Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κλίμα πένθους στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Κλίμα πένθους στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

0

Λόγια οδύνης, συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων– Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας

 

Αναβλήθηκε για σήμερα η συζήτηση του θέματος της επίθεσης στον Φανουράκη – Ένταση και εκνευρισμό προκάλεσε ο Γ. Κολλάρος

 

Κλίμα πένθους επικράτησε στην τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα κατόπιν αιτήματος 16 συμβούλων με μοναδικό θέμα συζήτησης, την επίθεση του γιου του Αντιδημάρχου Θωμά Ηλιάδη στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μανώλη Φανουράκη. Η εθνική τραγωδία επισκίασε το θέμα για το οποίο κλήθηκε το συμβούλιο σε συνεδρίαση ενώ κατά την έναρξή της η ανεξάρτητη Ειρήνη Πυρνάρη που υπέγραψε το αίτημα για την συνεδρίαση, κατέθεσε νέο αίτημα αναβολής αυτής λόγω του πένθους. Αίτημα που τελικά έγινε δεκτό εν μέσω αντιδράσεων και εντάσεων και μετά από ψηφοφορία ορίστηκε νέα συνεδρίαση για σήμερα Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι.

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας

Εις μνήμην των νεκρών της τραγωδίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή από το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης. Λόγια συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους πληγέντες, οδύνης και σεβασμού στην μνήμη των νεκρών της εθνικής τραγωδίας που έπληξε την Ανατολική Αττική, ειπώθηκαν από τον Δήμαρχο Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο και τους επικεφαλής των παρατάξεων οι οποίοι συμφώνησαν με τη θέση του δημάρχου ότι δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών αλλά για έμπρακτη συμπαράσταση. Ειδικότερα ο δήμαρχος τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο να ανακουφιστούν οι πληγέντες και κατέθεσε την πρόταση ο δήμος Ξάνθης να καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό που έχει ανοίξει η ΚΕΔΕ και ήδη έχει καταθέσει 600.000 ευρώ. Ο κ. Φανουράκης συμφώνησε με τον δήμαρχο σημείωσε δε πως αυτή είναι η μεγαλύτερη τραγωδία μετά τον πόλεμο. Ο κ. Καμαρίδης σημείωσε πως το χειρότερο πράγμα που γίνεται είναι το «πλιάτσικο» και εξήγησε πως «πλιάτσικο» κάνει κι αυτός που εκμεταλλεύεται τον πόνο για να έχει 2 λεπτά δημοσιότητα. Τόνισε δε πως γνωρίζει εκ των έσω ότι οι πυρόπληκτοι δεν χρειάζονται τρόφιμα, ρούχα ή τέτοια είδη. Αυτό που χρειάζονται είναι αίμα . Σ΄αυτό συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις και απηύθυναν έκκληση για συμμετοχή στην αιμοδοσία της Κυριακής στο Εργατικό Κέντρο καθώς επίσης και να χρησιμοποιηθούν οι λογαριασμοί που ενέκρινε η ΚΕΔΕ γιατί κάποιοι μπορεί να είναι και fake. Ο κ. Μπαντάκ ευχήθηκε η πατρίδα μας να μη ζήσει ξανά τέτοια τραγωδία και ο κ. Τσιακίρογλου συμφώνησε με τον δήμαρχο ότι τούτη την ώρα δεν πρέπει να πολιτικολογούμε αλλά ότι οφείλουμε να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε στην ανακούφιση των πληγέντων. Ο κ. Ανταμπούφης σημείωσε πως σήμερα είναι ημέρα πένθους σ’ όλη την χώρα και ώρα για αλληλεγγύη, ενωτική διάθεση και συνεισφορά. Παράλληλα υπογράμμισε πως πρέπει να συζητηθεί εκτενέστερα το ζήτημα αυτό στο πλαίσιο του πως μπορούμε να αποτρέψουμε τέτοιες καταστάσεις στην τοπική μας κοινωνία. Μοναδική παραφωνία σ’ όλο αυτό το κλίμα ενότητας και ομοθυμίας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γ. Κολλάρος που επιτέθηκε στην κυβέρνηση προκαλώντας ένταση και εκνευρισμό στους δημοτικούς συμβούλους καθώς και την αντίδραση του Δημάρχου και των υπολοίπων επικεφαλής.

Ένταση και εκνευρισμό προκάλεσε ο Κολλάρος

Ο κ. Κολλάρος όμως συνέχισε να προκαλεί ένταση όταν εξέφρασε την άποψη ότι το θέμα για το οποίο συγκλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι καν θέμα. Είπε επί λέξει: «Ποιο είναι το θέμα; Ένας έδειρε έναν…» και «Δεν μπορούμε να συζητάμε αν θα γκρεμοτσακιστεί η δημοτική αρχή»! Είναι οι επίμαχες φράσεις του κ. Κολλάρου όταν πήρε το λόγο υποστηρίζοντας το αίτημα της κας Πυρνάρη. Να σημειώσουμε ότι η κα Πυρνάρη εξήγησε πως το αίτημά της είναι για αναβολή του θέματος λόγω του εθνικού πένθους και όχι για απόσυρση. Ο πρόεδρος κ. Δρεμσίζης εξ’ αρχής δήλωσε ότι κάνει δεκτό το αίτημα αλλά οι επικεφαλής των παρατάξεων ζητούσαν να τεθεί σε ψηφοφορία. Όπως κι έγινε τελικά και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η αναβολή. Να προσθέσουμε πως ο κ. Κυριακίδης ο οποίος φερόταν να υπογράφει το αίτημα για τη συνεδρίαση διευκρίνισε ότι δεν υπέγραψε αλλά ότι συμφώνησε προφορικά να συζητηθεί το θέμα της επίθεσης που δέχτηκε ο κ. Φανουράκης. Επ’ αυτού δε ο δήμαρχος είπε πως το ζήτημα της αμφισβήτησης της υπογραφής είναι ποινικό αδίκημα ωστόσο δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός των υπογραφών για την σύγκλιση συμβουλίου. Εκτίμησε δε ότι την ώρα που οι Έλληνες θρηνούν το αίτημα της κας Πυρνάρη πρέπει να γίνει δεκτό.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…