Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

0

Αναλαμβάνει η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τον Κασιδιάρη
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής, Νίκος Δουζίνας και ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, μετά από ομόφωνο αίτημα της διαρκούς επιτροπής, ζήτησαν τη λήψη μέτρων για τη συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη, απέναντι στον κομοτηναίο βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά.
«Υπήρξε μία αήθης επίθεση εκ μέρους βουλευτή της Χρυσής Αυγής προς βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απεκλήθη πράκτορας και κατάσκοπος των Τούρκων. Υπήρξε μεγάλη αντίδραση εκ μέρους του συνόλου των βουλευτών των άλλων κομμάτων και με ομόφωνη απόφαση στέλνουμε στον πρόεδρο της Βουλής το απόσπασμα αυτό των πρακτικών, που τυπικά έχει διαγραφεί, ώστε να ληφθούν κάποια μέτρα διότι οι δηλώσεις αυτές εναντίον συναδέλφου μας αποτελούν προσβολή, όχι μόνο προσωπική προς τον συνάδελφο, ο οποίος είναι και ένας από πιο εξαιρετικούς βουλευτές που υπάρχουν στην ελληνική Βουλή, αλλά αποτελούν προσβολή προς όλους τους βουλευτές, προς το Κοινοβούλιο, τον λαό και τους Έλληνες πολίτες που τον ψήφισαν» ανέφερε ο κ. Δουζίνας.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα επιληφθεί επί των προσβλητικών αναφορών του βουλευτή της ΧΑ, με βάση τα αποσπάσματα πρακτικών που παρέλαβε, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου.
Ε.Δ.


Η Δημοκρατία αντέχει και τους εχθρούς της
Ο ίδιος πάντως, ο Μουσταφά Μουσταφά αρκέστηκε να απαντήσει στον βουλευτή της ΧΑ, με τη λιτή δήλωση «Η Δημοκρατία αντέχει και τους εχθρούς της», την
οποία ανάρτησε στο facebook και την οποία συνέχεια ανέβασαν στο προφίλ τους και άλλοι βουλευτές, ανάμεσά τους και ο Χ. Ζεϊμπέκ και ο Α. Καραγιουσούφ.
Είναι (θεωρητικά αυτονόητο) ιδιαίτερα τιμητικό πάντως, για την επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών το γεγονός ότι το σύνολο των βουλευτών, από όλα τα κόμματα αντέδρασαν έντονα στις υβριστικές αναφορές του βουλευτή της ΧΑ και ζήτησαν να λάβει μέτρα η Βουλή.
Ε.Δ.


Πίσω στο αρχικό σχέδιο
Αποτράπηκε η αλλαγή σχεδίων όσον αφορά τη διοργάνωση της Synergeia της ΑΜΘ, καθώς η βούληση να πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη, αντί στη Δράμα, που είχε αρχικά σχεδιαστεί συνοδευόταν από ανακατατάξεις σε ποσά και κωδικούς, που δυσκόλεψαν πολύ την κατάσταση. Έτσι, το σχέδιο επανήλθε στον αρχικό προγραμματισμό και παρά την τεταμένη κατάσταση στην ΠΕ Δράμας, εξαιτίας της διαμάχης Μέτιου-Πατακάκη, θα πραγματοποιηθεί εκεί η φετινή διοργάνωση.
Ε.Δ.


Παρέα Ξανθιωτών σε εκδρομή στην εξοχή με κοστούμια και γραβάτες! (Αρχείο Βίκυς Μιχαλοπούλου)

Ωραίο!
Διαβάστε παρακαλώ και χαμογελάστε για αυτά που έρχονται και είναι ευωδιαστά. « Η Άνοιξη είναι ο τρόπος με τον οποίο η φύση δίνει… εντολή ν’ αρχίσει το πάρτι! Αντίο Χειμώνα…»
Νίκος Σακαρίδης και για την αντιγραφή Γ.Δ.


