Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

0

Υποψήφιος και ο Πέτροβιτς!
Έτσι είναι, η ζωή και η πολιτική φτιάχνουν τα δικά τους ευφάνταστα σενάρια. Για κάποιους η υποψηφιότητα Πέτροβιτς ήταν αναμενόμενη. Και για πολλούς λόγους. Για άλλους ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Όλα αυτά μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που ήδη μετρά τρεις δηλώσεις υποψηφιότητας (συν μίας ενδεχόμενης του Χριστόδουλου Τοψίδη). Και τώρα φαίνεται ότι το στοίχημα της συνοχής δεν αφορά μόνο το Χρήστο Μέτιο, αλλά και την πλευρά των ανταρτών.
Η επόμενη κίνηση Ζαγναφέρη θα είναι καθοριστική σε κάθε περίπτωση.
Ε.Δ.


Πέντε οι υποψηφιότητες;
Μάλλον πέντε θα είναι τελικά, όπως όλα δείχνουν, οι συνδυασμοί που θα κατέβουν στις Περιφερειακές εκλογές. κι αυτό, γιατί ήδη έχουν λάβει το επίσημο χρίσμα –στήριξη ο μεν Μέτιος από τη Ν.Δ., ο Κατσιμίγας από το ΣΥΡΙΖΑ, ο Σημιτζής από το ΚΙΝΑΛ, η Λαϊκή Ενότητα του ΚΚΕ και πέμπτη υποψηφιότητα οι ανεξάρτητοι εάν ευοδωθεί η όλη προσπάθεια.
Άρα, θα υπάρξει μια αντιπροσώπευση όλων των σημαντικών πολιτικών τάσεων συν τους ανεξάρτητους και η «μάχη» θα είναι δύσκολη για την τελική νίκη.
Τώρα, ως προς τους ανεξάρτητους, είναι θέμα χρόνου ν’αποφασίσουν το ποιος θα ηγηθεί της προσπάθειας, διότι για την κάθοδο δεν το συζητούν, αυτή θα γίνει.
Γ.Δ.


Μικρά πολιτικά
-Απλή μέθοδος των τριών: Για 2,5 εκατομμύρια € κατέθετε 16 ώρες ο Γιάννος. Για 100 δισεκατομμύρια ευρώ πόσες ώρες θα καταθέτει ο Γιάνης;

-Στο ΣΥΡΙΖΑ βρίζουν το ΠΑΣΟΚ ενώ έχουν καμιά δεκαριά υπουργούς πρώην Πασόκους.
Θυμίζουν κάτι σώγαμπρους που ζουν με τη σύνταξη της πεθεράς αλλά τη βρίζουν μέρα νύχτα!

-Ο Κοτσακάς, δεξί χέρι του Τσοχατζόπουλου, πρώτος σε ψήφους στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Καψώχας, δεξί χέρι του Παπαντωνίου, πρώτο βιολί στο Κεντρικό μαγκαζίνο της ΕΡΤ. Αλλά, για τον Άκη φταίει ο Σημίτης, ενώ για τον Γιάννο φταίει… η ΝΔ!

-Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας. Η Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Παπαντωνίου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες έγινε επί Σαμαρά-Βενιζέλου. Για την ανακριβή δήλωση του Σταθάκη επί ΣΥΡΙΖΑ, σφύριζαν αδιάφορα…

-Κάποιοι κουνάνε το δάχτυλο για την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου στη ΝΔ, που ουδεμία σχέση είχε, τη στιγμή που εν ενεργεία υπουργός καταγγέλλει χρηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα από τον Σόρος και δεν τρέχει και τίποτε…


