Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Νέο τροχαίο με διακινητή μέσα στην πόλη

Νέο τροχαίο με διακινητή μέσα στην πόλη

0

Τζιπ με 11 παράτυπους μετανάστες από την Συρία συγκρούστηκε με ΙΧ αγροτικό στο ύψος του 2ο ΕΠΑΛ. Μπήκε στην πόλη μετά από καταδίωξη της αστυνομίας από το Πόρτο Λάγος

 

Τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός διακινητής και ελαφρά ο ξανθιώτης οδηγός του αγροτικού. Ανησυχία στην τοπική κοινωνία από τα απανωτά τροχαία

 

Νέο τροχαίο αναστάτωσε το πρωί την είσοδο της πόλης και συγκεκριμένα την οδό Δημοκρίτου στο ύψος του ΕΠΑΛ. Τζιπ που μετέφερε 11 παράτυπους μετανάστες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά στο ύψος του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης με αγροτικό Ι.Χ. που μετέφερε μελισσοκομικά προϊόντα.

Καταδίωξη από το Πόρτο Λάγος

Η ιστορία επαναλαμβάνεται πανομοιότυπα με το περιστατικό που συνέβη πριν 7 μέρες (7/6) και είχε καταγράψει το «Ε» σε ρεπορτάζ με τίτλο: «Σκηνές από αστυνομική ταινία καταδίωξης στο κέντρο της πόλης». Η μόνη διαφορά είναι ότι το τροχαίο προκλήθηκε στην Μ. Καραολή ενώ το τωρινό μόλις εισήλθε το όχημα των μεταναστών στην πόλη. Η καταδίωξη ξεκίνησε όταν η Ομάδα Αστυνομικών στο Πόρτο Λάγος έκανε σήμα για έλεγχο στο τζιπ. Αυτό αντί να σταματήσει ανέπτυξε ταχύτητα και μπήκε στην πόλη προκαλώντας τροχαίο οπότε και σταμάτησε. Στο τζιπ επέβαιναν 11 παράτυποι μετανάστες, 9 άνδρες και δύο γυναίκες όλοι ενήλικες που όλοι τους δήλωσαν ότι είναι από την Συρία. Οδηγούσε ένας νέος άνδρας αραβικής καταγωγής τα στοιχεία του οποίου ελέγχονται. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός διακινητής και ελαφρά ο ξανθιώτης οδηγός του αγροτικού. Οι δυο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ξάνθης. Ο Ξανθιώτης νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους. Οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση για να ακολουθήσει η νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται.

Ανησυχία στην τοπική κοινωνία

Καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον η καταδίωξη και η σύλληψη διακινητών και παράτυπων μεταναστών. Τα δύο τελευταία συμβάντα έχουν ανησυχήσει την τοπική κοινωνία και πρέπει να προβληματίσουν τις Αρχές. Το γεγονός ότι οι οδηγοί διακινητές στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τον έλεγχο που τους ζητούν οι αστυνομικοί σε σημεία της Εθνικής Οδού έχει ως αποτέλεσμα να ξεκινά καταδίωξη και να μπαίνουν μέσα στην πόλη όπου εγκλωβίζονται προκαλώντας τροχαία ατυχήματα,  είναι ένα θέμα που πρέπει να το εξετάσει η αστυνομία καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος να συμβεί θανατηφόρο ατύχημα. Το χθεσινό τροχαίο συνέβη στη οδό Δημοκρίτου στο ύψος του ΕΠΑΛ όπου τα παιδιά γράφουν πανελλήνιες, το προηγούμενο στην Μ. Καραολή. Κι οι δυο οδοί με μεγάλη κίνηση από οχήματα και πεζούς.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Μια εικόνα χίλιες λέξεις και έννοιες…
Σοβαρά τραυματίστηκε ο οδηγός διακινητής του τζιπ και ελαφρά ο Ξανθιώτης οδηγός του αγροτικού
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…