Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά 141 Γυναικείοι Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί λειτουργούν στη χώρα, μόλις δύο στην Ξάνθη

141 Γυναικείοι Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί λειτουργούν στη χώρα, μόλις δύο στην Ξάνθη

0

Οι συνεταιρισμοί Κοτύλης και Σατρών μεταξύ των 14 συνολικά της ΑΜΘ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει στην επίσημη ιστοσελίδα του το ΥΠΑΑΤ, στην Ελλάδα λειτουργούν 141 Γυναικείοι Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών εστίασης, στην παραγωγή ειδών οικοτεχνίας – χειροτεχνίας και στην προσφορά υπηρεσιών αγροτουρισμού.

Οι Γυναικείοι Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί αποτελούν ένα σημαντικό οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό θεσμό, διότι προάγουν την ανάπτυξη της συλλογικής δράσης των γυναικών, συμβάλλουν ουσιαστικά στην αξιοποίηση των τοπικών πόρων, προσφέρουν συμπληρωματικό εισόδημα στην αγροτική οικογένεια, μεταλαμπαδεύουν τις διαχρονικές ποιοτικές ελληνικές διατροφικές συνήθειες, διατηρούν και προβάλλουν την πολιτιστική κληρονομιά και δημιουργούν συνθήκες συγκράτησης του πληθυσμού στις εστίες του.

Στη χώρα μας λειτουργούν 141 Γυναικείοι Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών εστίασης, στην παραγωγή ειδών οικοτεχνίας – χειροτεχνίας και στην προσφορά υπηρεσιών αγροτουρισμού.

Οι γυναίκες, αξιοποιώντας τα αγνά και ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής γης, ξαναζωντανεύουν τον υπέροχο διατροφικό πολιτισμό που κληρονόμησαν και με παραδοσιακούς τρόπους παράγουν τρόφιμα υψηλής θρεπτικής αξίας, ασφαλή και υγιεινά. Αναβιώνουν την τοπική πολιτιστική παράδοση και προωθούν στην αγορά χειροτεχνήματα μοναδικά σε χρώματα και αισθητική, προσαρμόζοντας παραδοσιακά σχέδια σε σύγχρονες κατασκευές οικοτεχνίας – χειροτεχνίας και χρησιμοποιώντας υλικά απλά.

Στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ δραστηριοποιούνται δεκατέσσερις Γυναικείοι Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί, με τους περισσότερους στον Έβρο, ενώ μόλις δύο υπάρχουν στην Ξάνθη. Οι Συνεταιρισμοί Κοτύλης και Σατρών.

Οικοτεχνικός Αναπτυξιακός Συνεταιρισμός Γυναικών Κοτύλης

Οι δραστήριες γυναίκες της Κοτύλης ασχολούνται με την οικοτεχνία και με βάση παραδοσιακά και μη σχέδια και πολύ δεξιοτεχνία δημιουργούν υπέροχα υφαντά, πλεκτά και κεντήματα.

Τηλ. επικοινωνίας: 25440 – 24190, 6973566814 Ταχ. Δ/νση.: Κοτύλη Εχίνου, Τ.Κ. 673 00

Παραγωγικός Οικοτεχνικός Αναπτυξιακός Συνεταιρισμός Γυναικών Σατρών

Οι γυναίκες του Συνεταιρισμού παρασκευάζουν με ιδιαίτερο μεράκι και σεβασμό στην παράδοση χειροποίητα φύλλα για πίτες, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες και λικέρ από διάφορα φρούτα και επιδίδονται με επιτυχία στην κατασκευή χειροτεχνημάτων (πλεκτά, δαντέλες κ.ά.).

Τηλ. επικοινωνίας: 25440 – 6975593345 Ταχ. Δνση: Σάτραι Εχίνου, 67300

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…