Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μέθοδος κοπής μεγάλων δέντρων για ιδιοτελείς λόγους

Μέθοδος κοπής μεγάλων δέντρων για ιδιοτελείς λόγους

0

Οι γείτονες καταγγέλλουν

 Στη γωνία των οδών Βλαχοπούλου-Χριστοδούλου σε οικόπεδο άγνωστου ιδιοκτήτη

Στη γωνία των οδών Βλαχοπούλου και Χριστοδούλου, απέναντι από το 5ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, συντελείται ένα έργο ιδιαίτερα μυστήριο ως προς το σενάριό του. Σύμφωνα με διήγηση περίοικων, στη γωνία αυτή υπάρχει ένα οικόπεδο του οποίου ο  ιδιοκτήτης φέρεται να μην είναι γνωστός, τουλάχιστον εκεί στη γειτονιά.

Το οικόπεδο αυτό χρόνια υπάρχει εκεί στη γωνία και με την πάροδο των χρόνων φύτρωσαν δέντρα και θάμνοι. Ανάμεσα στα δέντρα και πεύκα, τα οποία και μεγάλωσαν αρκετά ξεπερνώντας τα 15μ. ύψος. Στο οικόπεδο αυτό αγνώστου ιδιοκτήτη μέχρι στιγμής, γειτονεύει ένας συμπολίτης μας ο οποίος όπως μας κατήγγειλε η γειτονιά, με μεθόδευση κόβει τα δέντρα σιγά-σιγά με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει μόνον δύο μεγάλα πεύκα πλέον από το σύνολο που υπήρχε εκεί.

Μάλιστα στη μεθόδευση του γείτονα είναι να κλαδεύει πρώτα τα δέντρα, να τ’αφήνει λίγο και μετά να τα κόβει από τη βάση όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Σημειώνουμε πως το οικόπεδο αυτό ξεπερνά τα 300τ.μ.

Μετά την καταγγελία των περιοίκων που είδαν σιγά-σιγά να μειώνονται τα δέντρα και να εξαφανίζεται το πράσινο, απευθυνθήκαμε στο Δασαρχείο Ξάνθης. Ο δασάρχης μας ενημέρωσε πως δεν είναι αρμοδιότητά τους το πράσινο εντός αστικού χώρου εκτός εάν πρόκειται για πάρκα ή άλλους χώρους αλσυλλίων που έχουν χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερου φυσικού κάλους και χρήζουν προστασίας.

Την ευθύνη έχει το τμήμα Πρασίνου του δήμου Ξάνθης. Έχει ευθύνη ως εκ τούτου ο δήμος Ξάνθης, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας να δει τι ακριβώς συμβαίνει στο σημείο αυτό της πόλης, με το οικόπεδο και τα δέντρα που «εξαφανίζει» σιγά-σιγά ο γείτονας, όπως καταγγέλλουν οι περίοικοι συμπολίτες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…