Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ψήφος εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

0

Για πλήρη εκλογική ετοιμότητα διαβεβαίωσε ο πρόεδρος τους 2.500 περίπου συνέδρους. Ικανοποιημένοι για το μήνυμα, αλλά και την ενότητα επέστρεψαν οι σύνεδροι από την Ξάνθη

 Η εκλογική προετοιμασία για τα ψηφοδέλτια περιορίστηκε στα «πηγαδάκια». Διαβεβαίωση Μητσοτάκη για ένα τουλάχιστον υποψήφιο ανά ψηφοδέλτιο που θα σηματοδοτεί τη νέα γενιά

Ικανοποιημένα και αισιόδοξα επέστρεψαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη από το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και η διαβεβαίωση για πλήρη εκλογική ετοιμότητα έπεισε και ενέπνευσε τα γαλάζια στελέχη, που διαπίστωσαν ότι η παράταξη είναι έτοιμη, αλλά και ενωμένη για να διεκδικήσει την ψήφο του λαού όποια στιγμή ζητηθεί.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 2.500 περίπου σύνεδροι από φορείς, κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, και παρατηρητές που παρακολούθησαν την ομιλία του προέδρου, αλλά και τις θεματικές συνεδρίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.  «Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε αληθινή ελπίδα, να πιάσουμε το νήμα της ιστορίας μας, για μια Ελλάδα που μας αξίζει, δυνατή και ελεύθερη. Είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε πολύ καλά που πάμε, έχουμε σχέδιο, έχουμε τη δύναμη, μπορούμε καλύτερα, αξίζουμε καλύτερα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας: «η ΝΔ αλλάζει και μόνο αυτή μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκεί που της αξίζει. Θα πρέπει να σταματήσει η ισοπεδωτική πολιτική γιατί «δεν είμαστε όλοι το ίδιο».

Σύμφωνα με τις εντυπώσεις των συνέδρων συγκινητικό ήταν για τα στελέχη το βίντεο που προβλήθηκε με την ιστορία της παράταξης «Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στον Κυριάκο Μητσοτάκη», ενώ καταχειροκροτήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη που δήλωσε ότι σέβεται την απόφαση και το συμβολισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη για το δικό της αποκλεισμό από τα χαρτοφυλάκια της διακυβέρνησης. Τις εντυπώσεις κέρδισε και η δυναμική ομιλία του ηθοποιού Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, ο οποίος, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι: «ο πολιτικός οφείλει να είναι πιο καταρτισμένος από τον ψηφοφόρο, να είναι ιδανικός», ενώ ειδικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε:  «είναι διαφορετικός, μπορεί να εκφράσει ένα ευρύτερο κομμάτι της κοινωνίας του και όχι μόνο τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Πιστεύω στον Κυριάκο, το λέω με παρρησία».

Ανανέωση στα ψηφοδέλτια

Βέβαια, το μήνυμα της εκλογικής ετοιμότητας δεν μπορεί παρά να συνδεθεί και με τα «πηγαδάκια» και τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου, παρότι το πλαίσιο δεν επέτρεπε πολλές «κατ’ ιδίαν» συναντήσεις. Παρόλα αυτά, είναι φανερό πλέον στα στελέχη ότι το σύνολο των υποψηφίων για τα τοπικά ψηφοδέλτια δε θα είναι απλά εγκεκριμένα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά θα αποτελούν δικές του αποφάσεις. Αίσθηση άλλωστε προκάλεσε η δήλωσή του ότι σε κάθε ψηφοδέλτιο θα υπάρχει μία τουλάχιστον υποψηφιότητα που θα εκπροσωπεί τη νέα γενιά.

Οι σύνεδροι της Ξάνθης

Στις εργασίες του συνεδρίου βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, ο δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, ο πρόεδρος της Τ.Ο. Ξάνθης Ηλίας Οικονόμου, ο πρόεδρος της Τ.Ο. Μύκης Ριτβάν Αχμετσίκ, τοπικά στελέχη και μέλη της παράταξης, όπως ο Διονύσης και η Πέλα Βώβου, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, ο Χρήστος Παπαχαβιάρης, ο Σιαμπάν Μπαντάκ, ο Αντώνης Πασχάλης, ο Αλέξανδρος Ταμπουρατζής και ο Τριαντάφυλλος Πετεινίδης.

Ικανοποίηση και… συγκίνηση στα τοπικά στελέχη

Η Πέλα Βώβου, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Επιτροπή, επιστρέφοντας στην Ξάνθη έκανε λόγο για ένα «διαφορετικό συνέδριο», με πολύ καλή προετοιμασία που βασίστηκε σε επτά προσυνέδρια και δύο ημερίδες, όπου η συμπλήρωση ερωτηματολογίων έδωσε ουσιαστικές πληροφορίες για το περιεχόμενο των κομβικών ζητημάτων. «Μέσα σε ένα πλαίσιο πλήρους ενότητας έγινε σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί τη μόνη ελπίδα για ένα κόσμο που είναι απεγνωσμένος και περιμένει κάτι ουσιαστικό που θα του δώσει προοπτική για το μέλλον», σημείωσε η ίδια.

Ειδικά για το ζήτημα της ανανέωσης των ψηφοδελτίων σχολίασε ότι: «συμφωνούμε όλοι με την ανανέωση, που θα μας επιτρέψει, με την είσοδο νέων στελεχών με υπόβαθρο, με σπουδές και νέες ιδέες, να ξεφύγουμε από τη σημερινή κατάσταση».

Πολύ θετικές εντυπώσεις αποκόμισε από το συνέδριο και ο πρόεδρος της Τ.Ο. Ηλίας Οικονόμου, ο οποίος σημείωσε ότι το συνέδριο είχε αισιοδοξία και μεγάλο παλμό. «Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν καθηλωτική γιατί μίλησε για αποτελεσματικές αλήθειες», ενώ εξέφρασε και την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι «ήταν όλοι εκεί».

Ικανοποίηση για το πολιτικό περιεχόμενο, αλλά και αισιοδοξία για τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας, που παρατήρησε ανάμεσα στους συνέδρους εξέφρασε και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, που επεσήμανε ότι: «είμαστε έτοιμοι. Αυτό ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε την αίσθηση ενός μεστού και γεμάτου σε περιεχόμενο συνεδρίου». Ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν εντυπωσιακή και η παρουσία Καραμανλή, που ήταν και ένας από τους λόγους που σηματοδοτήθηκε «μία από τις πιο ενωμένες στιγμές για τη Νέα Δημοκρατία». Ακόμη ο Κώστας Τριανταφυλλίδης σχολίασε: «από το συνέδριο έλειπαν οι πομπώδεις μουσικές και οι κραυγές, δηλαδή οι τόνοι ήταν χαμηλότεροι, αλλά το περιεχόμενο ήταν πιο ουσιαστικό. Ο κόσμος δε θέλει εξαλλοσύνες, αλλά έναν ήρεμο αρχηγό και καταρτισμένα στελέχη που θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…