Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κομβικά κυκλοφοριακά προβλήματα στα Άβδηρα

Κομβικά κυκλοφοριακά προβλήματα στα Άβδηρα

0

Σκοτεινός ο κόμβος στην Σκάλα Αβδήρων – Διαμαρτύρονται οι ψαράδες – Όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι να αλλάξουν τις λάμπες!

 

Ατυχής και δυσλειτουργική η μονοδρόμηση στην κεντρική είσοδο των Αβδήρων υποστηρίζουν οι κάτοικοι – Σημείο – «καρμανιόλα» η είσοδος πίσω από το Κέντρο Πληροφόρησης

 

 

 

 

 

Μια σειρά …κομβικά κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό εντός και εκτός του οικισμού των Αβδήρων και οφείλονται, άλλα σε αμέλεια των υπευθύνων, άλλα σε ατυχή σχεδιασμό που δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα εντός του οικισμού. Σε κάθε περίπτωση και τα δύο δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των κατοίκων καθώς και των επισκεπτών και εγκυμονούν κινδύνους πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, γεγονός που επιβάλλει στους υπεύθυνους να τα εξετάσουν και να παρέμβουν.

Σκοτεινός ο κόμβος στην Σκάλα Αβδήρων – Διαμαρτύρονται οι ψαράδες – Όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι να αλλάξουν τις λάμπες!

Πυροφάνι στην στεριά αναγκάζονται να κάνουν οι ψαράδες που δένουν τις βάρκες τους στο αλιευτικό καταφύγιο της Σκάλας Αβδήρων κάθε που περνούν από τον κυκλικό κόμβο που βρίσκεται μπροστά από το ξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα και τον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων και σε απόσταση 50 μέτρων από το λιμανάκι. Κι αυτό γιατί τον τελευταίο καιρό δεν υπάρχει φωτισμός,  όπως μας μεταφέρουν από τον Αλιευτικό σύλλογο των Αβδήρων. Απευθύνθηκαν στην ΔΕΗ αλλά τους είπαν ότι αρμόδιος είναι ο δήμος , απευθύνθηκαν στον δήμο αλλά τους είπαν ότι αρμόδια είναι η περιφέρεια. Το σίγουρο είναι ότι όλοι δήλωσαν αναρμόδιοι να αλλάξουν τις λάμπες και αυτό είναι μια …σκοτεινή πλευρά για την λειτουργία των δημόσιων φορέων!

Ατυχής και δυσλειτουργική η μονοδρόμηση στην κεντρική είσοδο των Αβδήρων υποστηρίζουν οι κάτοικοι

Ένα άλλο ζήτημα που προκαλεί πολλές συζητήσεις και διαμαρτυρίες αφορά στην μονοδρόμηση της κεντρικής εισόδου των Αβδήρων που εγκλωβίζει τους εισερχόμενους στον οικισμό στο κέντρο των Αβδήρων παρέχοντας την επιλογή της εξόδου είτε από την περιμετρική οδό περνώντας της διασταύρωση είτε να διασχίσουν τον παραδοσιακό οικισμό και να εξέλθουν από την πρώτη είσοδο (πίσω από το Κέντρο πληροφόρησης). Κι οι δυο επιλογές στην πράξη αποδείχθηκαν δυσλειτουργικές όπως μας αναφέρουν κάτοικοι των Αβδήρων που διαμαρτύρονται ότι δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους.

Σημείο – «καρμανιόλα» η είσοδος πίσω από το Κέντρο Πληροφόρησης

Αξιοσημείωτο είναι πως χαρακτηρίζουν σημείο – «καρμανιόλα» την πρώτη είσοδο (πίσω από τον Κέντρο Πληροφόρησης όπως αναφέραμε) ειδικά για τους οδηγούς που έρχονται από Ξάνθη καθώς δεν υπάρχει ορατότητα και χρειάζεται να στρίψουν αφού μπουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…