Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πολλές φωτογραφίες, λίγα λόγια για μια άσχημη εικόνα στην πόλη μας

Πολλές φωτογραφίες, λίγα λόγια για μια άσχημη εικόνα στην πόλη μας

0

Πίσω από τη ΔΕΥΑΞ στο παλιό Νοσοκομείο η ασχήμια

Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική και γεννά θλίψη. Όταν μάλιστα την αντικρίζει κανείς λίγα μέτρα πίσω ακριβώς από το κτίριο όπου στεγάζονται διοικητικές υπηρεσίες της ΔΕΥΑΞ και το Στρατοδικείο στο παλιό Νοσοκομείο.

Κατ’ αρχάς είναι τα σκουπίδια. Πολλά, πάρα πολλά. Ποιοι τα δημιουργούν άγνωστο. Σημασία έχει ότι τα σκουπίδια από πλαστικά, μπουκάλια και καφέδες, κύπελλα, είναι μια εικόνα απαράδεκτη.

Δεύτερο, είναι τα κτίρια εκεί πίσω. Που έχουν εγκαταλειφθεί. Το ένα μάλιστα είναι το καμένο στο οποίο υπήρξε και θύμα ένας υπάλληλος της ΔΕΥΑΞ. Βρίσκεται εκεί χωρίς φροντίδα, χωρίς μέριμνα. Εάν δεν το χρειάζεται ας το γκρεμίσει η ΔΕΥΑΞ. Όπως η «παράγκα» με λαμαρίνες όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Όλη δε αυτή η εικόνα εγκατάλειψης και υποβάθμισης υπάρχει και λειτουργεί σ’ένα καταπράσινο τοπίο, ανάμεσα σε πεύκα, σ’ ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά σημεία της πόλης.

Το ποιος έχει την ευθύνη, ποιος φταίει για τη σημερινή εικόνα, μόνο να υποθέσουμε μπορούμε. Έτσι, εκτός της ΔΕΥΑΞ που έχει ευθύνη, δεν εξαιρούμε και τους μαθητές του Λυκείου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Όμως, πέρα από το μέγεθος της ευθύνης, εκείνο που έχει σημασία είναι η ασχήμια αυτή και η ντροπή να πάψει να υπάρχει στην πόλη και μάλιστα σε δημοτικό οικόπεδο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…