ξάνθης

0

Αφορά αυτούς που απασχολούν αλλοδαπούς εργάτες από τρίτες χώρες – Για όλη τη χώρα παίρνουν άδεια παραμονής οι αλλοδαποί εργάτες ένα χρόνο, για την Ξάνθη μόνο 6 μήνες!

 

Το πρόβλημα μπορεί άμεσα να ρυθμιστεί με μια απλή αίτηση – βεβαίωση που πρέπει να καταθέσει στο τμήμα Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης ο σύλλογος Κτηνοτρόφων Ξάνθης. Θα γίνει άμεσα δεσμεύεται ο Α. Λουκμακιάς

 

Ένα πρόβλημα από …αβλεψία ταλαιπωρεί πολλούς κτηνοτρόφους του νομού μας που απασχολούν στις μονάδες τους εργάτες από τρίτες χώρες κυρίως από την Αλβανία. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε κτηνοτρόφος ενώ έχει αλλάξει το νομικό πλαίσιο και δίνεται παράταση έως ένα χρόνο για άδεια παραμονής στους αλλοδαπούς από τρίτες χώρες στην Ξάνθη ισχύει ο παλαιότερος νόμος που έγινε το περιθώριο των 6 μηνών για εποχιακή εργασία.

Για όλη τη χώρα παίρνουν άδεια παραμονής οι Αλλοδαποί εργάτες ένα χρόνο, για την Ξάνθη μόνο 6 μήνες!

Όπως προέκυψε από μια έρευνα που έγινε το θέμα είναι περισσότερο τυπικό και γραφειοκρατικό παρά ουσίας. Ειδικότερα μπορεί άμεσα να ρυθμιστεί με μια απλή αίτηση – βεβαίωση που πρέπει να καταθέσει στο τμήμα Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης ο σύλλογος Κτηνοτρόφων Ξάνθης.

loukmakias Όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Α. Λουκμακιάς που έχει μεν αντικατασταθεί από τον κ. Ψεμματά που έχει εκλεγεί  νέος πρόεδρος του συλλόγου Κτηνοτρόφων Ξάνθης αλλά παραμένει μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων θα επιληφθεί άμεσα του θέματος και παραδέχεται ότι πρόκειται για μια αβλεψία που θα αποκατασταθεί.

Πάνω από 1.000 Αλβανοί εργάτες εργάζονται σε κτηνοτροφικές μονάδες της Ξάνθης

Το ζήτημα αφορά πάνω από 1.000 εργάτες κυρίως από την Αλβανία που εργάζονται σε αντίστοιχες κτηνοτροφικές μονάδες της Ξάνθης όπως μας βεβαιώνει ο κ. Λουκμακιάς. Να σημειώσουμε ότι αντίστοιχο θέμα δεν υπάρχει για τους Βούλγαρους καθώς η Βουλγαρία είναι στην Ευρωπαϊκή ένωση και δεν απαιτείται άδεια παραμονής.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…