Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Γ. Καμίνης από Ξάνθη: «Είμαι βαθιά φιλελεύθερος και βαθιά αριστερός»

Γ. Καμίνης από Ξάνθη: «Είμαι βαθιά φιλελεύθερος και βαθιά αριστερός»

0

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές, με πρόταγμα την ενότητα και την ευθύνη της ιστορικής ευκαιρίας

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε και τα τελευταία ψέματα που είχαν απομείνει», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Καμίνης, που παρουσίασε το στίγμα της δικής του υποψηφιότητας στο νέο φορέα

Ως πυλώνες της δικής του διοίκησης ο κ. Καμίνης έθεσε το σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και την κοινωνική δικαιοσύνη

Την Ξάνθη επισκέφθηκε, στο πλαίσιο της περιοδείας του για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του στην ηγεσία της Κεντροαριστεράς, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, την Παρασκευή, προτάσσοντας ως στίγμα της δική του υποψηφιότητας αφενός τον σεβασμό στους θεσμούς της Δημοκρατίας, της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και των Ανεξάρτητων Αρχών και αφετέρου την προτεραιότητα στην κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο κ. Καμίνης επισκέφθηκε αρχικά τον δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλο στη συνέχεια μίλησε σε κεντρική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Ελισσώ, αφού νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Στο βήμα της εκδήλωσης βρέθηκαν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανέστης Αντωνιάδης, ο εκπρόσωπος του ΚΙΔΗΣΟ Μπάμπης Χρυσοχοΐδης, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Γκαρμπούνης και ο εκπρόσωπος των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία Γιάννης Δουκέλης. Τον υποψήφιο Γιώργο Καμίνη προλόγισε και κάλεσε στο βήμα ο ξανθιώτης φοιτητής Μιχάλης Σαμαράς.

Ιστορική ευκαιρία για την Κεντροαριστερά

Ο κ. Καμίνης εξήγησε ότι βασικό του μέλημα είναι η ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, με κρίσιμο σημείο τη διατήρηση της ενδοπαραταξιακής ενότητας. Χαρακτήρισε τις εν λόγω διεργασίες στην Κεντροαριστερά ως «ιστορική ευκαιρία» για τη συγκρότηση ενός μεγάλου πολιτικού χώρου, όπου θα κινητροδοτηθούν να μπουν οι νέοι στην πολιτική, θα επιστρέψουν «στην κοιτίδα τους» όσοι πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ και απογοητεύτηκαν (όχι όσοι «πήραν καρέκλες») και θα μπορέσει να αποκτήσει λόγο κάθε προοδευτικός και δημοκρατικός πολίτης, ακόμη και αν δε θέλει να εμπλακεί ενεργά στην πολιτική. Γι’ αυτό κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου, με το σύνθημα «τώρα αρχίζουν όλα» και την αισιοδοξία ότι ο κόσμος πια καταλαβαίνει ότι μόνο η αλήθεια αποτελεί το δρόμο προς τη σωτηρία της χώρας. Αναφορικά με τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Καμίνης λακωνικά δήλωσε ότι οι προγραμματικές συνεργασίες πρέπει να γίνονται χωρίς αποκλεισμούς με τις δημοκρατικές δυνάμεις .

Τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ δε θα τη βρείτε στον νέο φορέα

Ο φοιτητής Μιχάλης Σαμαράς με εκπροσώπους όλων των τάσεων στο βήμα, προλόγισε τον υποψήφιο για τον νέο φορέα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε την απογοήτευση του κόσμου. Αυτή τη δημαγωγία δεν την έχετε ακούσει, ούτε πρόκειται να την ακούσετε από κανέναν υποψήφιο για το νέο φορέα και σίγουρα όχι από εμένα. Πρέπει να πούμε πολλές πικρές αλήθειες στον κόσμο, ώστε να βάλουμε τα θεμέλια για να ξημερώσει μία ωραία μέρα. Αυτό προϋποθέτει σοβαρότητα, δουλειά και κυρίως σεβασμό στη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων» σημείωσε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας ότι στις πολιτικές απόψεις των συνυποψηφίων δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Σχολίασε δε ότι, τις ευθύνες για τη μεταπολίτευση τις έχουν μεν στο μεγαλύτερο βαθμό οι κυβερνήσεις, αλλά βάρος παίρνει και η δημαγωγική αντιπολίτευση.

