Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μελιτζάνα σαγανάκι με λαδοτύρι

Μελιτζάνα σαγανάκι με λαδοτύρι

0
melitzanes saganaki

2 μελιτζάνες, σε λεπτές φέτες

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

400 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε λίγο νερό

3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

250 γρ. λαδοτύρι, χονδροτριμμένο

αλάτι, πιπέρι

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις φέτες της μελιτζάνας. Τις ψήνουμε στη σχάρα ή στην γκριλιέρα και από τις δύο πλευρές για 1-2 λεπτά και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε έως ότου χρυσίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, και μόλις δέσει η σάλτσα, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το δενδρολίβανο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα τηγάνι, ή 4 ατομικά σαγανάκια, κατάλληλα για φούρνο, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της σάλτσας ντομάτας και μοιράζουμε από πάνω τις ψημένες μελιτζάνες. Προσθέτουμε λίγη ακόμη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Φιογκάκια με κρέμα μελιτζάνας και φέτα

    500 γρ. φιογκάκι 3 μελιτζάνες φλάσκες 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο 1 ψητή πιπεριά φλωρίνης 2…
  • Χταπόδι στιφάδο

    1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 1/2 κιλό χταπόδι κομμένο σε μπουκιές 6 κρεμμύδια μέτρια, χαραγμένα …
  • Πιπεροτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

    -500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων -2 κουτ. σού…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φιογκάκια με κρέμα μελιτζάνας και φέτα

500 γρ. φιογκάκι 3 μελιτζάνες φλάσκες 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο 1 ψητή πιπεριά φλωρίνης 2…