Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ορκίστηκαν 113 διπλωματούχοι μηχανικοί του ΔΠΘ

Ορκίστηκαν 113 διπλωματούχοι μηχανικοί του ΔΠΘ

0

Χαμόγελα, πλάκες, φωνές, λουλούδια, πειράγματα, συγκίνηση και άφθονα χειροκροτήματα στην τελετή ορκωμοσίας της Παρασκευής

 Όσο το δυνατόν λιγότερους συμβιβασμούς και ένα καλύτερο μέλλον για μας και την πατρίδα μας, ευχήθηκε ο πρώτος των πρώτων Αθανάσιος Ζαλαμπούκας με βαθμό 8,75 από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

Τον κύκλο των προπτυχιακών σπουδών τους και ίσως της ζωής τους στην πόλη μας ολοκλήρωσαν με επιτυχία 113 διπλωματούχοι μηχανικοί που ορκίστηκαν στην τελετή ορκωμοσίας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, στο αμφιθέατρο «Καραθεοδωρή» της Πανεπιστημιούπολης Κιμμερίων.

Σε μια αίθουσα που έσφυζε από κόσμο και χαμόγελα, συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν εκεί με λουλούδια και μπαλόνια για να ευχηθούν στους νέους μηχανικούς και να γιορτάσουν μαζί τους.

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα με φίλους, συμφοιτητές και γονείς

Συνολικά ορκίστηκαν 113 μηχανικοί, εκ των οποίων 31 από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, 30 από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, 24 από το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, 16 από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και 12 από το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Στους νέους διπλωματούχους μηχανικούς ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης καθηγητής Χρήστος Καραγιάννης, καθώς, ενώ από το βήμα της τελετής μίλησε με χαρά και περηφάνια για τους απόφοιτους της Πολυτεχνικής και ο πρόεδρος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών καθηγητής Αναξαγόρας Ελένας. Τις ευχές του έδωσε και ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, που, όπως πάντα, παραβρέθηκε στην ορκωμοσία των αποφοίτων.

Ο πρώτος των πρώτων Αθανάσιος Ζαλαμπούκας παραλαμβάνει το πτυχίο του. Στο φόντο ο κοσμήτορας κ. Καραγιάννης και οι φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών

Στους συναδέλφους του μίλησε ο πρώτος των πρώτων Αθανάσιος Ζαλαμπούκας, απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, με βαθμό πτυχίου 8,75. Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να απευθυνθούν ευχαριστίες προς τους καθηγητές, αλλά και προς τους γονείς για την υποστήριξη και τα παραδείγματα ζωής που έδωσαν στους φοιτητές. «Ελπίζουμε και ευχόμαστε από αύριο να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας», σημείωσε ο ίδιος ευχόμενος αυτό να έχει «όσο το δυνατό λιγότερες εκπτώσεις και συμβιβασμούς». Ακόμη εξέφρασε την ελπίδα να ξεπεραστεί η κρίση και να έρθει ένα καλύτερο μέλλον για όλους και για την πατρίδα μας.

Ο Αθανάσιος Ζαλαμπούκας απήγγειλε τον όρκο των διπλωματούχων μηχανικών με το χέρι στο Ευαγγέλιο, μαζί με τον Νιζάρ Αλ Μέστρι, απόφοιτο του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών με βαθμό 8,03, ο οποίος ορκίστηκε στο Κοράνι. Μαζί τους και οι διπλωματούχοι μηχανικοί με μία φωνή ορκίστηκαν ευσυνειδησία και υπηρέτηση των νόμων.

Τον πολιτικό όρκο για τους διπλωματούχους που το επέλεξαν απήγγειλε η Ελένη Βαζακίδου, απόφοιτη του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με βαθμό 8,03.

Στη συνέχεια οι νέοι διπλωματούχοι παρέλαβαν τα πτυχία τους και η αίθουσα γέμισε επευφημίες, φωνές και χειροκροτήματα.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…