Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Τι είπαν με τον Μητσοτάκη οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων ΑΜΘ

Τι είπαν με τον Μητσοτάκη οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων ΑΜΘ

0

Στο τραπέζι τα επιμελητηριακά θέματα – Ζήτησαν θεσμική κατοχύρωση για την αδειοδότηση επιχειρήσεων

 

 

Τον ενημέρωσαν για το 12% – Εγγράφως θα απαντήσει ο πρόεδρος της ΝΔ και μέσα από την ομιλία του στην ΔΕΘ – Ενημέρωση Μητσοτάκη από Μωραΐτη για το αρδευτικό της Ξάνθης

 

 Τετράωρη συνάντηση είχε την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τους προέδρους των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευση με εκπροσώπους θεσμικών φορέων εν’ όψει της ομιλίας του στην ΔΕΘ. Στην συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης, ο οποίος μας μεταφέρει το κλίμα της συζήτησης αλλά και το περιεχόμενο.

Στο τραπέζι τα επιμελητηριακά θέματα

«Θέσαμε όλα τα θέματα που μας απασχολούν σ’ ότι αφορά την λειτουργία των Επιμελητηρίων αλλά και τις πρωτοβουλίες που μπορούμε ν’ αναλάβουμε στο κομμάτι αδειοδότησης των επιχειρήσεων. Ειδικότερα ζητήσαμε θεσμική κατοχύρωση ώστε να μπορούν τα επιμελητήρια να αναλαμβάνουν την αρμοδιότητα και την ευθύνη να αδειοδοτούν επιχειρήσεις, απαλλάσσοντας από τη διαδικασία αυτή τις κρατικές υπηρεσίες αλλά και από την γραφειοκρατία. Έχουμε τον μηχανισμό να το κάνουμε και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τα μέλη μας… Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για το οποίο είναι θετική και η σημερινή κυβέρνηση παρότι δεν έχει γίνει κάτι προς την κατεύθυνση αυτή», σημείωσε ο κ. Μωραΐτης. Συνεχίζοντας ανέφερε πως τα Επιμελητήρια έχουν αποδείξει ότι μπορούν να λειτουργούν σωστά χωρίς να επιβαρύνουν με ούτε ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και τα μέλη τους από τότε που καταργήθηκε η υποχρεωτικότητα των εισφορών: «Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε τις προθέσεις του και ότι εξετάζει θετικά το θέμα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ως κυβέρνηση θα δώσει λύσεις σε θέματα που μας απασχολούν. Αυτό βέβαια θα το δούμε στην πράξη», κατέληξε ο κ. Μωραΐτης.

Το 12% και η απάντηση Μητσοτάκη

Στη συνάντηση έγινε και η απαραίτητη αναφορά στο 12%. Ένα ζήτημα που «καίει και τσουρουφλίζει» και που η κατάργηση του με τον νόμο του Σταθάκη το 2015, έχει καταστεί μέγα πρόβλημα για την επιχειρηματικότητα της περιοχής μας. Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε ότι ο εν λόγω υπουργός τους είχε ζητήσει να ετοιμάσουν έκθεση για να προωθηθεί ως νομολογία που να είναι συμβατή με την κοινοτική νομοθεσία. Όπως αναφέρθηκε η έκθεση είναι έτοιμη, έχει σταλεί στο υπουργείο αλλά εδώ και μισό χρόνο δεν έχει γίνει κάποια συνάντηση με τον υπουργό παρότι έχει ζητηθεί επανειλημμένα. Ο πρόεδρος της ΝΔ άκουσε όλο το ιστορικό και τις προτάσεις των επιμελητήριων και επιφυλάχτηκε να απαντήσει εγγράφως αλλά και μέσα από την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Ενημέρωση Μητσοτάκη από Mωραΐτη για το αρδευτικό της Ξάνθης

Ο κ. Μωραΐτης αποκάλυψε πως έθεσε και το ζήτημα του αρδευτικού της Ξάνθης στον κ. Μητσοτάκη και πως αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό και παράλληλα και οικολογικό έργο για την πεδιάδα της Ξάνθης σταμάτησε ενώ είχε αρχίσει από μια ομάδα οικολόγων που προσέφυγαν στο ΣτΕ. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ενήμερος για το θέμα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…