Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέα πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ η Ελένη Δημούδη

Νέα πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ η Ελένη Δημούδη

0

Εξελέγη σε ειδική συνεδρίαση με 28 ψήφους και 19 λευκά. Απόσταση από κάποιους συμβούλους της συμπολίτευσης-Στήριξη από συμβούλους της αντιπολίτευσης

 Ε. Δημούδη: «Η κοινωνία απαιτεί από εμάς ωριμότητα, δημοκρατικό διάλογο, συνεργασία και λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας»

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξελέγη μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου η περιφερειακή σύμβουλος Έβρου κ. Ελένη Δημούδη-Τζατζαΐρη σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαρτίου στην Κομοτηνή.

Η εκλογή νέου Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ κατέστη αναγκαία μετά την παραίτηση από τη θέση αυτή του κ. Σωτήρη Μποταΐτη στις 26 Φεβρουαρίου για προσωπικούς λόγους.

Εξελέγη από την πρώτη ψηφοφορία η Ελένη Δημούδη

Η κ. Δημούδη-Τζατζαΐρη, μέχρι πρόσφατα Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ, εξελέγη με 28 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 19 λευκά ψηφοδέλτια.

Να σημειώσουμε ότι οι παρόντες σύμβουλοι της συμπολίτευσης ήταν 29 (σε σύνολο 47 παρόντων), ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, κάποιοι σύμβουλοι της «Περιφερειακής Αναγέννησης» προτίμησαν να ψηφίσουν λευκό, περισσότερο λόγω της απόστασης που διατηρούν με τις αποφάσεις του περιφερειάρχη και τον ίδιο το Χρήστο Μέτιο. Η κ. Δημούδη τελικά συγκέντρωσε τον αριθμό των απαραίτητων ψήφων από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία, κυρίως λόγω της δικής τους προσωπικής συμβολής και των σχέσεων που διατηρεί, αφού, σύμφωνα και πάλι με ασφαλείς πληροφορίες, στηρίχτηκε και από την αντιπολίτευση.

Δηλώσεις της νέας προέδρου

Μετά την εκλογή της, η νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και με πρότεινε για Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και όλους όσοι με στήριξαν.

Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να προεδρεύω του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ με αντικειμενικότητα στα νέα μου καθήκοντα και να διασφαλίσω την εύρυθμη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι το ανώτατο πολιτικό όργανο της Περιφέρειάς μας και πρέπει με τις αποφάσεις που παίρνει και τις θέσεις που εκφράζει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες της περιοχής μας.

Η κοινωνία απαιτεί από εμάς ωριμότητα, δημοκρατικό διάλογο, συνεργασία και λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας. Θα πρέπει λοιπόν να διατηρήσουμε αλλά και να ενισχύσουμε το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και προς την κατεύθυνση αυτή ζητώ την συνεργασία όλων.»

Δηλώσεις Μέτιου

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος  Μέτιος σημείωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Σωτήρη Μποταΐτη για τη συνεργασία μας και για τις υπηρεσίες που πρόσφερε για ένα χρόνο στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο κ. Μποταΐτης παραμένει μαχητικό και χρήσιμο στέλεχος της Περιφερειακής Αναγέννησης. Την ίδια ώρα, θέλω να συγχαρώ θερμά για την εκλογή της τη νέα Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ελένη Δημούδη και να της ευχηθώ καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων της.

Είμαι βέβαιος πως η κ. Δημούδη θα ανταποκριθεί επάξια στα καθήκοντά της και θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αναφορά βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ για να μην επωμιστούν οι επαγγελματίες τα self test των εργαζομένων

Στηρίζουν το αίτημα των Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών της ΑΜΘ   Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖ…