Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το «Νησάκι» κατοικείται

Το «Νησάκι» κατοικείται

0

Μήπως οι «ένοικοι» χρειάζονται βοήθεια από τις δομές στήριξης του δήμου και της Περιφέρειας;

 

Ο χειμώνας δεν αστειεύεται και θέρμανση δεν υπάρχει

 

Στο ερημωμένο «Νησάκι» που άλλοτε ήταν ο παλιός Μύλος του Χατζηαντωνίου, βρήκε καταφύγιο κάποιος  συμπολίτης μας ή κάποια οικογένεια πιθανόν άστεγη και έχει στήσει το νοικοκυριό της. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έχουν ληφθεί χθες το μεσημέρι από τον συνεργάτη μας φωτογράφο και συλλέκτη Κώστα Μαυρομάτη, έχουν μπει πρόχειρα πανιά στα παράθυρα του πετρόκτιστου κτηρίου που φέρει εμφανή σημάδια εγκατάλειψης, υπάρχουν σκεύη όπως κατσαρόλα, χρηστικά αντικείμενα καθώς και ένας χώρος με κρεβάτι.

Το «Ε» δημοσιεύει το φωτογραφικό υλικό προκειμένου να βοηθήσει τον άστεγο συμπολίτη μας ή κάποια οικογένεια που δεν έχει στέγη και βρήκε λύση προσωρινά σ’ αυτό το χώρο να βρει μια πιο μόνιμη λύση. Ο χειμώνας είναι βαρύς και όπως φαίνεται θέρμανση δεν υπάρχει. Απ’ την  άλλη υπάρχουν κάποιες δομές που οι αυτοδικοιτητικοί μας διατείνονται ότι λειτουργούν όπως η «Στήριξη» της Περιφέρειας αλλά και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Να προσεγγίσουν με διακριτικότητα και σεβασμό στην ιδιωτικότητα  και στα προσωπικά δεδομένα του συμπολίτη μας και να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Πειστήρια ότι το «Νησάκι» κατοικείται. Μήπως να επιληφθούν οι δομές Αλληλεγγύης του Δήμου και της περιφέρειας να στηρίξουν τους «ενοίκους». Ο χειμώνας είναι βαρύς και θέρμανση δεν υπάρχει
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…