Αύξηση κερδών
Εντυπωσιάζει και στέλνει θετικά μηνύματα η ΣΕΚΕ σύμφωνα με τον Ισολογισμό που δημοσίευσε. Ένας Ισολογισμός της χρήσης 1-7-2016 έως 30-6-2017 που είναι αυξημένος ο κύκλος εργασιών στα 65 εκ. χοντρικά έναντι 45 της προηγούμενης χρήσης. Αυξήθηκε περίπου 20 εκ. ευρώ και ποσοστό αύξησης 42%.
Μάλιστα τα καθαρά κέρδη προ πόρων σε 1.527.922 ευρώ έναντι 868 χιλιάδων της προηγούμενης χρονιάς με ποσοστό αύξησης 76%. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 5.584.577 έναντι 4.439.415 της προηγούμενης χρήσης, αύξηση κατά 1.145.162 και ποσοστό 25,79%.
-Πάντα τέτοια!
Γ.Δ.


Όχι άλλο… σώσιμο
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε με τον κ. Τσακαλώτο ένα σχέδιο, το οποίο επεξεργαζόμαστε, για τη στήριξη του έντυπου Τύπου». Τάφε έφη, Νίκος Παππάς, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Κάτι τέτοιες δηλώσεις “ακούν” οι επαρχιακές εφημερίδες και τρομοκρατούνται.
Βλέπετε μέχρι στιγμής ο κ. Παππάς και η κυβέρνηση γενικότερα, τις έχει “στηρίξει”, με ουκ ολίγα φορομπηχτικά… μέτρα. Ποια ήταν η τελευταία φαεινή ιδέα τους; Επιβολή φόρου ίσου με το 2% επί του τζίρου προκειμένου να διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ. Τι είναι ο ΕΔΟΕΑΠ; Το ταμείο των δημοσιογράφων Αθηνών και Μακεδονίας.
Γιατί να πληρώσει τα σπασμένα των Αθηνών ο επαρχιακός Τύπος, θα αναρωτηθεί -εύλογα- κάποιος. Γιατί καταργείται το αγγελιόσημο θα απαντήσει ο Υπουργός. Πότε κατέβαλαν αγγελιόσημο οι επαρχιακές εφημερίδες;. Ποτέ. Γιατί; Επειδή κατέβαλλαν οι ίδιες τις εργοδοτικές εισφορές, οι οποίες μάλιστα αυξήθηκαν πρόσφατα κατακόρυφα.
Τον ΕΔΟΕΑΠ δεν ξέρουμε αν θα τον “σώσει” ο κ. Παππάς, αλλά το προφανές αποτέλεσμα της τελευταίας αυτής απόφασης θα είναι τα “λουκέτα” και η αύξηση της ανεργίας στον κλάδο των επαρχιακών MME. Γιατί αυτό το 2% μεταφράζεται για τις επαρχιακές εφημερίδες (για αυτές που έχουν δημοσιογράφους και άλλο προσωπικό ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή έκδοση), σε έναν έως τέσσερις μισθούς εργαζόμενων. Για τέτοια διάσωση μιλάμε. Γι’ αυτό καλύτερα ας σταματήσει εδώ ο Υπουργός. Όχι άλλο… σώσιμο.
Π.Περ.


