Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Ενθυλάκωσις χρημάτων

Ενθυλάκωσις χρημάτων

0

Ωραίο πράγμα το εύκολο χρήμα, το ρίχνεις στην από μέσα, πίνεις το φρεντουτσίνο σου, ψηφίζεις και πας με ήσυχη την συνείδησή σου να φας το σιτεμένο μοσχαράκι με μελιτζάνες που τόσο νόστιμα ξέρει να μαγειρεύει η συμβία σου. Αν τώρα, είναι κι αυτή εκπαιδευτικός, παραγγέλνεις λίγα σουβλάκια με μία πίτσα Delivery και ξεπερνάς τον σκόπελο του μαγειρέματος.

Τόσο ωραία, τόσο απλά αντιμετωπίσθηκαν τα προβλήματα των εκπαιδευτικών στις 7.11.2018.  Ενθυλάκωσαν το ημερομίσθιο χωρίς να το ανταποδώσουν σε εργασία στους Έλληνες φορολογούμενους. Την ίδια ώρα τα κατά τόπους ελεγκτικά σώματα κατά της φοροδιαφυγής ήλεγχαν αυστηρά τους φορολογούμενους ελεύθερους επαγγελματίες μην τυχόν και αποφύγει κανένας την πληρωμή των υποχρεώσεών του απέναντι στους αναπαυόμενους εκπαιδευτικούς ψηφοφόρους. Αααα, το χρήμα πρώτα, η ανάπαυση ύστερα, η μάσηση της τροφής, η χώνευση, και τέλος η αφόδευση. Όλα τα πράγματα με την σειρά τους. Από κουζίνα μέχρι λουτροκαμπινέ με τα Ιταλικά πλακάκια.

Κατά μία ευτυχή συγκυρία οι Δάσκαλοι και οι Καθηγητές είναι άνθρωποι του νόμου. Αν ο νόμος λέει ανάπαυση, αυτοί αναπαύονται, δεν αρνούνται τον νόμο. Αν ο νόμος επιβάλει την ψηφοφορία για τα δικά τους συμφέροντα σε ώρα εργασίας, ούτε τότε αρνούνται, είναι κατά της αρνησικυρίας και υπέρ της καθιστικής νομοκρατίας. Καμία παρανομία, δεν την σηκώνει η συνείδησή τους. Να πληρωθούν από τους αγωνιούντες για το μεροκάματο ελεύθερους επαγγελματίες ναι, γιατί όχι, ξέρετε που έχει φθάσει σήμερα ο cappuccino; Δυσβάσταχτο κόστος, ας το επωμιστούν οι καταστηματάρχες και οι βιομήχανοι. Συγνώμην, τους τελευταίους τους ξεπαστρέψαμε, κάτι μικρομαγαζάτορες ακόμη αντιστέκονται. Που θα πάει, θα τους λιώσουμε κι αυτούς!

Το υπερήφανο γένος των εκπαιδευτικών θα προχωρήσει σε νέες κατακτήσεις  εντός Ελληνικού εδάφους για να αποδείξει ότι και η ποιότητα ζωής είναι εφικτή όχι μόνον κατά την καλοκαιρινή ραστώνη αλλά και κατά την κρύα περίοδο του χειμώνος. Ήδη, το Υπουργείο επεξεργάζεται νόμο με διπλή κατεύθυνση. Οι συνδικαλιστικές εκλογές να διαρκούν τρείς εβδομάδες κάθε εξάμηνο και η διδασκαλία των μαθημάτων να διακόπτεται όταν η θερμοκρασία  πέφτει κάτω από τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι εκπαιδευτικοί δείχνουν δυσαρεστημένοι και προτείνουν, ναι, έχουν το σθένος και προτείνουν την άμεση  διακοπή κάτω από τους 20 βαθμούς κελσίου. Διακοπή προτείνεται και άνω των 22 βαθμών κελσίου λόγω καύσωνος. Μεταξύ 20 και 22 βαθμών θα γίνεται το μάθημα.

Είδες κορόιδο ταξιτζή και συ μικροεμποράκο τι γλυκά σου τα παίρνουν οι δασκάλοι; Εσύ όμως τίποτα, υψηλό φρόνημα, τακτική πληρωμή και πίστη στον Γερμανό Κάρολο Μάρξ. Α ρε αυτοί οι Γερμανοί, πραγματικοί ευεργέτες, από Adolf Hitler έως  Karl Marx, τι άλλο θέλετε βρε αλήτες; Τάνκς θέλετε; Hitler, απεργίες θέλετε; Marx και ξερό ψωμί, όλα σας τα δώσαμε, αγοράστε και καμιά Mercedes να συγχωράμε τα πεθαμένα σας. Παλιοτόμαρα, έ αχάριστα παλιοτόμαρα!

Εμείς τώρα για να μην χαρακτηριζόμαστε ως τομάρια αλλά ως πολυτελείς γούνες  mink ή  renard, αγοράζουμε όχι μόνον Mercedes αλλά και BMW, χωρίς να σταματήσουμε να σεβόμαστε και την υποχρέωση στην απεργία και την ψηφοφορία.

Οι Καθηγητές είναι βαθείς γνώστες των εισπράξεων της εφορίας και ασκούν έτσι όλα τα καθήκοντά τους υπέρ αλλά και εις βάρος των μαθητών. Εδώ που τα λέμε, άλλωστε, τα παιδιά στα φροντιστήρια μαθαίνουν τα περισσότερα και οι κρατικοί καθηγητές είναι σήμερα μάλλον εξαιρετικοί επίκουροι των ιδιωτικών φροντιστηρίων που τόσα προσφέρουν στην μαθητιώσα νεολαία της πατρίδας μας. Το περίεργο είναι ότι οι καθηγητές των φροντιστηρίων δεν ψηφίζουν εν ώρα  μαθήματος, σε αντίθεση με τους κρατικούς που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την μόρφωση των παιδιών και ψηφίζουν. Μετά, ακολουθεί  το περίφημο τσίπουρο Μυτιλήνης πάντα με γλυκάνισο. Πάντα!

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…