Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Συνάντηση της ΣΑΣΟΕΕ με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση της ΣΑΣΟΕΕ με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

0

Έθεσαν το ζήτημα της ρύθμισης των χρεών των Συνεταιρισμών

 Τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλειο Κόκκαλη συνάντησε πριν από λίγες ημέρες μέσα σε πολύ καλό κλίμα, το προεδρείο του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.).

Στην συνάντηση αυτή, στην οποία τον Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Αλέξανδρος Κοντός, οι αντιπρόεδροι Νικήτας Πρίντζος και Νίκος Κουτλιάμπας και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Αθανάσιος Τσιοτίνας, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και το συνεταιριστικό κίνημα της χώρας μας.

Αφορμή για την συνάντηση υπήρξε σχετική επιστολή του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. η οποία αφορούσε στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο κ. Κόκκαλης, θεσπίζοντας για πρώτη φορά δυνατότητα διευθετήσεως των οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα με ευνοϊκούς όρους, αφού ληφθούν πρωτίστως υπ’ όψιν η βιώσιμη οικονομική δυνατότητα κάθε δανειολήπτη βάσει των τρεχουσών προσωπικών περιουσιακών στοιχείων και η εισοδηματική του ικανότητα.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν και οι συνεταιρισμοί στη ρύθμιση αυτή, κάτι το οποίο αποτελεί και αίτημα του Συνδέσμου μας, καθώς χιλιάδες αγρότες αποτελούν μέλη συνεταιριστικών οργανώσεων.

Ο κ. Κόκκαλης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το ρόλο που διαδραματίζει ο Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. στην προσπάθεια για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, αλλά και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των αγροτών.

Τόνισε παράλληλα ότι οι ομάδες παραγωγών και οι υγιείς συνεταιριστικές οργανώσεις αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες εξόδου του αγροτικού κλάδου από τις παθογένειες του παρελθόντος.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Επιτροπή εξετάζει το άνοιγμα δραστηριοτήτων για εμβολιασμένους

Εξετάζεται να ανοίξουν τα γυμναστήρια αρχικά μόνο για εμβολιασμένους, δήλωσε ο υπουργός Αν…