Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΑΣ και ΙΕΚ ΟΑΕΔ παρουσίασαν τις δράσεις των μαθητών τους

ΕΠΑΣ και ΙΕΚ ΟΑΕΔ παρουσίασαν τις δράσεις των μαθητών τους

0

Πραγματοποίησαν κοινή εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκαν οι εργασίες των μαθητών και έγινε ενημέρωση για τους σχεδιασμούς του νέου σχολικού έτους

 Με νέες ειδικότητες εμπλουτίζεται το πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΟΑΕΔ, όπως ανακοίνωσε η διευθύντρια κ. Χ. Δημούδη

Κοινή εκδήλωση πραγματοποίησαν η ΕΠΑΣ και το ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, με σκοπό να παρουσιάσει τις δράσεις των δύο σχολείων και τις εργασίες των μαθητών τη χρονιά που πέρασε.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η κ. Τοπαλίδου Διευθύντρια της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στον λόγο της, αναφέρθηκε στις εργασίες που επιμελήθηκαν οι μαθητές της ΕΠΑΣ και ήταν εκτεθειμένες στον προαύλιο χώρο. Σκοπός της παρουσίασής του είναι να δουν τι έμαθαν και τι έκαναν οι μαθητές της ΕΠΑΣ. Αναφέρθηκε επίσης και στις ειδικότητες και τα τμήμα που υπάρχουν σήμερα στην ΕΠΑΣ Ξάνθης και πρόκειται να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά. Συνολικά, υπάρχουν τέσσερις ειδικότητες και οκτώ τμήματα διαθέσιμα για τους ενδιαφερόμενους της Ξάνθης. Όπως τόνισε η διευθύντρια, η προσπάθεια του σχολείου είναι να μορφώσει σωστά τους μαθητές και να βγάλει στην αγορά σωστούς τεχνίτες.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης κ. Δημούδη Χρυσούλα αφού καλωσόρισε τον εκπρόσωπο της Διοίκησης κ. Μουρούτσο Σπύρο, τους συναδέλφους της Διευθυντές, Υποδιευθυντές και όλους του παρευρισκόμενους ανέφερε πως, η εκδήλωση αυτή για το ΙΕΚ είναι θεσμός εδώ και χρόνια και στόχος της είναι να δείξει στους επισκέπτες, τμήμα των εργασιών των καταρτιζομένων. Όπως επεσήμανε η ίδια νιώθει περήφανη για τους μαθητές, ειδικά βλέποντας τους στόχους του σχολείου, για σωστή και ολοκληρωμένη κατάρτιση των σπουδαστών, να επιτυγχάνεται κάθε χρόνο. Ανέφερε επίσης πως οπουδήποτε έχουν διαγωνιστεί οι καταρτιζόμενοι του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης έχουν πρωτεύσει και σαν απλό παράδειγμα έφερε την περσινή χρονιά όπου οι τελειόφοιτοι σε πανελλήνιο διαγωνισμό πέτυχαν τον Χρυσό σκούφο και Αργυρό και Χάλκινο μετάλλιο. Οι ειδικότητες  που λειτουργούν σήμερα στο ΙΕΚ είπε, είναι εννέα σε ισάριθμα τμήματα και προτίθεται να προτείνει για την επόμενη χρονιά άλλες δέκα ειδικότητες.

Η εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών των σχολείων του ΟΑΕΔ έκλεισε με μια παράσταση καραγκιόζη που επιμελήθηκε το τμήμα Βρεφονηπιοκόμων του ΙΕΚ. Ένα «Π» από τραπέζια στον προαύλιο χώρο γεμάτο μαγειρικές λιχουδιές καθώς και γλυκά περίμενε τους επισκέπτες να τα τιμήσουν. Και δεν έμεινε τίποτε ούτε για δείγμα !

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…