Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Γιαννακίδης: «Τα δύσκολα πέρασαν»

Γιαννακίδης: «Τα δύσκολα πέρασαν»

0

Ο Υφ. Οικονομίας & Ανάπτυξης σχολιάζει την έξοδο της χώρας στις αγορές: «Πετύχαμε τα χαμηλότερα επίπεδα στα επιτόκια από την περίοδο της μεταπολίτευσης». Συμμετοχή Γιαννακίδη στο 4ο Φόρουμ των Δελφών

 

 

«Αποδεικνύεται στην πράξη η πολύ καλή εικόνα της ελληνικής οικονομίας»

 

Στις προοπτικές και στην πορεία της οικονομίας στην μεταμνημονιακή εποχή αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης κληθείς να σχολιάσει την έξοδο της χώρας στις αγορές και την πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από διεθνείς Οίκους.

Υφ. Οικονομίας & Ανάπτυξης, Σ. Γιαννακίδης: «Πετύχαμε τα χαμηλότερα επίπεδα στα επιτόκια από την περίοδο της μεταπολίτευσης»

Ο κ. Γιαννακίδης είπε μεταξύ άλλων ότι  τώρα πλέον αποδεικνύεται στην πράξη ότι η χώρα έχει επανέλθει στην κανονικότητα και από το γεγονός ότι η έξοδος στις αγορές είναι πολύ επιτυχημένη καθώς τα επιτόκια δανεισμού ήταν τα χαμηλότερα στην περίοδο της μεταπολίτευσης. “Η εποχή των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής έχει λάβει τέλος το καλοκαίρι του 2018. Η πολύ σημαντική συμφωνία για τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο  το οποίο έχει προσδώσει  ιδιαίτερη αξία και στην ελληνική οικονομία και στην ίδια τη χώρα.  Η επιτυχημένη έξοδος πριν  λίγες εβδομάδες στις αγορές με πάρα πολύ χαμηλά επιτόκια πραγματοποιήθηκε και ήδη τα επιτόκια βλέπουμε ότι είναι στα χαμηλότερα επίπεδα από την περίοδο της μεταπολίτευσης αποδεικνύεται στην πράξη ότι έχουμε ξεπεράσει οριστικά το δύσκολο δρόμο που είχε μπει η χώρα την τελευταία δεκαετία».

«Πέρασε η εποχή των μνημονίων»

Συνεχίζοντας ο κ. Γιαννακίδης σημείωσε πως η εποχή των μνημονίων έχει περάσει ανεπιστρεπτί και πως μόνο στελέχη της αντιπολίτευσης δηλώνουν ότι  …επιθυμούν να επιστρέψουν σ’ αυτή!: «Έχουμε όλες τις οικονομικές προοπτικές , όλες τις ενδείξεις  για την πορεία που μπορεί να ακολουθήσει η οικονομία, διαθέτουμε τα οικονομικά εργαλεία  σ’ όλα τα επίπεδα, η χώρα έχει αναπτυξιακή στρατηγική και το σύνολο αυτών συνθέτουν μια πάρα πολύ καλή εικόνα και για την οικονομία η οποία αποδεικνύεται και στην πράξη. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος για επιστροφή στις εποχές των μνημονίων”.

Συμμετοχή Γιαννακίδη στο 4ο Φόρουμ των Δελφών

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Γιαννακίδης συμμετείχε στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου. Το Delphi Forum, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θεωρείται η σημαντικότερη οικονομική διοργάνωση των Βαλκανίων, με τη συμμετοχή Πρωθυπουργών, Υπουργών, σημαντικών προσωπικοτήτων, επιχειρηματιών και αξιωματούχων από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη διεθνή κοινότητα. Η φετινή θεματική του φόρουμ ήταν «Η πρόκληση της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς».

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών συμμετείχε στη συνεδρία με θέμα “Ενισχύοντας την πρόσβαση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στις Κεφαλαιαγορές” και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Οικονομίας σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Αθήνας και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Aνασυγκρότησης και Ανάπτυξης για την προετοιμασία ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να εισαχθούν στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκος, η Deborah Wince Smith Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας, η Τάνια Μπιζούνη, σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Σοφία Νικολάου, δικηγόρος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…