Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Πρόσωπα & Γεγονότα Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

0

Στηρίζουμε την κυβέρνηση…
Ναι, στηρίζουμε την αγαπημένη μας κυβέρνηση με κάθε τρόπο και συμπάσχουμε μαζί της για όλες αυτές τις δυσκολίες που περνάει εδώ και καιρό.
Και όλα αυτά γιατί παρακαλώ; Για κάτι υπογραφές. Σιγά το πράγμα. Υπογράφει η λαοπρόβλητη κυβέρνησή μας όλα όσα είχαν αρνηθεί να υπογράψουν οι Σαμαράς-Βενιζέλος. Τους θυμάστε. Οι γερμανοτσολιάδες.  Ναι αυτοί.
Ε, λοιπόν, ανέλαβε η αριστερή κυβέρνηση και αβέρτα υπογράφει ότι της δίνει η τρόικα. Γι’ αυτό την στηρίζουμε και συμπάσχουμε μαζί της και λυπόμαστε για το κακό που τη βρήκε.
Γ.Δ.


Διπολική διαταραχή
Από κοντά, ζούμε και το μεγάλο δράμα των κυβερνητικών βουλευτών και στελεχών. Τους λυπάται η ψυχή μου. Τους ακούω να δηλώνουν ότι είναι με το λαό για να μην πωληθούν οι μονάδες της ΔΕΗ, πως θα κατέβουν μαζί τους στους δρόμους και από την άλλη όταν θα έρθει το θέμα στη βουλή, σαν καλά παιδιά, θα ψηφίσουν… να πωληθούν.
Ξέρω τι σκέφτεστε αγαπητοί. Ότι οι άνθρωποι πάσχουν από διπολική διαταραχή και θα συμφωνήσω μαζί σας. Διερωτώμαι όμως πότε θα τους κλείσουν σε κλινική για θεραπεία; Γιατί με τούτα και τα άλλα κοντεύουν να τρελάνουν εμάς τελικά…
Γ.Δ.


Τουρισμός
Η δήλωση είναι σαφής και κατανοητή. Έγινε από τον νέο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Στέλιο Μωραΐτη. Είπε: «Προτεραιότητά μας θα είναι να προβληθεί το τουριστικό προϊόν του νομού μας».
Λόγια λίγα, καθαρές κουβέντες. «Η τουριστική ανάπτυξη του νομού», με δυο λόγια στο στόχαστρο του ΕΒΕ. Αλλαγή πλεύσης; Όχι! Προσαρμογή στην κανονικότητα των ημερών και κάλυψη μιας έλλειψης που υπάρχει στο νομό μας και είναι αδιαμφισβήτητη. Δηλαδή,  τουριστικά είμαστε πάρα πολύ πίσω.  Το ότι η διάγνωση, επιτέλους, έγινε είναι το θετικό στοιχείο. Τα δύσκολα θα υπάρξουν από δω και πέρα.
Γ.Δ.


Άποψη του Δημοτικού Πάρκου και της οδού Πινδάρου. Δεκαετία ’50 (αρχείο Κώστα Μαυρομάτη)

«Αίσιο τέλος» στην ανάκριση για το πάρκινγκ
Ελεύθεροι χωρίς εγγύηση ή άλλους περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την ανάκριση για την υπόθεση του δημοτικού πάρκινγκ ο δήμαρχος Μπάμπης Δημαρχόπουλος και οι δύο μηχανικοί των τεχνικών υπηρεσιών.
Υπενθυμίζουμε ότι η ανάκριση, που έγινε χθες, αφορά στα αδικήματα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος (ζημία άνω των 120.000 ευρώ) για την περίπτωση του δημάρχου και για ψευδή δήλωση για τον Μ. Τσέπελη ως αντιδημάρχου Τ.Υ. και για ψευδή δήλωση και ψευδή βεβαίωση αντίστοιχα για τους δύο υπαλλήλους.
Ο δήμαρχος παρέμεινε χθες το πρωί αρκετή ώρα στο γραφείο της ανακρίτριας και η απόφαση με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα ανακοινώθηκε το μεσημέρι.
Συνήγορος του Μπάμπη Δημαρχόπουλου στην υπόθεση είναι ο κ. Κουρτίδης, των δύο υπαλλήλων ο κ. Δαλακούρας, ενώ τον Μ. Τσέπελη, ο οποίος προσέρχεται σήμερα στον ανακριτή, η κ. Πυρνάρη.
Χωρίς να αγνοείται η ποινική διάσταση της υπόθεσης που διερευνά η Δικαιοσύνη, ουσιαστικό τμήμα της υπόθεσης αποτελεί η αστική αντιδικία για το πάρκινγκ, αφού από τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις θα προκύψουν και οι ανάλογες οικονομικές απαιτήσεις.
Ε.Δ.


