Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κωνσταντίνος Γάτσιος: Εγώ δεν θέλω να γίνω βουλευτής – με ενδιαφέρει η χώρα να βοηθηθεί

Κωνσταντίνος Γάτσιος: Εγώ δεν θέλω να γίνω βουλευτής – με ενδιαφέρει η χώρα να βοηθηθεί

0

Πρώτες εκλογές στην Κεντροαριστερά την Κυριακή

Την ερχόμενη Παρασκευή 10 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί την Ξάνθη ο υποψήφιος Κωνσταντίνος Γάτσιος. Πρόκειται για τον Πανεπιστημιακό Καθηγητή Οικονομικών ο οποίος διεκδικεί ανάμεσα σε άλλους οκτώ ανθυποψηφίους του την θέση του επικεφαλής της νέας παράταξης της Κεντροαριστεράς. Η εφημερίδα μας είχε μια σύντομη τηλεφωνική συνομιλία μαζί του, παρά το βαρύ και φορτωμένο πρόγραμμά του με τις συνεχείς μετακινήσεις και ομιλίες.

Τι μας δήλωσε

«Εγώ δεν θέλω να γίνω βουλευτής, αν ήθελα να γίνω βουλευτής υπήρχαν ευκολότεροι δρόμοι και δεν θα μιλούσαν με τον τρόπο με τον οποίο μιλάω ο οποίος πάει απέναντι και σε πολλούς άλλους. O λόγος μου είναι ένας εθνικός λόγος δεν είναι ένας κομματικός λόγος, δεν με ενδιαφέρει αυτό το πράγμα, με ενδιαφέρει η χώρα να βοηθηθεί». Σε αυτή τη φράση θα μπορούσε κανείς να συνοψίσει το νόημα που προσδίδει στην προσπάθεια του ο πρώην πρύτανης, ο οποίος όμως διευκρινίζει: «Δεν θέτω τον εαυτό μου για τη  Δημοκρατική Συμπαράταξη, θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών για τον νέο ενιαίο φορέα αυτού που ονομάζουμε Δημοκρατική Παράταξη, δηλαδή του κέντρου, του μεγάλου χώρου. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ένα μέρος αυτού του πράγματος όπως είναι σήμερα στο οποίο δεν έχω σχέση».

Βαδίζοντας το δρόμο προς την κάλπη ο κος Γάτσιος σημειώνει πως «για μένα η 12η Νοεμβρίου είναι ένας σταθμός σημαντικός. Αυτός ο νέος φορέας εάν είναι να έχει λόγο ύπαρξης πρέπει πρώτον να μιλάει συγκεκριμένα και όχι γενικώς και αορίστως και με έναν λόγο ο οποίος δεν είναι προσχηματικός, δεν είναι ξύλινος, είναι ένας αληθινός λόγος τον οποίο θα μπορεί να τον καταλάβει ο κάθε πολίτης και δεν θα βαριέται.

Λείπουν πολλά από την πολιτική, αλλά αυτός ο προσχηματικός λόγος υποκρύπτει κενό θέσεων και απόψεων».

Δηλώνοντας τη διαφοροποίησή του από την υφιστάμενη πολιτική σκηνή, ο κος Γάτσιος έκανε αναγωγή της σημερινής κατάστασης στην αρχαία ελληνική γραμματεία: «Εγώ μιλώ επί της ουσίας αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό το πολιτικό δεκάμετρο το οποίο έχουν και με το οποίο μετρούν το κέντρο και την κεντροαριστερά ποιο είναι να το βρω και εγώ και να αρχίσω να μετράω που βρίσκομαι, αυτά είναι αστεία πράγματα. Τι μας έχει μάθει η κλασική μας παιδεία η οποία μετά πέρασε και έγινε και ευρωπαϊκή παιδεία, μας έμαθε το εξής πολύ απλό: ο Αριστοτέλης σήμερα θα τους έλεγε ότι για να λύσεις ένα πρόβλημα θα πρέπει να το ορίσεις, αν δεν ορίσεις το πρόβλημα δεν επιλύεται. Επομένως το χρήσιμο ερώτημα είναι το εξής: επειδή μιλάνε συνέχεια για την παράταξη, η κάθε παράταξη, το κάθε κόμμα πρέπει να είναι ένα μέσο δεν είναι ο σκοπός. Ο σκοπός είναι να έχουμε μια παράταξη η οποία θα βοηθήσει τη χώρα θα συνδράμει για να βγει η πατρίδα μας από το λάκκο που έχει πέσει».

Κάνοντας πιο συγκεκριμένους τους λόγους που τον ώθησαν να αναλάβει την ηγεσία του νέου φορέα, ο πρώην πρύτανης, λέει: «ο λόγος που συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία είναι γιατί δεν άκουγα και δεν ακούω από κανέναν να λέει αυτά που πρέπει να γίνουν. Ο παρασιτισμός και αυτή η πελατοκρατεία έχει κόμματα σήμερα που την εκφράζουν και την αντιπροσωπεύουν.

Εκείνο που δεν αντιπροσωπεύεται, δεν έχει πολιτική έκφραση είναι ο χώρος της εργασίας, της παραγωγής και της δημιουργίας, δηλαδή αυτόν που θέλει να ζει και να εργάζεται αξιοπρεπώς με τον ιδρώτα του προσώπου του και όχι με τις σχέσεις του με τα κόμματα και το κράτος, αυτή είναι όλη η ουσία του θέματος».

Μεγάλη σημασία έχει για τον κο Γάτσιο να καταστεί σαφές ότι ο νέος φορέας δεν είναι η συνέχιση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά μία πρόταση καινούργια: «Ο νέος φορέας δεν θα είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη – αυτή υπάρχει και πρόεδρος του είναι η κυρία Γεννηματά- αυτό που θα φτιάξουμε θα είναι καινούργιο από την αρχή».

