Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Έρχονται 3.000 νέες προσλήψεις μόνιμων στις περιφέρειες μέσω ΑΣΕΠ

Έρχονται 3.000 νέες προσλήψεις μόνιμων στις περιφέρειες μέσω ΑΣΕΠ

0

 

Μέσω ΑΣΕΠ

Περισσότερες από 3.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, ετοιμάζονται να ζητήσουν οι 13 περιφέρειες της χώρας από την κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τα κενά τους και ταυτόχρονα να λειτουργήσουν τις νέες αρμοδιότητες που τους έχει εκχωρήσει ο «Κλεισθένης 1».

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί η λίστα με τα αιτήματα για προσλήψεις των περιφερειαρχών την οποία συντάσσει για λογαριασμό τους η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος. Μάλιστα μέσα στις επόμενες μέρες θα σταλεί υπενθύμιση στις τέσσερις εναπομείνασες περιφέρειες – που είναι και οι μεγαλύτερες της χώρας – να στείλουν και αυτές τις λίστες με τα αιτήματα για το προσωπικό που χρειάζονται προκειμένου να προωθηθούν στο υπουργείο Εσωτερικών. Τα αιτήματα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έχει στη διάθεση της η ΕΝΠΕ μέχρι στιγμής για 9 περιφέρειες αφορούν 1.500 θέσεις για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, 785 προσλήψεις με την αιτιολογία «κατεπείγουσες» και 360 προσλήψεις για την άσκηση των νέων αρμοδιοτήτων των περιφερειών που έχουν να κάνουν με τις υπηρεσίες δόμησης, εγγείων βελτιώσεων και τον αθλητισμό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΝΠΕ όταν σε αυτή την λίστα προστεθούν και οι 4 περιφέρειες που απομένουν να στείλουν τα δικά τους αιτήματα ο αριθμός πιθανότητα να ξεπεράσει τις 3.000.

ΑΣΕΠ

Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν με διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ. Το σχετικό αίτημα προς την ανεξάρτητη αρχή θα το κάνει το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συναχθούν οι σχετικές προκηρύξεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Εσωτερικών θέλει να προχωρήσουν οι προσλήψεις στις περιφέρειες αλλά λόγω της κατηγοριοποίησης τους από τις ίδιες ενδέχεται να εκδοθούν δύο διαφορετικές προκηρύξεις από το ΑΣΕΠ. Ωστόσο η προσπάθεια θα γίνει για μια προκήρυξη και για έναν διαγωνισμό που με βάση τα σημερινά δεδομένα μπορεί να «τρέξει» στις αρχές του χρόνου καθώς θα έχει ως βάση την προκήρυξη των 3Κ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα έχουν προτεραιότητα οι συμβασιούχοι των περιφερειών αλλά κανείς δεν θα τους στερήσει το δικαίωμα να μετάσχουν στον διαγωνισμό προκειμένου να μονιμοποιηθούν. Άλλωστε πάντα σε κάθε προκήρυξη μοριοδοτείται η προϋπηρεσία.

 

Τρέχουν 2 προγράμματα για ανέργους έστω και μιας …ημέρας!

 

Νέες προσλήψεις από τον ΟΑΕΔ

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο προγράμματα για ανέργους ενώ μέσα ερχόμενη εβδομάδα ο ΟΑΕΔ – εκτός απροόπτου – θα προχωρήσει στην έκδοση προκήρυξης προς ιδιωτικές επιχειρήσεις για την πρόσληψη 6.000 ανέργων πτυχιούχων, εγγεγραμμένων έστω και μια ημέρα στα μητρώα του.

 

Προσλήψεις με επιδότηση μισθού για ανέργους εγγεγραμμένους ακόμη και για μια ημέρα

Ο ΟΑΕΔ με νέο πρόγραμμα που θα προκηρύξει άμεσα θα χορηγεί επιδότηση του 50% του μικτού μισθού που θα δίδεται στους ωφελούμενους. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών η πρόσκληση προς επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για να προχωρήσουν σε αιτήσεις συμμετοχής.

Μεταξύ των στόχων του προγράμματος, το οποίο θα είναι διάρκειας 18 μηνών, είναι ο επαναπατρισμός επιστημόνων που έφυγαν στο εξωτερικό, αλλά και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Δικαιούχοι θα είναι άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ ηλικίας έως 39 ετών. Για όσους διαθέτουν μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους έχουν προβλεφθεί επιπλέον αποδοχές.

Οι απολαβές των επιλαχόντων για τους κατόχους πτυχίου θα είναι 1.200 ευρώ (600 εκ των οποίων θα δίδονται από τον ΟΑΕΔ), για τους κατόχους μεταπτυχιακού 1.400 ευρώ και για όσους διαθέτουν διδακτορικό 1.600 ευρώ μηνιαίως.

Οι επιχειρήσεις που μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον πρέπει να δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης, στα υλικά κατασκευών, στις τεχνολογίες πληροφορικής ,στην εφοδιαστική αλυσίδα κλπ.

