Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Να φέρουμε χρώμα σε μια …γκρίζα πόλη»

«Να φέρουμε χρώμα σε μια …γκρίζα πόλη»

0

Μ’ αυτό τον στόχο ξεκινούν οι «Πολίτες για την Ξάνθη» με επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο Ξάνθης τον Γιώργο Χατζηθεοδώρου

 

 

Παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού και 30 υποψηφίων

 

 

 Με πολύ κόσμο και πολύ ενθουσιασμό έκανε πρεμιέρα ο συνδυασμός «Πολίτες για την Ξάνθη» με επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Χατζηθεοδώρου. «Να φέρουμε ξανά το χρώμα στην πόλη με τα χίλια χρώματα όπου κυριαρχεί το …γκρίζο», ήταν το χαρακτηριστικό μότο της ομιλίας του κ. Χατζηθεοδώρου που παρουσίασε το βασικό κορμό του προγράμματός του καθώς και 30 υποψηφίους του συνδυασμού. Τιμής ένεκεν την παρουσίαση άνοιξε ο παλαίμαχος αυτοδιοικητικός Χρήστος Χούχος που μοιράστηκε με το κοινό εμπειρίες του από την θητεία του στα δημοτικά έδρανα ως επικεφαλής της προοδευτικής παράταξης, με σκοπό να τους …προετοιμάσει τους …άκαπνους υποψήφιους για τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης επί των ημερών του αλλά και σήμερα και τους ευχήθηκε : « Καλό αγώνα, καλό κουράγιο και καλή επιτυχία»! 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υφυπουργός Οικονομίας &  Ανάπτυξης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Κατσιμίγας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Νίκο Καλιαμπάκα που κατέρχονται μαζί στο δήμο Αβδήρων καθώς και πολλά στελέχη μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 3 Μαρτίου στο «Π». Κύριος ομιλητής ήταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Χατζηθεοδώρου ενώ στο πάνελ 5 υποψήφιοι παρουσίασαν αναλυτικά  τους  5 άξονες που συγκροτούν το πρόγραμμα του συνδυασμού. Ήτοι: Οικονομία – Ανάπτυξη – Καινοτομία •Ποιότητα ζωής & Περιβάλλον •Κοινωνική Πολιτική •Πολιτισμός •Αθλητισμός •Παιδεία. Σε ρόλο συντονιστή η εκπαιδευτικός κα Αριάννα Παπαϊωάννου που είναι  υποψήφια όπως και ο απερχόμενος επικεφαλής Νίκος Ανταμπούφης.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Γ. Χατζηθεοδώρου. Παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του

Πρώτα μίλησαν οι εικόνες μιας γκρίζας πόλης

Στο βίντεο wall οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν σε γκρίζο φόντο  γνώριμες , καθημερινές εικόνες μιας πόλης όπου αυτοκίνητα παρκάρουν σε θέσεις ΑΜΕΑ, όπου  τα πεζοδρόμια είναι στενά ή ανύπαρκτα θέτοντας σε κίνδυνο τις μητέρες με καροτσάκια αλλά και τους ηλικιωμένους, όπου υπάρχουν προβλήματα στην καθαριότητα κ.λπ. Αυτές έδωσαν έναυσμα στον κ. Χατζηθεοδώρου να περιγράψει με γκρίζα χρώματα την λειτουργία του δήμου που όπως είπε εξαιρώντας τη θητεία Φ. Αμοιρίδη ότι διέπεται από «μια μικροδιαχειριστική λογική  και ότι οι δήμαρχοι κυβέρνησαν σαν τοπάρχες μικρής επαρχιακής κωμόπολης»: «Διαχειρίστηκαν κοντόθωρα το παρόν της χωρίς να φροντίσουν για το μέλλον. Η λειτουργία του Δήμου αφυδατώθηκε  μες στη συνεχή επίκληση της γραφειοκρατίας ως άλλοθι μιας πρωτοφανούς απραξίας. Η πόλη έχασε την ικμάδα της καθώς διοικούνταν από δημοτικές αρχές χαμηλών προσδοκιών   και  ακόμη πιο ισχνών δυνατοτήτων. Πέραν αυτών, όμως,  η αλληλεξάρτηση με το κεντρικό πολιτικό σύστημα αναπαρήγαγε σε τοπικό επίπεδο το πελατειακό, αδιαφανές, αναξιοκρατικό και αναποτελεσματικό τρόπο νομής της τοπικής εξουσίας. Για πολλά χρόνια ντόπιοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες υποβαθμίζουν τους θεσμούς πολιτευόμενοι υπέρ προσωπικών στόχων ή (και) υπέρ τοπικών συμφερόντων, μετατρέποντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πεδίο στήριξης στενά κομματικών επιλογών αυθαιρετώντας ενάντια στη θέληση των πολιτών. Επί 45 συνεχή χρόνια έχουμε παρουσία της ίδιας παράταξης και των ίδιων φυσικών προσώπων ή συγγενών των στη δημοτική αρχή. Ο κύκλος αυτός κλείνει και έφτασε η ώρα της ανατροπής ενός αρτηριοσκληρωτικού κατεστημένου», τόνισε ο κ. Χατζηθεοδώρου.