Μεγάλο στοίχημα και για τον κο Γάτσιο, όπως και για όλους τους υποψηφίους αποτελεί η συμμετοχή του κόσμου στη διαδικασία. Και ο ίδιος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να συμμετάσχουν και να καταθέσουν την ψήφο τους στις 12 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Συμπολίτισσες   συμπολίτες

Την Παρασκευή 10/11/2017 επισκέπτεται την πόλη μας ο υποψήφιος πρόεδρος για τη δημιουργία του νέου πολιτικού δημοκρατικού κόμματος κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος.

Η επιλογή της υποψηφιότητας του με βασικό πρόταγμα την Εθνική, Πολιτιστική, Παραγωγική, Ανόρθωση της χώρας βρήκε αντανάκλαση   και στη πόλη μας.  Μας ώθησε να στρατευτούμε σε αυτή τη προσπάθεια, αφού ερμήνευσε με αληθινό και απόλυτο τρόπο τα αίτια που περιήλθε η χώρα μας  σε  αυτή τη παρακμή, προτάσσοντας ταυτόχρονα  την πραγματική διέξοδο της. Να δούμε δηλαδή κατάματα την πραγματικότητα και με κεντρικό σύνθημα που περικλείεται στο,  ή θα  παράξουμε ως χώρα ή δεν έχουμε μέλλον («παραγωγή ή θάνατος»)  αποφασίζουμε να πάρουμε στα χέρια μας την πατρίδα.

 Πιστεύουμε ότι αυτή η παραδοχή απεικονίζει με τον πλέον δραματικό τρόπο την ιεράρχηση που οφείλει να έχει η χώρα μας για να μπορέσει να αναπνεύσει!!

Στόχος πολύ δύσκολος επειδή απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας και προσανατολισμού, να χτίσουμε δηλαδή από την αρχή τη χώρα μας διατηρώντας τα φυσικά της  πλεονεκτήματα.  Γιατί η σημερινή της κατάσταση δεν μας τιμά, αρκεί και μόνο να σκεφτεί κανείς πως για την έκδοση ενός ηλεκτρονικού εισιτηρίου απαιτείται  ουρά ωρών, για μια εγχείρηση αναμονή μηνών και για μια σύνταξη προσμονή ετών!!

Τώρα όμως που έκλεισε πλέον οριστικά και αμετάκλητα ο κύκλος των τσαρλατάνων της πολιτικής που ξεκίνησε από το Ζάππειο 1 & 2, το πρόγραμμα Θες/νίκης μαζί με το  παράλληλο και την περήφανες διαπραγματεύσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να φορτώσουν πολλά δισ. εθνικής υπερηφάνειας και να παγιδεύσουν τη χώρα, είναι η στιγμή να επιχειρήσουμε!

Συμπολίτισσες συμπολίτες

Ιδιαίτερα για την περιοχή μας  η παραγωγική ανασυγκρότηση πιστεύουμε ότι έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό και περιεχόμενο. Ο τόπος μας για πολλά χρόνια στηρίχθηκε στις κρατικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις, οφείλει πλέον να συνειδητοποιήσει ότι  η εποχή αυτή έχει παρέλθει οριστικά.

Στον αντίποδα όλων των παραπάνω, στον ευλογημένο χώρο μας έχει ανοίξει μια μεγάλη λεωφόρος που είναι η αξιοποίηση και εκμετάλλευση των γεωθερμικών πεδίων της περιοχής μας. Το ζεστό νερό που αναβλύζει μέσα από τα σπλάχνα της γης μας και ο ήλιος είναι η επικαιροποιημένη  επιδότηση μας, η οποία όμως απαιτεί υποστηριχτικές δομές, κατανόηση από την κοινωνία  και καταναλωτική στήριξη από όλους μας.

Για αυτό η υποψηφιότητα του καθηγητή ( πρώην Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας) Κωνσταντίνου  Γάτσιου βάζει σε εμάς, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του τόπου  σε νέες αποστολές. Μας κινητοποιεί  και  ωθεί  σε σκέψεις και  αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για να καλύψουμε επι πλέον και  την παντελή απουσία και ανεπάρκεια της τωρινής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης στο νομό μας.

Τελειώνοντας αυτή τη δημόσια συνομιλία  μας θέλουμε να δεχθούμε εκ των προτέρων τις ενστάσεις σας ( που είναι και δικές μας) για μια σειρά ανακολουθιών και κακών πρακτικών που εξελίχθηκαν κατά το στάδιο της διαδικασίας αυτής και  προκάλεσαν στους πολίτες  αρνητικές μνήμες του παρελθόντος!

Πιστεύουμε όμως πως πρέπει να τις προσπεράσουμε γιατί είναι  αδήριτη ανάγκη η χώρα να αποκτήσει την φωνή της λογικής, του εφικτού και της εμπιστοσύνης εντός και εκτός που είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να υπερβούμε ενωμένοι ως κοινωνία  το σημερινό τέλμα.

Με τις παραπάνω σκέψεις σε καλούμε να προσέλθεις την Παρασκευή 10/11/2017  στο Hotel elisso στη αίθουσα Pilotis  Café στις 18:00 για άμεση συζήτηση και γνωριμία με τον υποψήφιο Πρόεδρο Κωνσταντίνο Γάτσιο, προσθέτοντας και εσύ τους δικούς σου προβληματισμούς, σκέψεις και προτάσεις.

Σταύρος Κοκκινίδης

Εκπρόσωπος του κ.Γάτσιου στο νομό μας

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…