Το πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων για την απασχόληση έξι χιλιάδων (6.000) ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (Research and Innovation Strategies for Smart Specialization – RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης έξι χιλιάδων (6.000) άνεργων επιστημόνων, κατόχων πτυχίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ή/και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, ηλικίας έως 39 ετών.

 

Παρατείνεται το Πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου και ώρα 23.59 η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης». Μέσω του προγράμματος πρόκειται να επιχορηγηθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα για νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους ή και μερικής απασχόλησης που δημιούργησαν από 1/6/2017 έως 31/5/2018.

Στη συγκεκριμένη δράση ωφελούμενα άτομα είναι πρώην άνεργοι ηλικίας 18-66 ετών που ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι (ανεξαρτήτως χρονικής διάρκειας) στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ κατά το δωδεκάμηνο που είχε προηγηθεί της πρόσληψής τους από τη δικαιούχο επιχείρηση και δεν είχαν άλλη απασχόληση (εξαρτημένη ή μη) κατά την προηγούμενη ημέρα της ηλεκτρονικής αναγγελίας πρόσληψής τους και προσλήφθηκαν από τη δικαιούχο επιχείρηση τη χρονική περίοδο από 1/6/2017 έως 31/5/2018.

 

dpth

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Πρόσληψη 4 μελών ΔΕΠ

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ανακοινώνει την πρόσληψη συνολικά τριών (3) ατόμων στη θέση ΔΕΠ, ως εξής:

 

Α)ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

i)ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΑΔΑ: Ω9ΑΑ46ΨΖΥ1-ΝΩΡ, ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΟ «ΑΠΕΛΛΑ»: ΑΡΡ 8551

1 Επίκουρος Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο: «Εφαρμοσμένα Μαθηματικά-Αριθμητικές Μέθοδοι».

 

ii)ΤΟΜΕΑΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΑΔΑ: 7ΜΦΡ46ΨΖΥ1-64Ρ, ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΟ «ΑΠΕΛΛΑ»: ΑΡΡ 8554

1 Επίκουρος Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο: «Θαλάσσια Υδραυλική-Λιμενικά Έργα».

 

Β)ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΑΔΑ: ΩΣΙ846ΨΖΥ1-0Β6, ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΟ «ΑΠΕΛΛΑ»: ΑΡΡ 8552

 

1 Καθηγητής Πρώτης Βαθμίδας με γνωστικό αντικείμενο: «Γεωργική Εντομολογία και Ζωολογία».

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση υποψηφιότητάς τους με όλα τα απαραίτητα, κατά το ΦΕΚ της Προκήρυξης, δικαιολογητικά στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΑΠΕΛΛΑ»: https://apella.minedu.gov.gr και να τα καταθέσουν σε ηλεκτρονική μορφή (CD ή άλλο αποθηκευτικό μέσο) και σε ένα αντίτυπο έντυπης μορφής στη Γραμματεία του Τμήματος.

 

 Πληροφορίες στις Γραμματείες των Τμημάτων:

α)Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών: τηλ.: 25410 79032 (Πανεπιστημιούπολη, Κιμμέρια,

Τ.Κ. 671 00, Ξάνθη Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης)

β)Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης: τηλ.: 25520 41161 (Πανταζίδη 193, Τ.Κ. 682 00, Ορεστιάδα

Έβρου Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης).

 Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 31-12-2018

 

Α) ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΟ «ΑΠΕΛΛΑ»: ΑΡΡ 8704, ΑΔΑ: ΩΨΠΓ46ΨΖΥ1-ΛΛΖ

1 Αναπληρωτής Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο: «Πνευμονολογία».

Β) ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΟ «ΑΠΕΛΛΑ»: ΑΡΡ 8706, ΑΔΑ: 7ΔΓΔ46ΨΖΥ1-Λ4Ο

1 Αναπληρωτής Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο: «Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο με ειδίκευση στη διεθνή προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου».

 

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση υποψηφιότητάς τους με όλα τα απαραίτητα, κατά το ΦΕΚ της Προκήρυξης, δικαιολογητικά στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΑΠΕΛΛΑ»: https://apella.minedu.gov.gr και να τα καταθέσουν σε ηλεκτρονική μορφή (CD ή άλλο αποθηκευτικό μέσο) και σε ένα αντίτυπο έντυπης μορφής στη Γραμματεία του Τμήματος.

 

 Πληροφορίες στις Γραμματείες των Τμημάτων των Σχολών:

1)Τμήμα Ιατρικής: τηλ.: 25510 30928, (ταχ. διεύθυνση: 6οχλμ Αλεξανδρούπολης –

Μάκρης, Πανεπιστημιούπολη, Τ.Κ. 681 00, Αλεξανδρούπολη Έβρου Α.Μ.Θ.)

2)Τμήμα Νομικής : τηλ.: 25310 39897, (ταχ. διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη, Τ.Κ. 691 00, Κομοτηνή Ροδόπης Α.Μ.Θ.).

 Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 02-01-2019.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…