Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Έστησαν» τον αν υπουργό για τους δασικούς χάρτες οι δήμοι της Ξάνθης

«Έστησαν» τον αν υπουργό για τους δασικούς χάρτες οι δήμοι της Ξάνθης

0
dasikos xartis xanthi17

Δεν ανταποκρίθηκαν στην επιστολή που απέστειλε ένα μήνα πριν για το θέμα των οικιστικών ορίων στους δασικούς χάρτες

Νέα επιστολή απέστειλε τη Μ. Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, για το θέμα των οικιστικών ορίων στους δασικούς χάρτες. Ο κ. Φάμελλος απευθύνεται στους δημάρχους 158 δήμων, οι οποίοι σύμφωνα με το νόμο υποχρεούνται μέχρι τις 15 Μαΐου να οριοθετήσουν τα οικιστικά περιγράμματα των δήμων τους στους δασικούς χάρτες (είτε αναρτημένους, είτε προς κατάρτιση).

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νόμο 3889/2010 οριοθετούνται τα παρακάτω περιγράμματα: Από την Υπηρεσία Δόμησης τα εγκεκριμένα σχέδια πόλης του δήμου, από την ίδια υπηρεσία τυχόν άλλα σχέδια πόλης του δήμου και από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, οι οικιστικές πυκνώσεις, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Φάμελλος υπενθυμίζει την από 5 Μαρτίου 2018 προηγούμενη επιστολή του για το ίδιο θέμα και επισημαίνει ότι μόλις 15 δήμοι έχουν συμμορφωθεί και εφαρμόσει το παραπάνω νομικό πλαίσιο από τότε.

Ο αναπληρωτής υπουργός κλείνει την επιστολή, παρακαλώντας τους εναπομείναντες δημάρχους για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών τους, ώστε να συμβάλλουν τα μέγιστα τόσο στο έργο των δασικών χαρτών, όσο και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών τους, καθώς η καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαΐου 2018 πλησιάζει.

Στο δικό μας νομό και οι τέσσερις δήμοι της Ξάνθης καλούνται να επιδείξουν επιμέλεια και να ανταποκριθούν στο αίτημα του υπουργείου.

ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΜΘ
ΑΒΔΗΡΩΝ
ΑΡΡΙΑΝΩΝ
ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΘΑΣΟΥ
ΙΑΣΜΟΥ
ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ
ΜΥΚΗΣ
ΝΕΣΤΟΥ
ΞΑΝΘΗΣ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
ΣΟΥΦΛΙΟΥ
ΤΟΠΕΙΡΟΥ
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Αύγουστο και …αν ο διαγωνισμός για το Κολυμβητήριο

Αναδείχθηκε ανάδοχος για την μελέτη της β΄ φάσης με 80,63% έκπτωση – Μπαίνουν παιχνί…