Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Εγκρίθηκαν 9 θέσεις γιατρών για το νοσοκομείο Ξάνθης

Εγκρίθηκαν 9 θέσεις γιατρών για το νοσοκομείο Ξάνθης

0
nosokomeio

Διευθυντές και Επιμελητές για να ενισχυθούν οι Κλινικές

Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ανακοινώνει ότι με την αριθ. Γ4α/Γ.Π./21989/16-3-2018 απόφαση του Υπουργείου Υγείας, εγκρίθηκε η προκήρυξη για την πλήρωση 9 επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ιατρών ΕΣΥ ως ακολούθως:

 

Ειδικότητα Για το τμήμα         Βαθμού   Θέσεις
Παθολογίας ή Χειρουργικής με εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ Τ.Ε.Π. Διευθυντή 1
Παθολογίας με εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ Τ.Ε.Π. Επιμελητή Α’ 1
Γενικής Ιατρικής με εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση – διοίκηση – συντονισμό του έργου της εφημερίας Τ.Ε.Π. Επιμελητή Β’ 2
Παθολογίας με εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ Τ.Ε.Π. Επιμελητή Β’ 1
Χειρουργικής με εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ Τ.Ε.Π. Επιμελητή Β’ 1
Παιδιατρικής Παιδιατρική Επιμελητή Β’ 1
Ψυχιατρικής Ψυχιατρική Επιμελητή Β’ 1
Παθολογίας Παθολογική Διευθυντή 1

Η κάλυψη του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό, σε συνδυασμό με τα έργα υποδομής που γίνονται για την αναμόρφωση των Τ.Ε.Π. θα ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα του Νοσοκομείου στην αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχυθεί και η λειτουργία τριών βασικών κλινικών.

Πρόσληψη ενός χειριστή γκρέιντερ στο δήμο Αβδήρων

 

Λήγει στις 26 Μαρτίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Ο Δήμος Αβδήρων ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενός (1) ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Αβδήρων , που εδρεύει στη Γενισέα Ξάνθης.

 

 

Κωδικός θέσης Υπηρεσία Έδρα υπηρεσίας Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης Αριθμός ατόμων  
201 ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΒΔΗΡΑ ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧ/ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (Γκρέιντερ) 8 μήνες 1

 

Οι υποψήφιοι της παραπάνω ειδικότητας πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ, ΓΕΝΙΣΕΑ ΞΑΝΘΗΣ, Τ.Κ. 67064 απευθύνοντάς την στο γραφείο προσωπικού υπόψιν κ. Γκοβέση Γεωργίου, κας Κοτσάνη Αναστασίας (τηλ. Επικοινωνίας: 2541352517-516) σε προθεσμία 10 ημερών από την τελευταία δημοσίευση έως και την 26-03-2018.

 

Μόνο για ΥΕ ανοιχτή η ημερομηνία για τις 35 μόνιμες θέσεις στον δήμο Ξάνθης

 

Έληξαν οι ημερομηνίες για ΠΕ και ΔΕ

8 προσλήψεις στην ΔΕΥΑ Αβδήρων και 3 στον Δήμο Αβδήρων

 

Στον «αέρα» βρίσκεται από τις 2 Φεβρουαρίου η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις 8.166 μονιμοποιήσεις εποχικού προσωπικού σε δήμους της χώρας, μέσω της γενναίας πριμοδότησης της εμπειρίας.

Πρόκειται για την προκήρυξη με κωδικό 3Κ/2018, η οποία προβλέπει την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 8.166 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ΟΤΑ α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ (Υπουργείο Εσωτερικών).

35 θέσεις στον δήμο Ξάνθης

35 μόνιμες θέσεις θα καλυφθούν στον δήμο Ξάνθης. Οι ειδικότητες αφορούν ΠΕ, ΔΕ. ΥΕ.

Οι προθεσμίες για τις κατηγορίες ΠΕ και ΔΕ έχουν λήξει και μένει ανοιχτή η προθεσμία μόνο για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης που άρχισε στις 8 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη και λήγει στις 23 Μαρτίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ. Η προκήρυξη δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος ΑΣΕΠ αρ. 4/2018).

 

Η ΔΕΥΑ Αβδήρων θα προσλάβει 8 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων και ο δήμος Αβδήρων 3.

Μειώθηκαν κατά 55,3% οι κενές θέσεις εργασίας

 

Ανεπηρέαστος έμεινε ο πρωτογενής τομέας και οι δραστηριότητες των νοικοκυριών

Μεγάλη μείωση 55,3% σημείωσε ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας στο σύνολο της οικονομίας (εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών) το δ’ τρίμηνο πέρυσι σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο του 2016 (2.825 και 6.315, αντίστοιχα), έναντι αύξησης 102,5% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2016 προς το 2015.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, «Κενή Θέση Εργασίας» θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα, για την οποία ο εργοδότης έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος, εκτός της επιχείρησης, και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο απώτερο μέλλον. Οι κενές θέσεις εργασίας αφορούν μόνο στους μισθωτούς.

Δεν θεωρούνται κενές θέσεις εργασίας, αυτές που θα καλυφθούν από: μαθητευομένους χωρίς αμοιβή, είτε από εργοδότες είτε από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης εργολάβους, οι οποίοι δεν βρίσκονται στη μισθολογική κατάσταση προσωπικό που επαναπροσλαμβάνεται ή επιστρέφει από άδεια με αποδοχές ή χωρίς αποδοχές εσωτερικές μετακινήσεις στην επιχείρηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.

Κενές θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον είναι αυτές της πλήρους ή μερικής απασχόλησης, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών.


Βγαίνει μετά το Πάσχα το πρόγραμμα Επιχορήγησης για πρόσληψη 15.000 ανέργων έως 29 ετών

 

Από τον ΟΑΕΔ

 

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 άνεργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το επόμενο διάστημα από τον ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα έχει λάβει ήδη την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ και αναμένεται να προκηρυχθεί αμέσως μετά το Πάσχα.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόσληψη 15.000 άνεργων νέων ηλικίας 18-29 ετών σε νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης του ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα της οικονομίας και η απασχόλησή τους για διάστημα τουλάχιστον 15 μηνών. Οι περισσότερες θέσεις του προγράμματος προορίζονται για άνεργους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έως 29 ετών. Οι επιχειρήσεις/φορείς θα επιχορηγηθούν για τμήμα του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των νεοπροσλαμβανόμενων ανέργων. Η διάρκεια της επιχορήγησης θα είναι μεγαλύτερη εάν προσλάβουν μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με 10.000 θέσεις, των οποίων η κατανομή μεταξύ πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υπόλοιπων άνεργων νέων θα προσδιοριστεί στη δημόσια πρόσκληση. Οι υπόλοιπες 5.000 θέσεις θα προκηρυχθούν σε δεύτερο χρόνο.

Επιχορήγηση

Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται ως εξής:

α. Δώδεκα μήνες για πρόσληψη ανέργων ηλικίας 18-29 ετών, που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα 3 έως 12 μηνών. Μετά τη λήξη της επιχορήγησης, οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό τους (προϋπάρχον και επιχορηγούμενο) για 3 επιπλέον μήνες χωρίς επιχορήγηση.

β. Δεκαπέντε μήνες για πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων και δικαιούχων ΚΕΑ, χωρίς δέσμευση διατήρησης του προσωπικού μετά τη λήξη της επιχορήγησης.

Ποσό επιχορήγησης

Το ποσό επιχορήγησης ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 400 ευρώ μηνιαίως για τους νέους έως 25 ετών και τα 500 ευρώ για τους νέους άνω των 25 ετών.

Δικαιούχοι

Ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…