Δεν θα είναι τόσοι τελικά
Φίλος παλιός και γνώστης των τοπικών πολιτικών εξελίξεων, σε κοινωνική συνάντηση και συζήτηση για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νομό, μου είπε την άποψή του που μάλλον θα δικαιωθεί. Υποστήριξε πως τελικά στην ευθεία των εκλογών για τους δήμους, θα είναι λιγότεροι συνδυασμοί απ’ όσους σήμερα ακούγονται. Μάλιστα τους αρίθμησε εκτιμώντας ότι δύο το πολύ τρεις θα είναι οι τελικοί συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη. Βέβαια, ενδιαφέρον θα δείξουν περισσότεροι, που αν κατέβουν τελικά θα εκλέξουν τον επικεφαλής, άντε και άλλον έναν ή δύο συμβούλους. Αυτού του είδους όμως η συμμετοχή είναι εκ προοιμίου αδύναμη και καθόλου αντιπροσωπευτική.
Γ.Δ.


Τι μας έμαθαν οι προεκλογικές κινήσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ
Εκτεθειμένο αφήνει τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ το «διαζύγιο» με τον Τάσο Τεφρωνίδη. Το ότι δεν υπήρξε ρήξη δεν μειώνει το γεγονός ότι, όπως αποδείχθηκε, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι επιχείρησε να βγει (κάπως εσπευσμένα) από τη μακρά εσωστρέφεια με μία –πράγματι- υπερκομματική υποψηφιότητα, δεν κατάφερε ούτε πριν την ανακήρυξή της ούτε και στη συνέχεια να προωθήσει τις απαραίτητες ζυμώσεις, ώστε να «δέσει» τον υποψήφιο με τις αρχές του κόμματος, αλλά και τον υποψήφιο με ένα κοινώς αποδεκτό συνδυασμό.
Η τοπική οργάνωση που θέλησε να δώσει χαρακτηριστικά «ανοίγματος» με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Τεφρωνίδη μέσα από μία τελικά, ασφυκτικά «κλειστή» διαδικασία, μένει τώρα μόνο με τον κομματικό της πυρήνα και έχοντας προ πολλού κλείσει όλες τις πόρτες για συνεργασία.
Και πώς γίνεται την ώρα που ο ίδιος ο Στάθης Γιαννακίδης στήριζε δημόσια την υποψηφιότητα Τεφρωνίδη μέσα από τη συνέντευξή του στο «Ε» στη συνέχεια το όλο εγχείρημα να πηγαίνει «περίπατο» κατόπιν μιας συνάντησης του υποψηφίου με τα τοπικά στελέχη; Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει γρήγορες κινήσεις για να αναπληρώσει το κενό όσον αφορά στις δημοτικές εκλογές. Πρώτα όμως πρέπει να κάνει μαθήματα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και να τα πάρει στα σοβαρά.
Ε.Δ.


Ο Κατσιμίγας στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ
Κατσιμίγας για την Περιφέρειά μας. Έκλεισε η υποψηφιότητα και επίσημα, με τη στήριξη βεβαίως του ΣΥΡΙΖΑ όπως η στήλη έγραψε πριν μέρες για την επιλογή αυτή.
Όπως θα θυμούνται οι τακτικοί αναγνώστες, κατάγεται από την Κομοτηνή, είναι Μηχανικός και έχει «δουλέψει» με τον τέως Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη. Διαθέτει εμπειρία στα θέματα της Περιφέρειάς μας και είχε την ευθύνη ενός νευραλγικού τομέα κατά τη διάρκεια της θητείας του. Τότε βέβαια είχε υποστηριχθεί και από τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ που τώρα έχει δικό του υποψήφιο, τον Κώστα Σημιτζή ως γνωστόν, πρώην δήμαρχο Καβάλας, δικηγόρο.
Γ.Δ.