Υποψήφιοι και οι τέσσερις
Όλα βαίνουν καλώς κατά τις εκτιμήσεις των τεσσάρων δημάρχων του νομού. Και οι τέσσερις θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στους δήμους τους. Ο Δημαρχόπουλος στην Ξάνθη θα εκτεθεί και πάλι παρότι έχει απώλειες στον συνδυασμό του μετά τις αποχωρήσεις και διαγραφές όπως και με αυτούς που έχουν αποστασιοποιηθεί διαφωνώντας μαζί του για ορισμένες επιλογές. Στο δήμο Αβδήρων ο Γιώργος Τσιτιρίδης δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει εσωτερικές αμφισβητήσεις και θα είναι εκ νέου υποψήφιος στηριζόμενος στον σημερινό κορμό του με μικρές αλλαγές.
Στο δήμο Τοπείρου ο Θωμάς Μίχογλου θα είναι και πάλι υποψήφιος διατηρώντας την πλειοψηφία του συνδυασμού του. Κι αυτός θα έχει κάποιες συμπληρώσεις αλλά θα στηριχθεί στην παλιά ομάδα. Τέλος ο Τζεμήλ Καπζά επίσης θα εκτεθεί εκ νέου με πρόταγμα την ολοκλήρωση του έργου του. Αλλαγές κι εδώ θα υπάρξουν διότι υπάρχουν κάποιοι που αποστασιοποιήθηκαν από τον συνδυασμό του.
Έτσι, οι ψηφοφόροι του νομού, θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στους σημερινούς που όλοι θα είναι υποψήφιοι, και τους νέους συνδυασμούς που σίγουρα θα υπάρξουν είτε από τους παλιούς που θα συμπληρωθούν με νέα πρόσωπα.
Γ.Δ.


Ε ρε αραμπαδόξυλο που χρειάζεται…
Κάποιοι κύριοι εδώ στην Ξάνθη, επιτρέψτε μου να το πω πιο λαϊκά, « την έχουν δει κάπως» με τον εαυτό τους, και έχουν καβαλήσει καλάμι σε σημείο που νομίζουν ότι όλο το σύμπαν πόσο δε η Ξάνθη, περιστρέφεται γύρω τους. Επειδή έχουν πιάσει ένα πόστο χρόνια τώρα νομίζουν ότι μπορούν να λύνουν και να δένουν και δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτε προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα «κολλητών» που έχει πλοκάμια παντού και με διάφορους αθέμιτους τρόπους κινούν νήματα ασκώντας πιέσεις και εξουσία.
Οι μέρες της δόξης τους όμως τελειώνουν όπως και η ανοχή της τοπικής κοινωνίας σε τέτοια νοσηρά φαινόμενα και καλά θα κάνουν οι κύριοι αυτοί να σταματήσουν πριν πάρουμε ως κοινωνία το …αραμπαδόξυλο που έλεγε ο Κωνσταντάρας ως Μαυρογιαλούρος!
Μ.Ξ.


Το πρόβλημα της αντιπολίτευσης
Φυσικά το μεγάλο ερωτηματικό είναι το τι θα γίνει στο Μητροπολιτικό δήμο Ξάνθης ως προς τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Μια αντιπολίτευση η οποία φαίνεται να έχει έναν κοινό βηματισμό και στις περισσότερες περιπτώσεις να είναι τοποθετημένη απέναντι στην δημοτική πλειοψηφία.
Η ίδια αυτή αντιπολίτευση ενώ φαίνεται να έχει έναν δυναμισμό και ζωηρή παρουσία ικανών ατόμων, έχει ένα σοβαρό πρόβλημα ενιαίας έκφρασης. Παράλληλα η αντιπολίτευση διατηρεί την εγωκεντρική της στάση χωρίς να δείχνει σημάδια ότι στην κρίσιμη στιγμή θα μπορέσει να ενωθεί και να εκπροσωπηθεί από έναν επικεφαλής κοινής αποδοχής. Κι αν αυτό δεν υλοποιηθεί εγκαίρως με την επιλογή ενός των υπαρχόντων ή ενός ατόμου τρίτου από την κοινωνία που θα ηγηθεί όλων ενοποιώντας τη δυναμική αυτών, την πείρα και τις γνώσεις συν των νέων ατόμων, άφθαρτων και ικανών, τότε κάθε μεμονωμένη προσπάθεια θ’ αποτελέσει επανάληψη προηγούμενης αποτυχίας.
Χρόνος βέβαια για να γίνουν συναντήσεις, συζητήσεις και επαφές υπάρχει αρκετός. Αρκεί ο εγωισμός να παραμεριστεί.
Γ.Δ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…