Δράμα
Μέρες που είναι, δύο κουβέντες για τον ξεχασμένο πόλεμο που θερίζει αμάχους και κυρίως παιδιά. Στην Υεμένη λοιπόν, γιατί γι’ αυτήν ο λόγος, ο λοιμός, η πείνα και οι βόμβες οδηγούν στο θάνατο εκατοντάδες αμάχους. Ποιοι βομβαρδίζουν την Υεμένη; Μα η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει επιβάλει ναυτικό αποκλεισμό στα λιμάνια της χώρας, ενώ καθημερινά εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι.
Σ’ αυτούς λοιπόν επρόκειτο να πωληθούν οι ελληνικές βόμβες και άλλο πολεμικό υλικό.
-Το αίμα ρέει, ο φανατισμός υπερισχύει και οι ισχυροί τρίβουν τα χέρια τους.
Γ.Δ.


Αλήθεια Ι
Υπάρχουν πολλά είδη εκπτώσεων στην πολιτική ζωή. Το πρώτο είναι το επίπεδο αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων. Θα το δούμε σύντομα πάλι στη Βουλή. Ακόμα πιο ουσιαστική έκπτωση είναι η διαφορά λόγων και πράξεων. Δεν διακρίνεται ίσως το ίδιο καθαρά γιατί τα λόγια είναι εύκολα και πετούν («Verba volant»), οι πράξεις όμως μένουν και δεσμεύουν, παράγουν αποτέλεσμα πραγματικό κι αμετάκλητο για το σήμερα και το αύριο της χώρας.
Αυτό φαίνεται να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια της κρίσης που από οικονομική έγινε πολιτική, κοινωνική και πολιτισμική. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, νεοφιλελευθερισμού και αντιευρωπαϊσμού, κινδυνεύει να μπατάρει παρασέρνοντας τη χώρα. Με άλλους όρους από εκείνους του ’15.
Ακούμε αναλύσεις αριστερές και βλέπουμε πράξεις δεξιές. Ακούμε όμως κι αναλύσεις αριστερές που συνοδεύονται από αποφάσεις που κι αυτές φαίνονται αριστερές- π.χ., υπέρ της αναδιανομής του εισοδήματος με υπερφορολογήσεις των πλουσίων, όταν πλούσιοι θεωρούνται οι μικρομεσαίοι ή ακόμα και οι εναπομείναντες μεσαίοι. Κι όλα αυτά υπέρ της ενίσχυσης των αδυνάτων με έναν μποναμά στο τέλος κάθε χρόνου! Μήπως όμως εκείνοι που μπορούν να συμβάλουν, κατά τεκμήριο, στην ανάπτυξη καθηλώνονται και εκπίπτουν, ενώ βάλλονται ευθέως οι προϋποθέσεις της ανάπτυξης; Μήπως χτυπιέται η σπονδυλική στήλη της καταρρακωμένης οικονομίας αντί να στηριχτεί; Μήπως όλοι γίνονται μη ανταγωνιστικοί και υπερχρεωμένοι αναγκάζονται να κατεβάσουν ρολά;
Τ.Χ.


