Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Μια μουσική σκηνή όλη η πόλη!

Μια μουσική σκηνή όλη η πόλη!

0

Ένα μελωδικό τριήμερο έζησαν οι Ξανθιώτες. 17 μουσικά Σχολεία έδωσαν τον τόνο στο 5ο φεστιβάλ “Ξάνθη-Πόλις ονείρων” προς τιμήν του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Μ. Χατζιδάκι

 

Βιωματικά Εργαστήρια, συναυλίες και αφιερώματα. Έπεσε η αυλαία το Σάββατο

 

 

Ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, νότες και μελωδίες σε κάθε γωνιά της πόλης μας, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι Ξανθιώτες, για 5η χρονιά φέτος που διοργανώνεται το φεστιβάλ “Ξάνθη-Πόλις ονείρων” προς τιμήν του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Μ. Χατζιδάκι. Από την Πέμπτη 26 Απριλίου όπου έγινε η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία από τον δήμαρχο Ξάνθης κ. Χ. Δημαρχόπουλο και παρουσία των αρχών της πόλης, μέχρι το Σάββατο 28 Απριλίου που έπεσε η αυλαία του, η πόλη έμοιαζε με μια τεράστια μουσική σκηνή.

17 Μουσικά σχολεία διάσπαρτα σε κάθε γωνιά της πόλης

Ο θεσμός του Φεστιβάλ“Ξάνθη-Πόλις ονείρων” ξεκίνησε ως ιδέα από το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και αγκαλιάστηκε από τον δήμο και την κοινωνία της Ξάνθης. Κάθε χρόνο εδραιώνεται και ισχυροποιείται και αποτελεί πλέον ένα δυνατό πολιτιστικό αποτύπωμα για την πόλη μας. Φέτος συμμετείχαν 17 Μουσικά σχολεία από την χώρα μας και το μουσικό σχολείο Ρουμανίας: Αναλυτικά συμμετείχαν: το Μουσικό Σχολείο Αμύνταιου, Άμφισσας, Άρτας, Βόλου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κομοτηνής, Λευκάδας, Ξάνθης, Πειραιά, Πρέβεζας, Πτολεμαΐδας, Ρεθύμνου, Σερρών, Σιάτιστας, Χανίων και Ρουμανίας (Colegiul Carol I).

Βιωματικά Εργαστήρια, συναυλίες και αφιερώματα

Εκτός από τις υπαίθριες μουσικές σκηνές το Φεστιβάλ περιλαμβάνει και Βιωματικά εργαστήρια με την συμφωνική ορχήστρα του Νίκου Κηπουργού , το χωροδιακό σύνολο Εριφύλλης Δαμιανού, τα Αυτοσχέδια Κρουστά Νίκου Τουλιάτου, Ελληνόφωνα τραγούδια Κ. Ιταλίας και Body Music, Simone Mongelli. Επίσης αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι από το μουσικό σχήμα «Τα Πέριξ» με τον Δημήτρη Κοντογιάννη. Πρόκειται για εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το θεσμό και τον αναβαθμίζουν.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…