Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Δεν κινείται φύλλο» στον δήμο Αβδήρων

«Δεν κινείται φύλλο» στον δήμο Αβδήρων

0
dimarxio vistonidos 1-empros

Σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση στην δημοτική αρχή. Προϋπολογισμός μικροέργων και αιθουσών για …μνημόσυνα!

Αντωνιάδης: «Σε απόλυτο τέλμα ο δήμος Αβδήρων». Θέμα παρανομίας και ηθικής τάξης έθεσε ο Τσολακίδης για τα δημοτικά τέλη που δεν επιστρέφει ο δήμος Αβδήρων

 

tsitiridis2«Δεν κινείται φύλλο» από έργα στον δήμο Αβδήρων και αυτή ήταν η βασική επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης για να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και το σχέδιο δράσης. «Με την «πλάτη στον τοίχο» ο δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης δέχτηκε έντονη κριτική απ’ όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων όχι μόνο για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους αλλά και σε …απολογισμό γι αυτά που δεν έγιναν!

 

Θέμα παρανομίας και ηθικής τάξης έθεσε ο Τσολακίδης για τα δημοτικά τέλη που δεν επιστρέφει ο δήμος Αβδήρων

Στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Τσολακίδης έθεσε το ζητήματα της επιστροφής των δημοτικών τελών που χρεώθηκαν το προηγούμενο έτος ενώ είχε αποφασιστεί στο δημοτικό συμβούλιο μείωση αλλά η ΔΕΗ δεν το πέρασε στο σύστημά της από την αρχή του έτους χρεώνοντας έτσι στα τιμολόγια 15 – 20 λεπτά επιπλέον. Ο κ. Τσολακίδης τόνισε ότι δεν ευθύνεται η ΔΕΗ αλλά η δημοτική αρχή που δεν έστειλε εγκαίρως την νέα απόφαση της χρέωσης και ότι: «συνιστά παρανομία αλλά και ζήτημα ηθικής τάξης προς τους δημότες η  μη επιστροφή τους ή επιστροφές κατά το δοκούν», όπως είπε χαρακτηριστικά, υπονοώντας ρουσφετολογικές ενέργειες του δημάρχου. Ο κ. Τσολακίδης ανέφερε πως πρόκειται για 12.000 συνδέσεις και πως το ποσό που πρέπει να επιστραφεί είναι περίπου στα 100.000 ευρώ. Ο κ. Τσιτιρίδης επέμενε ότι δεν έγινε με ευθύνη του δήμου αυτό κι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κωδικός για επιστροφή των χρημάτων αλλά αυτό μπορεί να γίνει αργότερα  για να του απαντήσει ο κ. Τσολακίδης ότι το καθυστερεί για να συμπέσει με τις εκλογές και να το εκμεταλλευτεί ο δήμαρχος.

Προϋπολογισμός μικροέργων

Σ΄ ότι αφορά τον προϋπολογισμό ο κ. Τσολακίδης εξέφρασε την άποψη πως έχει μόνο κάτι μκροέργα σε κάποιους οικισμούς και σε καμιά περίπτωση δεν συμβάλλει στην ισόρροπη ανάπτυξη του δήμου. Πρότεινε δε να γίνουν προσπάθειες αδειοδότησης των λυόμενων σπιτιών στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευση στο Σέλινο ώστε να λειτουργήσουν ως χώροι φιλοξενίας για τους μαθητές, αθλητικούς συλλόγους ή αποστολές ώστε να δημιουργηθεί επισκεψιμότητα στην περιοχή. Ο δήμαρχος το αποδέχτηκε υποσχόμενος ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προς την κατεύθυνση της αδειοδότησης.

Αντωνιάδης: «Σε απόλυτο τέλμα ο δήμος Αβδήρων»

Καταπέλτης ο επικεφαλής της «Δημοκρίτειας Κίνησης» κ. Κώστας Αντωνιάδης ο οποίος επικέντρωσε την κριτική του στον προϋπολογισμό τονίζοντας ότι 4 χρόνια τώρα η δημοτική αρχή δε έχει εντάξει ούτε ένα έργο στο ΕΣΠΑ και πως το μόνο που κάνει είναι κάτι μικροέργα όπως του τύπου αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που καταλήγουν να γίνονται αίθουσες για τέλεση μνημοσύνων. «Ο δήμος Αβδήρων βρίσκεται σε απόλυτο τέλμα», ήταν η διαπίστωση του κ. Αντωνιάδη. Στις προτάσεις που κατέθεσε συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Σέλερο και επ’ αυτού ο δήμαρχος απάντησε ότι  θα γίνει αργότερα αφού δεν έχει οικόπεδο διαθέσιμο στο κέντρο του οικισμού και αυτό που υπάρχει είναι μικρό. Τέλος ο κ. Αντωνιάδης ζήτησε την κατάργηση του νομικού τμήματος του δήμου επισημαίνοντας ότι δεν προφύλαξε τον δήμο από το φιάσκο της δημοπρασίας του κάμπινγκ στο Μυρωδάτο και έκανε διεθνή διαγωνισμό σε ένα οικόπεδο που δεν έχει νομικό κώλυμα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…