Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Άστεγοι 111 πρωτοετείς φοιτητές της Πολυτεχνικής

Άστεγοι 111 πρωτοετείς φοιτητές της Πολυτεχνικής

0

Έκαναν πορεία διαμαρτυρίας – Ανάρτησαν πανό στις παλιές εστίες επί της οδού Κουγιουμτζόγλου

 

Πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης κ. Αλμπανίδης Σ.: «Αν δεν μπορούν να μας καλύψουν ας μας νοικιάσουν δωμάτια…»

Αντιπρύτανης Ζ. Γαβριηλίδου: «Μέχρι τέλος Νοέμβρη θα στεγαστούν όλοι…»

 

 

 

Πέμπτη 1 Νοέμβρη και ….άστεγοι παραμένουν 111 πρωτοετείς φοιτητές την Πολυτεχνικής Ξάνθης παρότι έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις τους για να στεγαστούν στις εστίες των Κιμμερίων. Έτσι στις 12 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν έξω από το εγκαταλειμμένο κτήριο που παλιότερα στέγαζε φοιτητές επί της οδού Κουγιουμτζόγλου όπου ανάρτησαν πανό ζητώντας δωρεάν στέγαση για όλους τους φοιτητές και να ενοικιαστούν δωμάτια για αυτούς που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο καθώς και επαναλειτουργία των εστιών αυτών.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης κ. Αλμπανίδης Στέργιος μας μίλησε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν 111 πρωτοετείς

111 πρωτοετείς φοιτητές περιμένουν να στεγαστούν στις εστίες

Όπως αναφέρει στο «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης κ. Αλμπανίδης Στέργιος υπάρχει πρόβλημα στέγασης για τους πρωτοετείς φοιτητές: «Δεν μας έδωσαν ακόμη δωμάτιο …111 φοιτητές έχουμε κάνει αιτήσεις, τις έχουν εγκρίνει αλλά παραμένουμε άστεγοι. Αν δεν μπορούν να μας καλύψουν ας μας νοικιάσουν δωμάτια όπως έγινε στην Πάτρα και στην Κέρκυρα . Πόσο πρέπει να περιμένουμε;», επισημαίνει ο κ. Αλμπανίδης , δείχνοντας και τις εγκαταλελειμμένες εστίες της οδού Κουγιουμτζόγλου: «Αυτές οι εστίες κάποτε λειτουργούσαν τώρα όχι. Θα μπορούσαν να τις επαναλειτουργήσουν και να καλύψουν όλους τους φοιτητές από στέγη και όχι να τις αφήνουν να ρημάζουν ».

Αντιπρύτανης Ζ. Γαβριηλίδου: «Μέχρι τέλος Νοέμβρη θα στεγαστούν όλοι…»

Για το θέμα κλήθηκε να τοποθετηθεί η αρμόδια αντιπρύτανης κα Ζωή Γαβριηλίδη: «Εφαρμόζουμε την πολιτική της σταδιακής εγκατάστασης. Σε πρώτη φάση έχουν εγκατασταθεί στις εστίες 50 πρωτοετείς φοιτητές. Έχουμε κάνει δεκτές και τις 111 αιτήσεις και σταδιακά θα εγκατασταθούν όλοι. Αυτό γίνεται γιατί δεν θέλουμε να βγάλουμε τους τελειόφοιτους πριν τις ορκωμοσίες. Τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί ορκωμοσίες οπότε θα απελευθερωθούν δωμάτια. Επίσης κάποιοι απ’ αυτούς τους πρωτοετείς ζήτησαν μεταγραφές. Σε κάθε περίπτωση μέχρι τέλος Νοέμβρη θα στεγαστούν όλοι. Κάθε χρόνο καλύπτουμε τους φοιτητές μας από στέγη.

Είμαστε πολύ μπροστά σε σχέση με άλλα Πανεπιστήμια». Σ’ ότι αφορά τις εστίες της οδού Κουγιουμτζόγλου και αν υπάρχει περίπτωση να λειτουργούσουν η κα Γαβριηλίδη είπε πως είναι μεν ιδιοκτησία του Δ.Π.Θ. ωστόσο η διαχείριση ανήκε την ΙΝΕΔΙΒΙΜ και για να γίνει μια παρέμβαση μόνο μέσω προγραμματικής σύμβασης θα ήταν δυνατό. Ωστόσο δεν ανέφερε αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για να γίνει αυτό.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…