Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αιτήματα και παράπονα είπαν στην Νοτοπούλου οι αυτοδιοικητικοί μας

Αιτήματα και παράπονα είπαν στην Νοτοπούλου οι αυτοδιοικητικοί μας

0

Υπ΄αριθμ. 1 πρόβλημα ο νόμος 4412/2016 για τα έργα και τις αναθέσεις – Ο Τσιτιρίδης ζήτησε παρέμβασή της για να παραχωρηθούν στο δήμο Αβδήρων τα Λουτρά Ποταμιάς

 

Προσλήψεις τακτικού προσωπικού και αύξηση των ΚΑΠ ζήτησαν οι δήμαρχοι Τοπείρου και  Μύκης

 

Μια σειρά από λειτουργικά, διοικητικά, οικονομικής φύσεως αλλά και πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμαρχοι και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους έθεσαν υπ΄όψιν της υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου. Όταν έκλεισαν οι κάμερες οι αυτοδιοικητικοί του νομού μας …άνοιξαν τα τεφτέρια τους και τα είπαν στην υφυπουργό έξω από τα δόντια, ζητώντας την παρέμβασή της για την επίλυση κάποιων ζητημάτων που τους κάνουν δύσκολη τη ζωή!

Τα παράπονα τους για τον νόμο 4412/2016

Σύμφωνα με πληροφορίες μας έθεσαν και οι 4 δήμαρχοι με πρώτο τον αντιπεριφερειάρχη τις ενστάσεις στους για το νέο νόμο 4412/2016 που αφορά τις δημοπρασίες και τις αναθέσεις έργων. Όλοι συμφώνησαν ότι ναι μεν είναι ένας καλός νόμος όμως έχει φορτώσει με περισσότερη γραφειοκρατία την τοπική αυτοδιοίκηση τόσο που πολλές φορές όχι απλά καθυστερούν αλλά ακυρώνονται έργα ώριμα που έχουν χρηματοδότηση από τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις. Μ’ ένα στόμα μια φωνή οι αυτοδιοικητικοί μας ζήτησαν να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις ώστε να γίνει πιο λειτουργικός.

Τι είπαν οι δήμαρχοι στην Νοτοπούλου

Σ’ ότι αφορά επιμέρους θέματα του κάθε δήμου ξεχωριστά ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γ. Τσιτιρίδης  ξεκίνησε την τοποθέτησή του εξαίροντας το πρόγραμμα «Φιλόδημος» επισημαίνοντας πως είναι πολύ καλό εργαλείο που παρέχει ευκαιρίες για ισόρροπη ανάπτυξη στους δήμους και είναι  κάτι που το έχουν ανάγκη. Σημείωσε δε ότι ο δήμος του έχει κάνει πολύ καλή δουλειά σε μελέτες και θα μπορέσει να απορροφήσει 9 εκ. ευρώ από τον πρόγραμμα.

Επίσης έθεσε το θέμα με τα Λουτρά Ποταμιάς ενημερώνοντας την υφυπουργό ότι ο δήμος Αβδήρων ενδιαφέρεται είτε να τα αγοράσει είτε να του παραχωρηθούν αλλά όσες πόρτες και αν χτύπησε ο ίδιος αλλά και οι βουλευτές,  της ΕΤΑΔ η …πόρτα είναι κλειστή!

Ο κ. Τσιτιρίδης επίσης άδραξε την ευκαιρία καθώς στην ατζέντα της υφυπουργού ήταν ο Αναπτυξιακός νόμος και ανέφερε πως στο δήμο του πρόκειται να γίνει μια μεγάλη επένδυση της τάξης των 6 εκ. ευρώ από τον Όμιλο Ευθυμιάδη όμως ο αναπτυξιακός νόμος χρηματοδοτεί επενδύσεις μέχρι 500.000 ευρώ και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στους επενδυτές.

Ζήτησαν μεταξύ άλλων και προσλήψεις τακτικού προσωπικού 

Τόσο ο κ. Τσιτιρίδης όσο και οι δήμαρχοι Τοπείρου και Μύκης ζήτησαν προσλήψεις τακτικού προσωπικού επισημαίνοντας ότι έχουν υποστελέχωση υπηρεσιών. Επιπρόσθετα οι δήμαρχοι Μύκης και Τοπείρου ζήτησαν προσλήψεις Μηχανικών τονίζοντας τη δυσκολία που έχουν οι δήμοι τους στη διενέργεια μελετών και εκτέλεσης έργων. Ο κ. Καπζά ζήτησε επίσης να αυξηθούν οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) και να χορηγηθεί στον δήμο του άμεσα μια οικονομική ενίσχυση για τη συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, ενώ παράλληλα υπενθύμισε στην υφυπουργό ότι ο δήμος Μύκης έχει υπογράψει μια σύμβαση με το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης τον Δεκέμβριο του 2014 για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Μεθοριακού Σταθμού του Αγ. Κωνσταντίνου  ύψους 335.000 ευρώ ( η σύμβαση αφορούσε και τους Μεθοριακούς των Πρεσπών, Κιλκίς κ.ά) και από τότε δεν έχει γίνει τίποτε απολύτως. Τέλος ζήτησε να προωθήσει μια τροπολογία που να επιτρέπει στο Δασαρχείο την παραχώρηση χώρου ώστε να μπορέσει ο δήμος Μύκης να αποκτήσει Δημαρχείο.

Η κα Νοτοπούλου σύμφωνα με πληροφορίες δεσμεύτηκε να προωθήσει τα αιτήματα στα αρμόδια υπουργεία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…