Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Ξεκινούν μέσα στην εβδομάδα οι αιτήσεις για τις 296 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στην Ξάνθη

Ξεκινούν μέσα στην εβδομάδα οι αιτήσεις για τις 296 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στην Ξάνθη

0
dimarxeio

Έως την Παρασκευή αναμένεται ο ΟΑΕΔ να δώσει το «πράσινο φως» για την υποβολή των αιτήσεων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά 34 δήμους. Ως γνωστόν για την Ξάνθη έχουν εγκριθεί 296 θέσεις.

 

49 θέσεις σε καθαριότητα και ύδρευση σε 3 δήμους της Ξάνθης

 

35 στο δήμο Ξάνθης στην Καθαριότητα – 3 στον δήμο Τοπείρου – 3 στον δήμο Αβδήρων και 8 στην ΔΕΥΑ Αβδήρων

Μέχρι τέλος Δεκέμβρη αναμένεται η προκήρυξη που αφορά τις 35 θέσεις στον δήμο Ξάνθης. Πρόκειται για τις μονιμοποιήσεις στο τομέα της Καθαριότητας που εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Σ’ ότι αφορά τις τους υπόλοιπους δήμους της Π. Ε. Ξάνθη οι προσλήψεις αφορούν υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα και ύδρευση) και εντάσσονται στο πλαίσιο των 8.845 προσλήψεων σε Δήμους, που προγραμματίζει η κυβέρνηση. Οι αρχικές αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους, που στη συνέχεια θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους και, στο τέλος, θα ελέγχονται από το ΑΣΕΠ για την έκδοση αποτελεσμάτων.

 

Αναλυτικά η κατανομή:

 

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΦΟΡΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΕ 2 ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΥΕ 1 ΕΡΓΑΤΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ     3  

 

 

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΦΟΡΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΑΔΟΣ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΕ 3 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΕ 6 ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΥΕ 3 ΕΡΓΑΤΩΝ (ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ)
ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΕ 3 ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΥΕ 20 ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
 ΣΥΝΟΛΟ     35  

 

 

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΦΟΡΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΑΔΟΣ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΥΕ 3 ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΣΥΝΟΛΟ     3  

 

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΦΟΡΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΑΔΟΣ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (Δ.Ε.Υ.Α.) ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕ 1 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ή ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (Δ.Ε.Υ.Α.) ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕ 1 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (Δ.Ε.Υ.Α.) ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕ 1 ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (Δ.Ε.Υ.Α.) ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕ 2 ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (Δ.Ε.Υ.Α.) ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΕ 1 ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (Δ.Ε.Υ.Α.) ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΕ 2 ΒΟΗΘΩΝ – ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
– ΣΥΝΟΛΟ     8  

 

moyseio4 φύλακες για τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Αβδήρων

Προσλήψεις στις Εφορείες Αρχαιοτήτων Θράκης – Για εργασία διάρκειας πέντε μηνών

Ξεκινούν οι διαδικασίες για προσλήψεις 400 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας πέντε μηνών, σε υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΕΦΑ Ξάνθης

Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων και αρχαιολογικό Μουσείο 3 θέσεις ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Αρχαιοτήτων και 1 θέση ΔΕ νυχτοφυλάκων αρχαιοτήτων

Για το Φυλακτικό Προσωπικό (ημερήσιοι φύλακες και νυχτοφύλακες) και το προσωπικό Καθαριότητας, εγκρίνεται η απασχόληση με αμοιβή κατά τις Κυριακές, αργίες και λοιπές εξαιρέσιμες ημέρες καθώς και η εργασία πέραν του πενθημέρου, που εμπίπτουν στο χρονικό διάστημα της σύμβασης, μετά τη δημοσίευση σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Εφιστάται η προσοχή των αρμοδίων προϊσταμένων για την αυστηρή τήρηση των νομίμων διαδικασιών, καθώς επίσης και των κριτηρίων πρόσληψης (άρθρο 21 του Ν. 2190/94, όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει σήμερα). Σχετικά υποδείγματα παρέχονται στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr).

