Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Άλλη μία γεμάτη χρονιά αλληλεγγύης και προσφοράς για τον Ερυθρό Σταυρό

Άλλη μία γεμάτη χρονιά αλληλεγγύης και προσφοράς για τον Ερυθρό Σταυρό

0

Ευχάριστο κλίμα και στιγμές συγκίνησης στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας. «Η ιδέα εθελοντισμού πάντα ζωντανή και εξαπλώνεται», σημείωσε η πρόεδρος

Βραβεύτηκαν δύο πρώην μέλη της Διοίκησης και ο πρόεδρος του συλλόγου αναπήρων θυμάτων πολέμου Ν. Ξάνθης για τη δωρεά των γραφείων του συλλόγου στο τοπικό παράρτημα του ΕΣ

 

Σε ατμόσφαιρα ζεστή και φιλική, με χαρούμενη διάθεση και στιγμές συγκίνησης έκοψε και φέτος τη βασιλόπιτά του το παράρτημα Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο σπίτι του επί της οδού Βενιζέλου, την Κυριακή.

Την εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού τίμησαν εθελοντές από την Ορεστιάδα, την Κομοτηνή, αλλά και Σαμαρείτες από τις Σέρρες, ενώ παραβρέθηκαν και οι τοπικές αρχές για να τιμήσουν την οργάνωση για τη σπουδαία συμβολή της και τις δράσεις αλληλεγγύης στον τόπο μας.

Με ένα μήνυμα αγάπης ευλόγησε τη βασιλόπιτα ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, τονίζοντας ότι: «η αγάπη δεν έχει όριο, δεν έχει σημασία το χρώμα και η καταγωγή του άλλου, αφού η αγάπη βλέπει μόνο τον άνθρωπο σαν εικόνα του Θεού».

Δυναμικά συνεχίζουν το έργο τους οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού

Με την αφιέρωση και την καθημερινή προσπάθεια των εθελοντών του ΕΣ ξεκίνησε την ομιλία της η πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου, σημειώνοντας ότι η Ξάνθη αποτέλεσε τον πυρήνα για να δημιουργηθούν τμήματα του Ερυθρού Σταυρού και σε άλλες πόλεις της ΑΜΘ, όπως η Δράμα, η Καβάλα, η Κομοτηνή, η Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο. «Η ιδέα εθελοντισμού πάντα ζωντανή και εξαπλώνεται», σημείωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι η πόλη μας έχει πάρα πολλούς εθελοντικούς συλλόγους που λειτουργούν θαυμάσια και προσφέρουν ο καθένας με βάση την αποστολή που έχει ορίσει.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, η κ. Μαργαριτοπούλου χαρακτήρισε το 2017 άλλη μία γεμάτη χρονιά, κατά την οποία οι εθελόντριες του ΕΣ παρείχαν τη βοήθειά τους σε κλινικές του Νοσοκομείου και στήριξαν με την παρουσία τους τους αιμοδότες, το Γηροκομείο και το Ψυχολογικό. Μοιράστηκαν δέματα αλληλεγγύης τις περιόδους των γιορτών των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του Μπαϊραμιού, όμως η στήριξη δε σταμάτησε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς σε άπορες οικογένειες που υποστηρίζονται σε τακτική βάση από τον ΕΣ.

Από την πλευρά τους οι Σαμαρείτες ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση νέας σειράς εθελοντών, όπως κάθε χρόνο, ενώ υλοποίησαν και το 2017 προγράμματα εκπαίδευσης πολιτών, αστυνομικών, αλλά και μαθητών σε σχολεία ακόμη και νηπιαγωγεία για πρώτες βοήθειες. Όπως υπογράμμισε η κ. Μαργαριτοπούλου πάνω από 300 στελέχη της ΕΛΑΣ έχουν εκπαιδευτεί συνολικά σε θέματα πρώτων βοηθειών, ενώ βέβαια απρόσκοπτα συνεχίζουν οι εθελοντές το έργο τους και όσον αφορά στις υγειονομικές καλύψεις σε όλες τις διοργανώσεις που ζητείται η συνδρομή τους. Το έργο τους ξεκινά με την περίοδο της Αποκριάς και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου.

Τιμήθηκαν δύο πρώην μέλη της Διοίκησης και ο σύλλογος των αναπήρων θυμάτων πολέμου

Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης το ΔΣ αποφάσισε να αποδώσει τιμές σε δύο μέλη προηγούμενων διοικήσεών της. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να τιμηθεί ο Νικόλαος Ανδρέου, φαρμακοποιός μέλος ΔΣ επί 40 χρόνια, που διετέλεσε ταμίας και αντιπρόεδρος και βρίσκεται πια στη Θεσσαλονίκη, αλλά για λόγους υγείας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί και ο Λεωνίδας Κωνσταντινίδης, υποστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ πρώην αντιδήμαρχος, που διετέλεσε αντιπρόεδρος  του ΔΣ για 20 χρόνια, ο οποίος παρέλαβε μία τιμητικά πλακέτα.

Ο ίδιος ευχαριστώντας τον ΕΣ, σχολίασε αφενός ότι ενώ λείπει πέντε χρόνια από την Ξάνθη, μόλις ήρθε ένιωσε σα να μην έφυγε καθόλου, ενώ χαρακτήρισε ευλογία τη διαδρομή του στη Διοίκηση του ΔΣ. Μάλιστα, επεσήμανε ότι «το ΔΣ υπάρχει για να στηρίζει τους εθελοντές, τα πάντα οφείλονται σε αυτούς».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και ο επί σειρά ετών πρόεδρος των αναπήρων θυμάτων πολέμου Νομού Ξάνθης κ. Γιάννης Γεωργιάδης και το μέλος κ. Φύσσαρης. Το ΔΣ του ΕΣ πήρε την απόφαση να τιμήσει στο πρόσωπο του προέδρου το σύλλογο, που πρόσφατα διαλύθηκε για να δημιουργηθεί ένας ενιαίος περιφερειακός και αποφασίστηκε τα γραφεία του επί της οδού 28ης Οκτωβρίου να τα δωρίσει στον Ερυθρό Σταυρό για το έργο του.

Ο κ. Γεωργιάδης, που καταχειροκροτήθηκε όταν παρέλαβε τον τιμητικό έπαινο, ευχαρίστησε για την τιμή και εξήγησε ότι η απόφαση για την παραχώρηση του ακινήτου βασίστηκε στο σπουδαίο έργο των εθελοντών του ΕΣ.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…