Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Leader: «ΝΑΙ θα μπορούσε να πάει …καλύτερα»

Leader: «ΝΑΙ θα μπορούσε να πάει …καλύτερα»

0

Απάντηση του Διευθυντή της ΑΝΡΟ Στάθη Κεφαλίδη σε ερώτηση του «Ε»

 

 

Συνεχίζεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Ζαγναφέρη. Νέα ανακοίνωση: «Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης συνεχίζει την αντιπολιτευτική του «δράση» μη έχοντας να επιδείξει πολιτική δράση

 

 

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των βουλευτών που τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη με αφορμή τις δηλώσεις του δευτέρου για το Leader και τις ευθύνες που αποδίδει στην κυβέρνηση και την επιλογή να ανατεθεί η υλοποίηση του Leader της Ξάνθης στην ΑΝ.ΡΟ. και όχι να ιδρυθεί μια νέα Αναπτυξιακή Ξάνθης καθώς και για το γεγονός ότι δεν προκηρύχθηκε ακόμη το Leader  για τους ιδιώτες. Με νέα ανακοίνωση της η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κατακεραυνώνει τον κ. Ζαγναφέρη υποστηρίζοντας ότι αποποιείται των ευθυνών του για το κλείσιμο της Αναπτυξιακής κρατώντας αποστάσεις από το «σύστημα Κοντού» και πως αδειάζει ακόμη και μετά θάνατον τον Γιώργο Παυλίδη αλλά και πως όλα αυτά τα κάνει προσβλέποντας να γίνει αρεστός στον Μητσοτάκη και να αμοιφθεί με καμιά θεσούλα γιατί με τις ψήφους δεν τα πάει καλά (σε ελεύθερη μετάφραση).

ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: «ο κ. Αντιπεριφερειάρχης βγάζει την ουρά του απ’ έξω μη αποδεχόμενος τις ευθύνες για το σύστημα “Κοντού” που χρεοκόπησε την Αναπτυξιακή»

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης συνεχίζει την αντιπολιτευτική του «δράση» μη έχοντας να επιδείξει πολιτική δράση. Η ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δε λύνει προβλήματα που απασχολούν τον τόπο παρά μόνον … «ενημέρωσης» και διασκέδασης. Επί της ουσίας, φαίνεται ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης βγάζει την ουρά του απ’ έξω μη αποδεχόμενος τις ευθύνες για το σύστημα “Κοντού” που χρεοκόπησε την Αναπτυξιακή. Δηλαδή άλλη ΝΔ τη χρεοκόπησε και άλλη ήρθε τώρα να κάνει κριτική, μετά από 10 χρόνια απουσίας από τα προγράμματα; Τελικά έφταιγε ο πρώην υπουργός και η ΝΔ ή όχι; Ποια ΝΔ έχει ευθύνες και ποια όχι;

Ξέχασε την παρουσία του κι όταν συμφωνούσε με τη λύση που επελέγη, σε συνάντηση με τον κ. Μέτιο, τους Δημάρχους, τον υπουργό κ. Κουρουμπλή, τους βουλευτές, στις 16-6-2016, όπου συμφωνήθηκε η νέα Αναπτυξιακή Ροδόπης να συμπεριλάβει και την Ξάνθη λόγω των μεγάλων της χρεών και της κατάστασης που η δεξιά διοίκηση της, την οδήγησε. Εκτός αν προσπαθεί να αδειάσει μετά θάνατον και τον πρώην Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη.

Παρατηρώντας το δημόσιο λόγο του κ. Αντιπεριφερειάρχη στα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης» το τελευταίο διάστημα, το μόνο που κάνει είναι να αντιπολιτεύεται τους βουλευτές και την κυβέρνηση. Τη μια του φταίει το γεύμα του στρατηγού, την άλλη οι βουλευτές, την τρίτη το Leader. Με την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης πότε ασχολείται άραγε; Ή μπροστά στο πολιτικό αδιέξοδό του έχει αναλάβει εργολαβικά την αντιπολίτευση μήπως και αμοιφθεί με κανένα αξίωμα ή θεσούλα από τον αρχηγό του, κ. Μητσοτάκη; Γιατί οι εκλογές έρχονται και η διαδικασία συλλογής ψήφων δεν είναι το καλύτερό του.