 

oaed neosΤα προγράμματα που έρχονται από τον ΟΑΕΔ Δεκέμβρη – Γενάρη

 

1)Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις νέων

Προς τα τέλη Δεκεμβρίου ή στις αρχές του νέου έτους, αναμένεται να βγει στον «αέρα» το νέο πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ, με την επωνυμία «πρώτη πρόσληψη» που αφορά τις προσλήψεις 20.000 ανέργων. Το πρόγραμμα «πρώτης πρόσληψης» παρέχει οικονομικά κίνητρα σε αυτοαπασχολούμενους νέους ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν προσωπικό, για να προσλάβουν ανέργους σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης. Ο ΟΑΕΔ θα επιχορηγεί το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των νέων θέσεων εργασίας για 12 ή 18 μήνες, αναλόγως της ηλικίας των προσλαμβανόμενων ανέργων. Το πρόγραμμα μπορούν να αξιοποιήσουν τόσο αυτοαπασχολούμενοι και ιδιωτικές επιχειρήσεις όσο και φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα. Προκηρύσσεται αρχικά για 20.000 θέσεις αλλά θα επεκταθεί όταν και εφόσον εξαντληθούν οι θέσεις, ώστε να παραμένει διαρκώς διαθέσιμο για όσους νέους αυτοαπασχολούμενους και επιχειρηματίες συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

Ατομικοί επιχειρηματίες ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό.

  1. Επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής, που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό και στο εταιρικό ή μετοχικό τους κεφάλαιο συμμετέχουν νέοι ηλικίας έως 35 ετών, με ποσοστό άνω του 50% (ατομικά ή αθροιστικά).
  2. Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο), που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό και στις οποίες την πλειοψηφία των μεριδίων, άνω του 50% (ατομικά ή αθροιστικά), κατέχουν νέοι ηλικίας έως 35 ετών.

Σε περίπτωση κατά την οποία η επιχείρηση επιθυμεί να δημιουργήσει περισσότερες από μία θέσεις απασχόλησης, μπορεί να ενταχθεί για το σύνολο των θέσεων στο πρόγραμμα, εφόσον προβεί σε πρόσληψη του προσωπικού ταυτόχρονα.

2) Δράση Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για 4.500 νέους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών

Στις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα κατάρτισης 200 ωρών που θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα ΚΕΚ. Μετά το πέρας της Κατάρτισης θα γίνει από πιστοποιημένους φορείς πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν.

Το πρόγραμμα αφορά 4.500 άνεργους νέους, ηλικίας έως 29 ετών, απόφοιτων υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή Γενικού Λυκείου για απασχόληση σε περίπου 10 επαγγελματικές ειδικότητες (τεχνικές και του τομέα των υπηρεσιών).

Δικαιούχοι: ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα Διάρκεια προγράμματος: συνολικά 14 μήνες (10 μήνες επιχορήγησης και 4 μήνες δέσμευση). Το ύψος επιχορήγησης είναι 360 ευρώ το μήνα για κάλυψη μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους

 

taxydromos510 προσλήψεις σε ΕΛΤΑ

Τι προσόντα χρειάζονται

Τα ΕΛΤΑ θα προχωρήσουν σε 510 προσλήψεις. Τα αρμόδια στελέχη της ανεξάρτητης αρχής επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες του διαγωνισμού ο οποίος ουσιαστικά βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν την προκήρυξή του.

Οι θέσεις στα ΕΛΤΑ

Ταχυδρόμοι       230

Υπάλληλοι εσωτερικής εκμετάλλευσης 215

Διοικητικές ειδικότητες                25

Οδηγοί 25

Διαμετακομιστές             15

Μηχανοτεχνικοί ΜΕΚ    13

Χειριστές συστήματος κατεργασίας ύδατος       2

ΔΕ Διανομέων – Ταχυδρόμων:

Οποιοδήποτε πτυχίο δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανεξαρτήτως ειδικότητας. Για την ειδικότητα των διανομέων απαιτείται επίσης δίπλωμα οδήγησης μοτοσικλέτας κατηγορίας Α’ εκτός του μοτοποδηλάτου.

ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης:

Δίπλωμα ΙΕΚ οποιασδήποτε ειδικότητας του χρηματοπιστωτικών ή διοικητικών υπηρεσιών ή πτυχίο Β κύκλου ΤΕΕ οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή απολυτήριο Πολυκλαδικού Λυκείου ή ΤΕΛ ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης και γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…