Επιβεβαιώνεται η υποψηφιότητα Κ. Μακρίδη
Επιβεβαίωσε απόλυτα το περιεχόμενο του σχολίου της στήλης πριν λίγες ημέρες, με το οποίο αναφερόμασταν στην υποψηφιότητα του Κώστα Μακρίδη από τους Τοξότες. Η επιβεβαίωση έγινε από τον ίδιο, που τόνισε ότι επιθυμία του είναι ν’ αλλάξει το δήμο και να προωθήσει τους τομείς εκείνους που έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των υπολοίπων.
Ακόμη δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνουν άλματα σε ορισμένους τομείς στους οποίους ο δήμος υστέρησε πάρα πολύ. Τέλος επεσήμανε ότι ήρθε πλέον ο χρόνος να έχει ο δήμος μια νέα διοίκηση με τεχνοκρατική αντίληψη, με στελέχη με γνώσεις από τον ιδιωτικό τομέα, μακριά από δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, τονίζοντας ότι το παράδειγμα αυτό θα πρέπει να το δίνει ο ίδιος ο δήμαρχος που θα προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα.
Γ.Δ.


Η υποψηφιότητα Πέτροβιτς… ρίχνει νερό στον μύλο του Μέτιου
Τελικά το μεγάλο «ΟΧΙ» το είπε ο Δημήτρης Πέτροβιτς μη συναινώντας σε ένα συνδυασμό με επικεφαλής τον Κώστα Ζαγναφέρη, ο οποίος είχε ήδη ανακοινώσει προ μηνός την υποψηφιότητά του. Παρά τις  φωτογραφίες με τις θερμές χειραψίες και τα χαμόγελα, ο Δημήτρης Πέτροβιτς ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητα του για περιφερειάρχης με ανεξάρτητο συνδυασμό!
Το ερώτημα είναι τι θα κάνει τώρα ο Ζαγναφέρης και οι συν αυτώ, Αμοιρίδης, Μαρκόπουλος κ.ά.; Θα συνεχίσουν την προσπάθεια κατεβάζοντας συνδυασμό ή θα τα παρατήσουν;
Απ’ αυτό πάντως κερδισμένος βγαίνει ο Μέτιος γιατί με την υποψηφιότητα Πέτροβιτς διασπάται το κοινό μέτωπο εναντίον του.
Μόνη περίπτωση να μη συμβεί αυτό είναι όλοι να συνταχθούν μαζί με τον Πέτροβιτς  πράγμα απίθανο τουλάχιστον από την πλευρά του Ζαγναφέρη. Το είχε δηλώσει άλλωστε ότι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης δεν κατεβαίνει ξανά και μάλλον θα κρατήσει το λόγο του.
Μ.Ξ.


Ένα …βελούδινο διαζύγιο
Το «Ε» το Σάββατο κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδη συνέντευξη τον υφυπουργό Οικονομίας Στάθη Γιαννακίδη. Μεταξύ άλλων μιλά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και  αναφέρεται χαρακτηριστικά στην υποψηφιότητα Τεφρωνίδη για την οποία λέει ότι έχει υπερκομματικά χαρακτηριστικά και ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ενώσει όλο τον προοδευτικό κόσμο πέρα από μικροκομματικές στρατηγικές.  Προφανώς άλλη γνώμη έχει η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης από την οποία ανακοινώθηκε χθες ότι διακόπτει …σχέσεις με την υποψηφιότητα Τεφρωνίδη, γιατί δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα και ότι διαπιστώθηκαν  διαφορετικές αντιλήψεις και προσεγγίσεις σε θέματα που είναι σημαντικά για τον Δήμο Ξάνθης.
Σε ελεύθερη απόδοση, προφανώς οι επιτελείς της Νομαρχιακής δεν συμφωνούν τόσο με τα …υπερκομματικά χαρακτηριστικά και θέλουν ένα συνδυασμό πιο κομματικό. Είναι ενδεικτικό άλλωστε αυτό που δήλωσε στο «Ε» ο γραμματέας Γιώργος Χατζηθεοδώρου ότι οι εκλογές της αυτοδιοίκηση είναι πολιτικές και όχι …απολιτίκ!
Λέτε να δούμε τον κ. Χατζηθεοδώρου λοιπόν υποψήφιο;
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…