Ο ίδιος απέφυγε να βάλει κάποιο «πήχη» στη συμμετοχή για την επιτυχία ή την αποτυχία του εγχειρήματος, εξηγώντας ότι δεν πρέπει από αυτό και μόνο το κριτήριο να προδικάσουμε το αποτέλεσμα.

Χαρακτήρισε τον εαυτό του «βαθιά φιλελεύθερο πολιτικά και βαθιά αριστερό», διευκρινίζοντας ότι παραμένει προσηλωμένος σε θέματα δημοκρατίας, κράτους δικαίου, δικαιοσύνης και ανεξάρτητων αρχών, με κεντρικό πυλώνα στην πολιτική του την κοινωνική δικαιοσύνη.

Το στίγμα της υποψηφιότητάς μου είναι η ισότητα

Ο κ. Καμίνης αναφερόμενος ειδικά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής τόνισε ότι ήδη από την περίοδο που ήταν Συνήγορος του Πολίτη γνωρίζει και έχει ασχοληθεί στενά και σε βάθος με τα θέματα που απασχολούν τη μειονότητα. «Υπηρέτησα και υπηρετώ τα ανθρώπινα δικαιώματα, γνωρίζω τα προβλήματα όπως γνωρίζω ότι υπάρχουν καλοθελητές που σπεύδουν να τα εκμεταλλευτούν», επεσήμανε ο ίδιος. Σχετικά δε με το ζήτημα της δική του εμπειρίας και γνώσης για τα θέματα της Περιφέρειας, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι «ασκώντας ένα δημόσιο λειτούργημα, δίνεις δείγματα γραφής. Κάποιοι νομίζουν ότι είναι προνόμιο να είναι κανείς δήμαρχος της Αθήνας, παραγνωρίζοντας ότι στην πρωτεύουσα συμπυκνώνεται η κρίση όλης της χώρας».

Να μην πέφτουμε στην παγίδα του διχασμού

Και πάλι υποστηρικτές και από άλλους υποψηφίους έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, μαζί με τους φίλους του Γ. Καμίνη

Σε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και παραγωγικού μοντέλου στάθηκε ιδιαίτερα στην ομιλία του ο κ. Καμίνης, αναδεικνύοντας από τη μια πλευρά το πλήγμα που έχει προκαλέσει στη χώρα το brain-drain και τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται από την άλλη τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων, όσο και για την εξυγίανση της Δημόσιας Διοίκησης. «Το κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας ότι για να φέρουμε τις αλλαγές «πρέπει πρώτα απ’ όλα να συγκρουστούμε με τον εαυτό μας».

Ειδικά για το ρόλο της Κεντροαριστεράς στο σύγχρονο πλαίσιο, όπου από τη μια είναι η δυσκαμψία του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα ιδιωτικών επενδύσεων και από την άλλη η Νέα Δημοκρατία, που πάει με τον άγριο νόμο της αγοράς, ο νέος φορέας έρχεται να καλύψει ένα τεράστιο κενό στο πολιτικό σύστημα. «Εμείς ερχόμαστε να διατηρήσουμε την ισορροπία, με πυλώνες μας το σεβασμό στους θεσμούς της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, των Ανεξάρτητων Αρχών και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Αυτή είναι η ιστορική μας ευκαιρία και ιστορική υποχρέωση».

Ο υποψήφιος για τον νέο φορέα σχολίασε ακόμη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μας έκανε και μία χάρη: είπε και τα τελευταία ψέματα που είχαν απομείνει» και πρόσθεσε: «σε άλλες χώρες της ΕΕ που ήρθαν αντιμέτωπες με κρίσεις αντί να χωρίζουν τον κόσμο σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, υπέγραψαν μεταρρυθμίσεις και είπαν ότι όποιος βγει θα τις εφαρμόσει. Είμαστε μία κοινότητα, ένα έθνος, να μην πέφτουμε στην παγίδα του διχασμού, γιατί όταν μετά θες να προωθήσεις μέτρα, θες να έχεις και τον κόσμο ενωμένο».

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…