Ενθυμούμενοι την «ανάπτυξη» που έφερε η ΝΔ στον τόπο μας, δηλαδή, τα λουκέτα στην ΕΒΖ, στη ΣΕΠΕΚ, στη ΣΕΒΑΘ, στην ΕΛΒΙΖ, το ξεπούλημα της ΣΕΚΑΠ, τη διάλυση της Υγείας και της Παιδείας, ασφαλώς μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι πράγματι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ»!

Τι λέει ο Διευθυντής της ΑΝΡΟ για το Leader

Πέραν της πολιτικής αντιπαράθεση που έχει προκληθεί, το θέμα του Leader είναι κάτι που απασχολεί την τοπική κοινωνία. Για το λόγο αυτό το «Ε» έθεσε σχετικό ερώτημα στον Διευθυντή της Αναπτυξιακής Ροδόπης κ. Στάθη Κεφαλίδη. Η απάντησή του ήταν καθαρά τεχνοκρατική. Υποστήριξε ότι το νέο πρόγραμμα μετά τις αλλαγές που έχει υποστεί έχει πολύ δύσκολο διαχειριστικό περιβάλλον ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς δέχεται ότι υπάρχει καθυστέρηση την ευθύνη της οποίας όμως επιμερίζει τόσο στο …περιβάλλον όσο και στις υπηρεσίες χωρίς να διευκρινίζει ποιες.

Στάθης Κεφαλίδης, Διευθυντής Αναπτυξιακής Ροδόπης: «: Προετοιμάζεται η προκήρυξη για τα ιδιωτικά έργα. Το νέο πρόγραμμα είναι σε πάρα πολύ δύσκολο διαχειριστικό περιβάλλον, διότι μπήκαν κάποιες νέες έννοιες όπως είναι το θέμα των κρατικών ενισχύσεων. Παλαιότερα ήταν πολύ απλό. Παλαιότερα οι προτάσεις που εγκρίνονταν χρηματοδοτούνταν με 60%. Τώρα πρέπει να εξετάσεις αν η συγκεκριμένη δράση είναι στο de minimis αν δηλαδή τα τελευταία χρόνια δεν έχει επιδοτηθεί με πάνω από 100.000 και αν δεν επηρεάζει τον ανταγωνισμό. Είναι διαφορετικό περιβάλλον.

Επίσης το νέο είναι ότι παλαιότερα το Leader ήταν μόνο με το ΥΠΑΑΤ ,σήμερα εμπλέκεται και η περιφέρεια και σωστά έγινε αυτό. Αν με ρωτήσετε αν υπάρχει καθυστέρηση ή όχι δεν έχω να συγκρίνω με κάτι, είναι ένα καινούργιο περιβάλλον

Αν με ρωτούσατε αν θα μπορούσε να ήταν καλύτερα, προσωπικά πιστεύω, ΝΑΙ. Αν καταλάβουμε όλοι οι έλληνες ότι σ’ αυτή τη φάση που βρισκόμαστε πρέπει να αναλώνουμε περισσότερο από την καθημερινότητα μας για να λύνουμε προβλήματα τότε θεωρώ πως θα μπορούσαμε να πάμε πιο γρήγορα.

Το διαφορετικό του Leader από τα άλλα προγράμματα είναι ότι από την στιγμή που θα προκηρυχτεί είναι εύκολο για τους επενδυτές, το δύσκολο είναι μέχρι να ετοιμαστεί η προκήρυξη. Το θετικό επίσης είναι ότι πληρώνει εύκολα και μέσα σε 40 μέρες».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…