Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Έως σήμερα οι αιτήσεις για 75 προσλήψεις στα Δασαρχεία Ξάνθης – Σταυρούπολης

Έως σήμερα οι αιτήσεις για 75 προσλήψεις στα Δασαρχεία Ξάνθης – Σταυρούπολης

0
dasarxeio xanthis

Από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την αντιπυρική προστασία

Θα προληφθούν 39 στο Δασαρχείο Ξάνθης και 36 στο Δασαρχείο Σταυρούπολης

 

75 άτομα θα προσληφθούν με 8μηνες συμβάσεις στην Ξάνθη στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία. Υπενθυμίζεται πως ο συνολικός αριθμός σ’ όλη τη χώρα ανέρχεται σε 5.066 προσλήψεις και στην ΑΜΘ 473. Ή ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις έχει ανοίξει ήδη.

Αιτήσεις έως σήμερα 31 Μαΐου και ώρα 12

Οι άνεργοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανωτέρω διαδικασία πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), από 21 Μαΐου και ώρα 10η πρωινή έως και 31 Μαΐου του 2018 και ώρα 12η μεσημβρινή, την ειδική «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ», η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και να επιλέξουν μία (1) μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ι της οικείας ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ και από ένα μέχρι τρεις (3) Επιβλέποντες Φορείς ή και Υπηρεσίες Τοποθέτησης. Επισημαίνεται ότι τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα ανά ειδικότητα τοποθέτησης καθώς και τα δικαιολογητικά απόδειξης αυτών αναφέρονται στα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΙΙ και ΙΙΙ αντίστοιχα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).

 

75 θέσεις αντιπυρικής προστασίας στην Ξάνθη

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
Δασαρχείο Ξάνθης ΠΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ (ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ) 1
Δασαρχείο Ξάνθης ΤΕ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ 1
Δασαρχείο Ξάνθης ΔΕ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 2
Δασαρχείο Ξάνθης ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΦOΡΤΩΤΗΣ) 2
Δασαρχείο Ξάνθης ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 3
Δασαρχείο Ξάνθης ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ 30
Δασαρχείο Σταυρούπολης ΠΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ (ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ) 1
Δασαρχείο Σταυρούπολης ΤΕ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ 1
Δασαρχείο Σταυρούπολης ΔΕ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 2
Δασαρχείο Σταυρούπολης ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 2
Δασαρχείο Σταυρούπολης ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ 30

 koinofelis ergasia katartisi

Ξεκινάει πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας για 30.000 ανέργους

 

Σε 276 δήμους και 13 περιφέρειες της χώρας, θα είναι 8μηνης διάρκειας και προϋπολογισμού 216 εκατ. ευρώ και θα απευθύνεται σε 30.421 ανέργους

 

Απόφαση που φέρνει πιο κοντά την προκήρυξη 30.000 θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας για εκκίνηση του προγράμματος εντός του Ιουνίου, δημοσιεύθηκε στο Διαύγεια την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για την ,«έγκριση πρακτικού 2ης τμηματικής παραλαβής για το έργο με τίτλο «Υπηρεσίες Υποστήριξης της Διαδικτυακής Πλατφόρμας των Προγραμμάτων της Κοινωφελούς Απασχόλησης», που ενισχύει την σχετική πλατφόρμα, προκειμένου να είναι σε θέση να ξεκινήσει το μεγάλο πρόγραμμα.

Την κατάρτιση του προγράμματος έχει αναλάβει το υπουργείο Εργασίας και αυτή την στιγμή βρίσκεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του, οι οποίες και καθορίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, προκειμένου στη συνέχει να δοθεί στο ΟΑΕΔ για την υλοποίηση του.

Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων θα προσληφθούν για οκτώ μήνες, με πλήρη με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Επίσης θα διατηρηθεί και ίσως επεκταθεί το σκέλος της κατάρτισης και πιστοποίησης των ανέργων που θα συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά.

Ωστόσο μένει ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περισσότερες από μία προκηρύξεις, προκειμένου να εφαρμοστεί μια διαδοχική υλοποίηση των προγραμμάτων και να μην μένουν κενές θέσεις των ωφελούμενων για μεγάλο χρονικό διάστημα στις υπηρεσίες των δήμων.

Στο φετινό κύκλο του Προγράμματος υπάρχει μια αύξηση στον αριθμό ωφελούμενων, περίπου κατά 3,1%, σε σχέση με πέρυσι, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα στοιχεία του υπουργείου και του ΟΑΕΔ, το 2017 οι θέσεις στους διακόσιους εβδομήντα τέσσερις (274) δήμους ανήλθαν στις 24.251, ενώ για το έτος 2018 προβλέπονται 25.000 θέσεις.

