Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Βιβλιοπαρουσίαση «Το κουμπί και άλλες ιστορίες»

Βιβλιοπαρουσίαση «Το κουμπί και άλλες ιστορίες»

1

Το νέο της βιβλίο παρουσιάζει η Τασούλα Τσιλιμένη στην Ξάνθη

Οι εκδόσεις Καστανιώτη, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης  και το βιβλιοπωλείο Πυργελή διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τασούλας Τσιλιμένη «Το κουμπί και άλλες ιστορίες», το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 8 μμ, στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Άννα Αφεντουλίδου, διδάκτωρ παιδικής λογοτεχνίας στο ΔΠΘ και υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Ξάνθης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Το Βιβλίο   – Το κουμπί και άλλες ιστορίες

Εικόνες ζωής, χαμηλόφωνες αλλά και υπαινικτικές, με ένα βλέμμα νοσταλγικό και καταγγελτικό για όσα έγιναν και όσα δεν πρόλαβαν να γίνουν. Η απώλεια, ως διαρκές στοιχείο αυτού του βιβλίου, διατρέχει ιστορίες που μαρτυρούν την ομορφιά, την παρουσία των αψύχων αλλά και των ζωντανών, τα όνειρα και την παιδικότητα ως μεδούλι της ζωής. Τα πρόσωπα δεν απεκδύονται τους ρόλους που η ζωή τούς όρισε. Κορίτσια που ασφυκτιούν στον κόσμο των ενηλίκων, σώματα σπαρμένα στις πλαγιές του Ολύμπου, μωρά που εξαφανίζονται σε πυκνές αντάρες, άνθρωποι που κοιτούν από κορνίζες ή από το βυθό της λίμνης και απαιτούν την αλήθεια τους. Δραματοποιημένες αφηγήσεις που υφαίνουν με λεπτές αποχρώσεις και διεισδυτικό βλέμμα τα «θέλω» των διαφορετικών σε ηλικία χαρακτήρων και επιχειρούν να ισορροπήσουν τον πεζογραφικό λόγο με την ποιητικότητα των εικόνων και τον μαγικό ρεαλισμό.

Η Συγγραφέας

Η Τασούλα Τσιλιμένη είναι καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο οποίο διδάσκει θέματα παιδικής-εφηβικής λογοτεχνίας, αφήγηση και μυθοπλασία-δημιουργική γραφή κειμένων βραχείας φόρμας. έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα της ημεδαπής και της αλλοδαπής. Μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα έγκριτα περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους. Είναι διευθύντρια του ηλεκτρονικού περιοδικού «κείμενα για τη μελέτη της παιδικής λογοτεχνίας» (www.keimena.ece.uth.gr) και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «διαδρομές». Ασχολείται επίσης με την κριτική βιβλίων. Εκτός από άρθρα, μελετήματα και βιβλία για τη θεωρία και τη διδακτική της παιδικής λογοτεχνίας, γράφει λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά. Διηγήματα και μικρές ιστορίες της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και σε έντυπα, όπως το ηλεκτρονικό περιοδικό «ο αναγνώστης», η εφημερίδα «ελευθερία» και άλλα. Βιβλία της έχουν μπει στη βραχεία λίστα του κύκλου του ελληνικού παιδικού βιβλίου, ενώ το βιβλίο της «ο κύριος Μπου» έχει τιμηθεί με το βραβείο εικονογράφησης του ίδιου φορέα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…