Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ένα Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογίας με Ξανθιώτικη παρουσία

Ένα Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογίας με Ξανθιώτικη παρουσία

0

Πραγματοποιήθηκε 10-13 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη

Οι κυρίες Μαρία Πλατσίδου και Γεωργία Διαμαντοπούλου «ψυχή της διοργάνωσης» που έληξε με επιτυχία

Στις 10 έως 13 Μαΐου 2018, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας με Διεθνή Συμμετοχή και με τον αξιοπρόσεκτο τίτλο « Άνθρωπος μικρός, μεγάλος, μέγας!».

Το Συνέδριο διοργάνωσαν η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία, κλάδος Αναπτυξιακών Ψυχολογίας και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Συνεδρίου ήταν η κυρία Μαρία Πλατσίδου, Καθηγήτρια, με καταγωγή από την Ξάνθη.

Στο Συνέδριο, τους εκλεκτούς Συνέδρους χαιρέτησε η κυρία Πλατσίδου με το παρακάτω μήνυμά της.

Μήνυμα Προέδρου

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες, φοιτήτριες και φοιτητές, φίλες και φίλοι, με χαρά σας καλωσορίζουμε στις εργασίες του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αναπτυξιακής Ψυχολογίας με διεθνή συμμετοχή, με τίτλο «Άνθρωπος μικρός, μεγάλος, μέγας!». Το συνέδριο διοργανώνεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τον Κλάδο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Μετά από πέντε επιτυχή πανελλήνια συνέδρια, στο 6° Συνέδριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας επιχειρήσαμε ένα άνοιγμα στη διεθνή κοινότητα και προσκαλέσαμε και ξένους επιστήμονες να συμμετάσχουν και να παρουσιάσουν την δουλειά τους. Ένας σημαντικός αριθμός επιστημόνων από την αλλοδαπή έχει ανταποκριθεί, υποβάλλοντας συμπόσια, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις που θα παρουσιαστούν στα αγγλικά.

Πιστεύουμε ότι η διεθνής συμμετοχή θα εμπλουτίσει επιστημονικά το Συνέδριο μας. Οι επιστημονικές εργασίες που θα παρακολουθήσουμε αφορούν σε διάφορες διαστάσεις από την ατομική, τη σχολική, την κοινωνική και την επαγγελματική ζωή του δια βίου αναπτυσσόμενου ατόμου. Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και να διατυπώσουμε επιστημονικές απόψεις για την τυπική ανάπτυξη και την ανάπτυξη ατόμων με ειδικές ανάγκες ή και αναπηρία, να παρακολουθήσουμε τις σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο της Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, να αναζητήσουμε επιστημονικές συνεργασίες, να εμπνευστούμε από νέες προκλήσεις. Ως μια κοινωνική προσφορά του συνεδρίου μας,  προς την τοπική κοινότητα, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, όλες οι συνεδρίες θα είναι ανοικτές σε γονείς και άλλους ενδιαφερόμενους. Σε μια από τις κρισιμότερες εποχές στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, όπου όλα γύρω μας φαίνονται ρευστά, ασταθή κι απαισιόδοξα, ελπίζουμε ότι το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα αναδείξει την ικανότητα της ανθρώπινης φύσης να αντέχει, να προσαρμόζεται, να εξελίσσεται, να δημιουργεί και, ενίοτε, να μεγαλουργεί!

η Πρόεδρος του Συνεδρίου
Μαρία Πλατσίδου
Καθηγήτρια

Κι ένα Συγχαρητήριο
Θερμά συγχαρητήρια στην κ. Μαρία Πλατσίδου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Τμήμα της Ψυχολογίας, για την άψογη οργάνωση του «6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αναπτυξιακής Ψυχολογίας» με Διεθνή συμμετοχή, με τίτλο «Άνθρωπος μικρός, μεγάλος, μέγας».

Συμμετείχαν πάνω από 950 άτομα από τη Ελλάδα και από δεκαεπτά χώρες του εξωτερικού. Συγχαρητήρια και στην κ. Γεωργία Διαμαντοπούλου, εισηγήτρια στο συνέδριο με θέμα: «Ανάπτυξη προσωπικής ταυτότητος: Μετάβαση από την εφηβεία στη νεανική ηλικία.

Η κ. Μαρία Πλατσίδου είναι μέντορας της κ. Γεωργίας Διαμαντοπούλου.

Εύχομαι ολόψυχα και στις δύο πάντα επιτυχίες στην ακαδημαϊκή τους καριέρα και στη ζωή.

Με αγάπη και εκτίμηση
Καίτη Σταυροπούλου-Βλάχου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …