Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Απαντήσεις για τον διαγωνισμό καθαριότητας στο δήμο Μύκης

Απαντήσεις για τον διαγωνισμό καθαριότητας στο δήμο Μύκης

0
kathariotita-web

Στη διαδικασία, τα όρια του διαγωνισμού και τα εφόδια του αναδόχου αναφέρεται αναλυτικά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κενάν Καβάς

 Αποδέχεται ως εποικοδομητική την κριτική Χατζηγκενέ και ζητά τη στήριξη όλων των πολιτών για το «σοβαρό στοίχημα» της καθαριότητας του δήμου

Απαντήσεις χωρίς διάθεση όξυνσης, δίνει στο θέμα του διαγωνισμού για την καθαριότητα ο αντιδήμαρχος Μύκης Κενάν Καβάς, με αφορμή την κριτική του Ιρφάν Χατζηγκενέ, αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής, αλλά και τις προδιαγραφές του διαγωνισμού.

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος, «ο Δήμος μας έχοντας υπόψη τις ανάγκες καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων του τρέχοντος έτους στους οικισμούς Εχίνου, Κενταύρου, Γλαύκης, Σμίνθης, Ωραίου, Μύκης, Μελιβοίων, Κύκνου, Κοτύλης, Πάχνης, Δημαρίου, Άνω – Μέσες – Κάτω Θέρμες , Ιαματικές Πηγές, Μέδουσα, Σατρών και Τεμένους, κίνησε τη διαδικασία διακήρυξης Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού (CVP – 90511000-2) σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 (ΦΕΚ 147Α΄/8-8-2016) «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ) , μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος [Εθνικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ)].  Στην συγκεκριμένη διακήρυξη ,λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές δεσμεύσεις που θέτει η ισχύουσα προς τούτο νομοθεσία (άρθρο 25 του Ν. 4412/2016), ορίστηκε με σαφήνεια και λεπτομέρεια η περιγραφή των φυσικών / νομικών πρόσωπων ή ενώσεων φυσικών /νομικών προσώπων, ημεδαπών / αλλοδαπών που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό, οι ελάχιστες προϋποθέσεις συμμετοχής (κριτήρια ποιοτικής επιλογής) – αποδεικτικά μέσα καθώς και τα αναγκαία δικαιολογητικά τα οποία θα έπρεπε να προσκομιστούν από τον κάθε συμμετέχοντα». Ο ίδιος εξηγεί ότι με βάση αυτή τη διαδικασία δεν είναι δυνατό να ενταχθεί το κριτήριο της εντοπιότητας, αν και κάτι τέτοιο, αν ήταν νόμιμο, θα ήταν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας του δήμου.

Ο αντιδήμαρχος ενημερώνει ακόμη ότι ο ανάδοχος που προέκυψε, ο οποίος είναι από την Κομοτηνή, προσκόμισε όλα τα απαραίτητα που προέβλεπαν τα τεύχη του διαγωνισμού με αποτέλεσμα για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών , δηλαδή από την 1-1-2018 έως την 31-12-2018 να εκτελεί παροχή υπηρεσίας με τίτλο «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΗΣ».  Διευκρινίζει ακόμη ότι η εταιρεία αυτή «ως γνωστή για τη δραστηριότητά της στο χώρο αποκομιδής των αστικών στερεών αποβλήτων, κατέχει όλες τις νόμιμες άδειες που απαιτούνται για την συγκεκριμένη εργασία  και διαθέτει όχι μόνο τον απαραίτητο εξοπλισμό που προέβλεπε ο παραπάνω διαγωνισμός αλλά και επιπλέον τον οποίο μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιεί επικουρικά , εφόσον το επιθυμεί, για να καθίσταται άμεσος και ευχερής ο καθαρισμός των κοινοχρήστων χώρων στους εν λόγω οικισμούς (π.χ. σε περιόδους αιχμής, σε κάθε έτερο αστάθμητο παράγοντα ήθελε προκύψει κ.α.). Εξάλλου ως γνώστης της φυσιογνωμίας της περιοχής αρμοδιότητας του Δήμου μας έχετε ιδία πείρα των δυσκολιών που προκύπτουν από την μεγάλη διασπορά των οικισμών, το στενό και δύσκολο οδικό δίκτυο το οποίο παρουσιάζει έντονες κλίσεις, τις δύσκολες καιρικές συνθήκες ειδικά κατά την διάρκεια του χειμώνα κ.λ.π. Πέραν όμως των ανωτέρω δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στο Ν. Ξάνθης και όλο το προσωπικό που έχει προσλάβει μέχρι σήμερα , για την εκτέλεση της συγκεκριμένης εργασίας, απαρτίζεται στο σύνολό του από κατοίκους του Δήμου Μύκης». Ο κ. Καβάς δεν παραλείπει δε να υπογραμμίσει τη σημασία που δίνει ο δήμος στην καθαριότητα, ανάγοντάς την σε «σοβαρό στοίχημα» του δήμου και απευθυνόμενος στον κ. Χατζηγκενέ αναφέρει: «σε αυτό το στοίχημα θα θέλαμε να έχουμε συμπαραστάτες όλους τους δημότες μας , οι οποίοι ως ενεργοί πολίτες επιβλέποντας –– ελέγχοντας – σχολιάζοντας καλοπροαίρετα το δύσκολο έργο της καθαριότητας , θα συμβάλλουν να εμπεδωθεί ένα υγιές κλίμα εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης. Κατ΄ επέκταση των ανωτέρω εκτιμούμε ότι τα διαλαμβανόμενα της επιστολής σας , με την ιδιότητα ως ενός εκ των έμπειρων και καταξιωμένων αιρετών – δημοσίων προσώπων το τόπου μας, έχουν καλή πρόθεση με στόχο την αναβάθμιση των δυσπρόσιτων περιοχών του Δήμου μας και γι΄ αυτό το λόγο την όποια παρέμβασή σας καλούμαστε να την εκλάβουμε ως πολύτιμη και εποικοδομητική σε κάθε κατεύθυνση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…