Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καθαρά τα δείγματα του νερού από την πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ

Καθαρά τα δείγματα του νερού από την πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ

0

Έγιναν αναλύσεις σε δείγμα από το Πετροχώρι από τις 21 έως τις 26 Ιουνίου- Όλες οι τιμές βαρέων μετάλλων και χημικών ουσιών ήταν εντός των προβλεπόμενων ορίων

 Θα συνεχιστούν ανά τρίμηνο οι έλεγχοι προκειμένου να εξεταστεί αν υπάρξουν μακροπρόθεσμα επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα

Σε ενημέρωση αναφορικά για την ποιότητα του νερού μετά την πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ, προχώρησε η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης. Με ανακοίνωσή της, πληροφορεί ότι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, προέβη σε δειγματοληψία πόσιμου νερού από την ευρύτερη περιοχή. Το δείγμα εστάλη για ανάλυση στο Εργαστήριο Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προκειμένου να γίνει χημική εξέταση και εξέταση για βαρέα μέταλλα.

Το δείγμα νερού ελήφθη από το Πετροχώρι και οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 21 έως τις 26 Ιουνίου.  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, οι τιμές των ήταν εντός των προβλεπόμενων ορίων και συνεπώς δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει προληπτικά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα την παρακολούθηση της ποιότητας του πόσιμου νερού. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα η πυρκαγιά πέρα από τα επιφανειακά ύδατα να έχει επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα, που θα αποτυπωθούν σε μεταγενέστερες αναλύσεις. Για το λόγο αυτό οι έλεγχοι θα γίνονται ανά τρίμηνο και θα υπάρχει συνεχής εποπτεία από την αρμόδια υπηρεσία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…