Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Και στα δύσκολα παράγει έργο το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

Και στα δύσκολα παράγει έργο το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

0

Κοπή πίτας με ευχές και πολλά εύσημα για τις δράσεις του Λυκείου

 

Παρών ο υφ. Στάθης Γιαννακίδης

 

 

Οι ευχές όλων των παρευρισκομένων για μια καλή γεμάτη με πολιτιστική δημιουργία για το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, συνόδευσαν την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής πίτας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 20 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου όπου στεγάζεται.

 

Κοπή πίτας του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης

Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων που εξήρε το έργο του Λυκείου διαχρονικά και την προσπάθειά του ως θεματοφύλακας της παράδοσης, να διασώσει, να αναδείξει και να προβάλλει όλες τις πτυχές του πολιτισμού του τόπου μας.

Κατόπιν η πρόεδρος του Λυκείου κα Ευτέρπη Στάντζιου επεσήμανε πως παρότι όλες αυτές οι χρονιές είναι δύσκολες το Λύκειο κατάφερε να υλοποιήσει δράσεις και πως προτεραιότητα στους στόχους του είναι μέσα από τις δράσεις του να μεταλαμπαδεύσει στις νεώτερες γενιές το πλούτο της παράδοσης, να δημιουργήσει ιστορική αλληλουχία και συνέχεια αλλά και να προβάλλει τα έθιμα του τόπου μας δημιουργώντας υπεραξία για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ζήτησε την συνδρομή της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, τον δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, τον δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη.

Παρόντες ήταν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μπούτος, ο Φώτης Καραλίδης και ο προέδρου του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης καθώς και όλα τα μέλη και οι φίλοι του Λυκείου.

Να σημειώσουμε πως στον χαιρετισμό του ο κ. Γιαννακίδης τόνισε την συνεργασία ως μοχλού ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και το όφελος που προκύπτει για τους πολίτες όταν όλες οι δυνάμεις συνενώνονται σ’ ένα κοινό στόχο. Την έμπρακτη στήριξή τους στο έργο του Λυκείου εξέφρασαν ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος Ξάνθης όπως και ο δήμαρχος Αβδήρων, ο οποίος αναφέρθηκε και στην συνεργασία του με το Λύκειο που είχε σαν αποτέλεσμα στην λειτουργία ενός παρατήματος του Λυκείου στην έδρα του δήμου της Γενισέα πριν από 2 χρόνια.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…