Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Παρουσίαση βιβλίου της Αμάντας Μιχαλοπούλου στο «ΔΥΟ»

Παρουσίαση βιβλίου της Αμάντας Μιχαλοπούλου στο «ΔΥΟ»

0

Το «Μπαρόκ» σήμερα το απόγευμα. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο συγγραφέας Κώστας Καβανόζης

 Σήμερα, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 7 μμ, οι εκδόσεις «Καστανιώτη» και το βιβλιοπωλείο «Δυο» μας προσκαλούν σε μια… αναπάντεχη διαδρομή «ανηλικίωσης» με αφορμή το νέο μυθιστόρημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου, με τίτλο «Μπαρόκ».

Με την Αμάντα Μιχαλοπούλου θα συνομιλήσει ο συγγραφέας Κώστας Καβανόζης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τα κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 Περίληψη

Ποια είναι η καλύτερη κρυψώνα για χρήματα; Τι σημαίνει «kell pisilni» στα ουγγαρέζικα; Τι θα συμβεί αν ξανασυναντήσεις τον πρώτο σου έρωτα ή το φάντασμα του αγαπημένου σου ξάδερφου; Γιατί χαμογελάει η αυτοκράτειρα Θεοδώρα; Αν ένας γεωργός χρωστάει στην Αγροτική Τράπεζα 1.800 δραχμές και πληρώσει τα δύο πέμπτα του χρέους του, πόσα χρήματα χρωστάει ακόμα; Τελικά, μπορείς να ζήσεις σύμφωνα με τους κανόνες του μπαρόκ;

Μπαρόκ σημαίνει να ζεις αποφασιστικά, να ζεις δραματικά, να τεντώνεσαι στα ξέστρωτα σεντόνια. Μπαρόκ σημαίνει να γίνεις ο Δαβίδ του Μπερνίνι τη στιγμή που ρίχνει την πέτρα. Μπαρόκ σημαίνει να τραγουδάς μόνος σου πάνω στο ηλίθιο basso continuo. Τραγούδα, λοιπόν. Τώρα.

Το νέο βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου είναι ένα αναπάντεχο μυθιστόρημα «ανηλικίωσης», μια περιπετειώδης αναζήτηση του εαυτού και των αντανακλάσεών του. Η ηρωίδα της μικραίνει αντί να μεγαλώνει, και μαζί της στενεύει ο τόπος. Η Ελλάδα ονειρεύεται την Ευρώπη, οι συνταγματάρχες επιστρέφουν, και το κορίτσι μπουσουλάει σ’ ένα κτήμα που δεν δόθηκε ακόμα για αντιπαροχή. Τι θα γίνει μετά; Κι αν το σασπένς δεν βρίσκεται στο τέλος, αλλά στην αρχή των πραγμάτων;

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γόνιμος διάλογος για επίκαιρα θέματα του βιβλίου του Γ. Μήτσιου

Το παρουσίασαν ο Γ. Διαφωνίδης, ο Απ.Πολυμένης και ο συγγραφέας ενώ συντόνισε η Κική Οικον…