Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Υστερεί σε τεχνικά έργα ο δήμος Ξάνθης

Υστερεί σε τεχνικά έργα ο δήμος Ξάνθης

0

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση: «Δεν καταφέρατε να εγκαινιάσατε ούτε ένα έργο», «Μόνο ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις κάνατε», «Μας ξεπέρασε σε απορροφήσεις έργων και ο δήμος Μύκης»

 

 Μηδενική απορρόφηση η υπηρεσία Δόμησης – 9.626.000 ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα.

Δήμαρχος: «Κάναμε αγώνα  για να τελειώσουμε τα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής»

 

«Καταπέλτης» για την δημοτική αρχή ήταν η αντιπολίτευση στη συζήτηση που αφορούσε το τεχνικό πρόγραμμα του 2019 και τη δέσμευση ποσών για την εκτέλεση έργων. «Με την πλάτη στον τοίχο» ο δήμαρχος που εμμέσως πλην σαφώς δικαιολογήθηκε στην μομφή ότι «4 χρόνια τώρα δεν εγκαινίασε ούτε ένα έργο», που ακούστηκε από Φανουράκη, Τσιακίρογλου, Καμαρίδη,   ότι … «ολοκλήρωσε πολλά μισοτελειωμένα έργα της  προηγούμενης δημοτικής αρχής»!

Πάνε για δημοπράτηση το 2019 όχι αποπεράτωση το Κολυμβητήριο και η μελέτη της Δυτικής εισόδου της πόλης

Το κλίμα …μύριζε μπαρούτι και η κα Μανά κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση του Μ. Φναουράκη που αφορούσε το Κολυμβητήριο και συγκεκριμένα τη β΄φάση του έργου, για την οποία υπήρχε δέσμευση ποσού όπως και την μελέτη της Δ. εισόδου της πόλης. Ειδικότερα ο κ. Φανουράκης ρώτησε αν  τα έργα στο Κολυμβητήριο θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2019 γι αυτό και αναφέρονται στο τεχνικό πρόγραμμα του έτους. Η απάντηση της κας Μανά ήταν πως θα γίνει δημοπράτηση της β΄ φάσης μέσα στο 2019 όπως και για την μελέτη της Δυτικής Εισόδου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποπερατωθούν.

Μηδενική απορρόφηση έργων στην υπηρεσία Δόμησης

Με την «πλάτη στο τοίχο» και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Λομβαρδέας  ο οποίος κληθηκε να δώσει εξηγήσεις γιατί η υπηρεσία Δόμησης έχει μηδενική απορρόφηση έργων. Ο κ. Λομβαρδέας είπε πως από τα συνολικά 13 έργα,  για 6 έργα έχουν βγει τεύχη δημοπράτησης, για τα άλλα 6 δεν έχουν βγει και για 1 μόνο έργο έχει ολοκληρωθεί και αφορά το ΓΠΣ. Ωστόσο επί της ουσίας δεν απάντησε στην παρατήρηση της αντιπολίτευσης ότι υπάρχει πλήρης στασιμότητα στα έργα της Δόμησης.

9.626.000 ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα του 2019 – 100.000 ευρώ για το πάρκινγκ

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν το τεχνικό πρόγραμμα του 2019 ανέρχεται σε 9.626.000 ευρώ και σε ότι αφορά επιμέρους κωδικούς υπάρχει δέσμευση 100.000 ευρώ για το πάρκινγκ, στατικής μελέτης για το 4ο Λύκειο, 460.000ε ευρω για την μελέτη της Δυτικής εισόδου, 150.000 ευρώ για την πεζογέφυρα των Κιμμερίων και 300.000 ευρώ για το Κυνοκομείο.

Φανουράκης: «Μόνο ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις κάνατε…»

Ο κ. Φανουράκης κατηγόρησε την δημοτική αρχή για κακοδιοίκηση: «Δεν έχετε καταφέρει να εγκαινιάσετε τίποτε… από το τεχνικό πρόγραμμα δεν έχετε υλοποιήσει ούτε το 20% όπως και πέρσι. Ακόμη και ο Δήμος Μύκης μας έχει ξεπεράσει σε απορροφητικότητα προγραμμάτων.  Μόνο ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις κάνατε…». Στο σημείο αυτό αντέδρασε ο αντιδήμαρχο κ. Ηλιάδης όπως και ο δήμαρχος που είπε ότι ακούγονται ψεύδη: «5 χρόνια προσπαθούμε ν’ ανοίξουμε όσα κλείσατε εσείς και δεν θα σας αφήσουμε να τα ξανακλείσετε. Εμείς δεν κλείσαμε το Κολυμβητήριο ’, αντιγύρισε στον Φανουράκη ο οποίος του απάντησε: «Εσείς το κλείσατε το 2014» τότε ο δήμαρχος τον αποκάλεσε «ψεύτη» και ο Φανουράκης : «Σας το επιστρέφω».

Δήμαρχος: «Κάναμε αγώνα  για να τελειώσουμε τα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής»

Ο Σ. Τσιακίρογλου μετέφερε στον δήμαρχο τα λόγια των δημοτών στην αγορά της Ξάνθης: «Βγείτε κι ακούστε τι λένε οι δημότες. Που είναι τα έργα που κάνατε 4 χρόνια που είστε στην διοίκηση του δήμου;». Ο κ. Καμαρίδης είπε πως το τεχνικό πρόγραμμα είναι μια έκθεση ιδεών που έγινε copy paste από τα προηγούμενα . Το ίδιο είπε και ο κ. Κολλάρος που το χαρακτήρισε «στενό». Στην δευτερολογία του ο δήμαρχος στήριξε τις υπηρεσίες και τόνισε: «Κάναμε αγώνα για να ολοκληρώσουμε τα έργα της προηγούμενης περιόδου, όως την γέφυρα του Σαμακώβ, το Λιμνίο. Κάναμε την κυκλοφοριακή μελέτη, ολοκληρώσαμε τη Σάρδεων». Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…