Αλήθεια ΙΙ
Ανάπτυξη σημαίνει όλοι ή οι περισσότεροι, χωρίς να περιμένουν τον μποναμά που μοιάζει με ελεημοσύνη και που στο κάτω κάτω ήταν πάντα η δεξιά πολιτική της ψωροκώσταινας και δη της Φρειδερίκης! Μήπως με αυτό τον τρόπο οδηγούμαστε σε οικονομική ισοπέδωση και περαιτέρω ύφεση;
Οι επερχόμενοι φόροι και οι προψηφισμένες περικοπές μισθών και συντάξεων τον Γενάρη του 2019 θα επιδεινώσουν την κατάσταση, παρ’ όλα τα περί του αντιθέτου και με ιδιαίτερο ζήλο υποστηριζόμενα.
Τελικά δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν, ή οι κυβερνώντες δεν αντιλαμβάνονται και με καλές προθέσεις μάς οδηγούν όλο και πιο κάτω ή καταλαβαίνουν πολύ καλά και ενεργούν στοχευμένα ώστε να ελέγξουν, έτσι τουλάχιστον νομίζουν, πιο εύκολα την πλειοψηφία του ελληνικού λαού ως πτωχευμένη, απολύτως εξαρτώμενη και κατά συνέπεια πιο εύκολα διαχειρίσιμη. Κανείς δεν ξέρει τι από τα δύο συμβαίνει. Λίγη σημασία έχει, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Η γενικευμένη οικονομική καχεξία και στασιμότητα χωρίς επιστροφή. Μια εικόνα που μάλλον τον πάλαι ποτέ «υπαρκτό» θυμίζει.
Οι διαφορετικές ταχύτητες της EE είναι ήδη εδώ, άρχισαν με τον έλεγχο των ελληνικών διαβατηρίων στη Γερμανία! Φοβάμαι ότι έπεται συνέχεια.
Τ.Χ.


Τους ένωσε η …έννοια για τα παιδιά του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης
Εγκαινιάστηκε την Τρίτη το πρωί το νέο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης, που στεγάζεται στη Θαλασσιά του δήμου Τοπείρου. Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελήμων και παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Γεωργίας Νίκος Εφραιμίδης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Παπαθανασίου, ο Προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ Ξάνθης και Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χατζηθεοδώρου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης, η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Τοπείρου Eλένη Πολυχρονιάδου,  Δημοτικοί Σύμβουλοι, γονείς, μαθητές εκπαιδευτικοί του σχολείου και στελέχη του ΚΕΔΥ Ξάνθης. Μάλιστα αντάλλαξαν λόγια φιλοφροσύνης μεταξύ τους (!) και εξήραν ο ένας τον άλλον για την συνεργασία. Δεν είναι πολλές οι φορές που βλέπουμε τέτοια σύμπνοια και με τη σειρά μας το επικροτούμε!
Έτσι πάει μπροστά ένας τόπος όταν παραμερίζουν τις διαφορές και ενώνονται όλοι για ένα κοινό σκοπό .
Μ.Ξ.


Μια ευχή για την Ευχούπολη
Κορυφώνονται οι εργασίες για το στήσιμο της Ευχούπολης. Τα σπιτάκια είναι ήδη έτοιμα και ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Π. Λύρατζης όπως φαίνεται στην φωτογραφία να δίνει τις τελευταίες οδηγίες. Μια ευχή λοιπόν για την Ευχούπολη να πάει καλά και να εδραιωθεί ως θεσμός και να γίνει κάτι ανάλογο με την Ονειρούπολη της Δράμας που συγκεντρώνει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο κόσμο. Χρειάζεται και στην Ξάνθη κάτι ανάλογο και σε κάθε περίπτωση δεν έχουν περισσότερη τεχνογνωσία οι Δραμινοί από μας που έχουμε δύο κορυφαίους θεσμούς κάθε χρόνο.
Γιατί λοιπόν να μην έχουμε και έναν τρίτο!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…