Επίσης φέτος θα προσληφθούν και 5.000 άνεργοι στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους

Η προκήρυξη θα εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ και οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά.

Οι ειδικότητες που καλύπτονται από το πρόγραμμα είναι οι εξής: Κοινωνικοί φροντιστές, φωτογράφοι, γεωπόνοι, μηχανικοί περιβάλλοντος, κτηνίατροι, βιβλιοθηκονόμοι, οικοδόμοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, δημοσιογράφοι, βρεφοκόμοι, τοπογράφοι, τραπεζοκόμοι, χειριστές Η/Υ, ψυκτικοί, λογοθεραπευτές, ελαιοχρωματιστές, νηπιαγωγοί, γενικών καθηκόντων, οικονομικού, δασολόγοι, δάσκαλοι, θεατρολόγοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, νοσηλευτές, οδηγοί, μάγειρες, ξεναγοί, κ.α.

Ειδικότητες

Οι ειδικότητες που καλύπτονται από το πρόγραμμα είναι οι εξής:

Κοινωνικοί φροντιστές, φωτογράφοι, γεωπόνοι, μηχανικοί περιβάλλοντος, κτηνίατροι, βιβλιοθηκονόμοι, οικοδόμοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, δημοσιογράφοι, βρεφοκόμοι, τοπογράφοι, τραπεζοκόμοι, χειριστές Η/Υ, ψυκτικοί, λογοθεραπευτές, ελαιοχρωματιστές, νηπιαγωγοί, γενικών καθηκόντων, οικονομικού, δασολόγοι, δάσκαλοι, θεατρολόγοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, νοσηλευτές, οδηγοί, μάγειρες, ξεναγοί, κ.α.

anergoi xanthi

Έρχονται δέκα νέα προγράμματα για 80.000 ανέργους

 

 

Δέκα νέα προγράμματα για περισσότερους από 80.000 ανέργους έρχονται μέχρι το τέλος του έτους, όπως εξαγγέλλει ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος., τονίζοντας πως μέχρι το τέλος του έτους θα ξεκινήσουν στοχευμένες παρεμβάσεις για νέους με υψηλά προσόντα, ενώ μίλησε για προγράμματα ενισχυμένης επιδότησης νέων θέσεων στον τομέα της μεταποίησης και της βιομηχανίας, αλλά και ειδικά προγράμματα πρακτικής άσκησης και κατάρτισης σε κλάδους όπως οι νέες τεχνολογίες και ο χώρος της αγροδιατροφής. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί αρχικά για ανέργους της ηλικιακής ομάδας 45 ετών και άνω.

ekav

ΑΣΕΠ: Έρχονται 625 μόνιμες θέσεις τον Ιούνιο

 

Δύο προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που θα δημιουργήσουν 1.033 μόνιμες θέσεις αναμένεται να τρέξουν τις επόμενες εβδομάδες. Πρόκειται για προκηρύξει που έχουν ήδη εκδοθεί και η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει εντός του Ιουνίου.

Ειδικότερα:

1) 37 μόνιμες θέσεις στο ΕΚΑΒ

Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, ξεκινά η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την προκήρυξη 5Κ/2018 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 16/15-5-2018/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριάντα επτά (37) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) του Υπουργείου Υγείας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Ε΄). Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει στις 19 Ιουνίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.

2) 588 μόνιμες θέσεις σε σωφρονιστικά ιδρύματα

Προχθές δημοσιοποιήθηκε από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων ογδόντα οκτώ (588) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα καλυφθούν είναι: γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, υπάλληλοι φύλαξης, προσωπικό εξωτερικής φρούρησης, σωφρονιστικοί υπάλληλοι κ.α.

Κατανομή:

Α΄ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), είκοσι τέσσερις (24) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΠΕ Ιατρών (ειδικότητας Παθολογίας), ΠΕ Ιατρών (ειδικότητας Ψυχιατρικής), ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας, ΠΕ Σωφρονιστικός Ενηλίκων και ΠΕ Ψυχολόγων.

Β΄ Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), επτά (7) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΤΕ Υγείας και Πρόνοιας – ειδ. Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕ Υγείας και Πρόνοιας – ειδ. Νοσηλευτικής.

 

Γ΄ Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), πεντακόσιες πενήντα επτά (557) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης και ΔΕ Φύλαξης.

 

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 12 Ιουνίου ημέρα Τρίτη και λήγει στις 27 Ιουνίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.

Η προθεσμία υποβολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης, με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 2ας Ιουλίου 2018, ημέρας Δευτέρας.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…