«Πολίτες για την Ξάνθη» –  Οι προγραμματικές θέσεις

Σ’ ότι αφορά το δικό του πρόγραμμα ανέφερε πως βασίζεται στην μέγιστη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του δήμου που είναι πολυπολιτισμικός με παρέμβαση του δήμου σ’ όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Ειδικότερα ο κ., Χατζηθεοδώρου εξήγγειλε τη δημιουργία  Γραφείου προγραμμάτων ΕΣΠΑ για σχεδιασμένη διεκδίκηση-υλοποίηση προγραμμάτων και όχι «κατανάλωσή» τους, όπως σημείωσε. Επίσης μίλησε για «άνοιγμα» του δήμου στους γείτονές μας : «Αντιμετωπίζουμε θετικά και  όχι φοβικά τους γείτονές μας και ταυτόχρονα σεβόμαστε την πολυπολιτισμική φυσιογνωμία  του τόπου μας. Είμαστε περήφανοι για την  συνύπαρξη διαφορετικών πληθυσμών στο τόπο μας. Αυτός είναι πλούτος και στοιχείο της ταυτότητάς του, το οποίο δεν πρέπει να κρύβουμε. Είμαστε μια ευρωπαϊκή πόλη στα νότια Βαλκάνια».

Συνεργασία με το ΔΠΘ: «Η νέα εποχή θέλει το πανεπιστήμιο να διασυνδέεται με την πόλη και την τοπική κοινωνία και τα επιτεύγματα της τεχνικής, της τεχνολογίας και της επιστήμης να βρίσκουν εφαρμογή στη ζωή των δημοτών με στόχο την κοινωνική ευημερία.  Έξυπνη πόλη, wifi, διαδικτυακές υπηρεσίες, περιβαλλοντικές δράσεις, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αρχιτεκτονική υποστήριξη». Και τέλος την αξιοποίηση του φυσικού, οικολογικού, αρχιτεκτονικού, πολιτιστικού, ιστορικού, λαογραφικού πλούτου του δήμου μας: «Είμαστε προσανατολισμένοι στην καλλιέργεια περιφερειακής συνείδησης αλλά και διαδημοτικών συνεργασιών, καθώς η κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική κτλ. δράση δεν περιορίζεται στα διοικητικά όρια των δήμων».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopooulou@empros.gr

Κατάμεστη η αίθουσα από κόσμο
Την εκδήλωση άνοιξε ο Χρήστος Χούχος

 

«Πολίτες για την Ξάνθη»

Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης: Γιώργος Χατζηθεοδώρου

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

Νίκος Ανταμπούφης, Εκπαιδευτικός

Γιώργος Αλεξανδρής, Ελ. Επαγγελματίας

Αλεξάνδρα Βακιρτζή Καρλίτος, Ιδ. Υπάλληλος

Κώστας Βαταμίδης, Ψυχολόγος Νοσοκομείου

Νίκος Βουργαζόπουλος, Πυροσβέστης

Χαρίκλεια Γιαννακίδου, Εκπαιδευτικός

Αννα Μαρία Ζαφειριάδου, Ιδ. Υπάλληλος

Δημήτρης Εξίογλου, Διευθυντής ΙΓΜΕ

Σταυρουλα Καζάκη, Εργοθεραπεύτρια

Πάρις Ζαγκίλης, Στρατιωτικός

Ντίνα Καλονικίδου, Ελ. Επαγγελματίας

Στέλιος Θεοδυλάκης, Κοιν. Λειτουργός

Σάσα Κιορπέ, Εκπαιδευτικός

Κανσίζ Κιαζήμογλου, Ελ.Επαγγελματίας

Μάιρα Κουτσαϊμάνη, Δικηγόρος

Ερόλ Κεγαχιά, Ιδ.Υπάλληλος

Νατάσα Μακρή, Εκπαιδευτικός

Κώστας Κυρλίδης, Ταχυδρομικός Υπάλληλος

Κατερίνα Μαυροδή, Εκπαιδευτικός

Αριάννα Παπαϊωάννου, Εκπαιδευτικός

Δημήτρης Πολυχρόνης, Μαθηματικός

Γλυκερία Νότα, Εκπαιδευτικός

Δημήτρης Σαμακοβίδης, Εκπαιδευτικός

Σταυρούλα Σεχλίδου, Ψυχολόγος

Μουράτ Σεμπαχεδήνογλου, Ελ. Επαγγελματίας

Ελένη Τσιάνη, Νοσηλεύτρια

Βασίλης Τερζής, Υπάλληλος Φορέα Διαχείρισης

Κατερίνα Ψαθά, Νοσηλεύτρια

Δημήτρης Φώτης, Πολ. Μηχανικός

Δημήτρης Χατζημπάρμπας, Ελ. Επαγγελματίας

 

Δήλωση Γιαννακίδη: «Ξεκινάμε τη μεγάλη μάχη σε επίπεδο δήμων και περιφέρειας»

«Είναι ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό η προεκλογική περίοδος να χαρακτηριστεί μ’ ένα γόνιμο διάλογο με μια γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων, ιδεών, για το που θέλουμε να οδηγήσουμε την πόλη της Ξάνθης. Εύχομαι από την σημερινή παρουσίαση να αναδειχτεί μια ευρύτερη συμμαχία ενός δημοκρατικού κόσμου που θα διεκδικήσει όλα όσα του έχουν στερηθεί τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι μια πάρα πολύ σημαντική μέρα γιατί από σήμερα ξεκινάμε επί της ουσίας τη μεγάλη μάχη που έχουμε να δώσουμε σε όλα τα επίπεδα τόσο σε επίπεδο δήμων όσο και σε επίπεδο περιφέρειας»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…