Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Ζίβκοβιτς

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Ζίβκοβιτς

0

Εξαιρετικές επεμβάσεις και μόλις τρία γκολ παθητικό για τον Σέρβο τερματοφύλακα της Ξάνθης

Ένα από τα πρόσωπα των ημερών στο πρωτάθλημα της Super League είναι ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, όχι μόνο λόγω της εξαιρετικής εμφάνισης του στο ματς με την ΑΕΚ, αλλά και επειδή σε κάθε αγώνα ο Σέρβος γκολκίπερ αποδεικνύει την αξία του με εντυπωσιακές επεμβάσεις και βοηθώντας την Ξάνθη να παραμένει στη 2η θέση του πίνακα με την καλύτερη άμυνα (με 3 γκολ παθητικό μαζί με Ατρόμητο, Λεβαδειακό και πίσω από τον ΠΑΟΚ που έχει δεχθεί 2).

Ήδη από πέρσι εξάλλου ο Ζίβκοβιτς είχε αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους γκολκίπερ του πρωταθλήματος και φέτος συνεχίζει στους ίδιους και ακόμη υψηλότερους ρυθμούς, αναγκάζοντας πλέον τον Ολυμπιακό να κοιτάζει ανοιχτά πλέον την περίπτωση του και να φημολογείται ότι θα κινηθεί για την απόκτηση του.

Την ίδια στιγμή ο 28χρονος τερματοφύλακας της Ξάνθης μπορεί να απολαμβάνει τα θετικά σχόλια για τον ίδιο, όμως παραμένει προσηλωμένος στο έργο του με την ξανθιώτικη ομάδα, κλείνοντας τα αυτιά του στα μεταγραφικά «σενάρια» που κυκλοφορούν. Ο Ζίβκοβιτς εξάλλου μετά το ματς με την ΑΕΚ δήλωσε στην κάμερα της Nova: «Ευχαριστώ πολύ για την τιμή του να με θεωρείτε από τους καλύτερους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος, αυτό είναι ένα κίνητρο για εμένα για να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Ωστόσο αξίζουν συγχαρητήρια οι συμπαίκτες μου για την προσπάθειά μας. Καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να παίξει εννιά κόντρα σε έντεκα, η ΑΕΚ μας πίεσε πολύ στα τελευταία είκοσι λεπτά, είμαστε ευχαριστημένοι με το βαθμό αλλά θέλαμε τη νίκη.

Αυτή είναι μία πολύ σημαντική ισοπαλία για εμάς κόντρα στην πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος και μας δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια, για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να βελτιωθούμε. Όπως και στο ματς με τον Ολυμπιακό έτσι και σήμερα κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, για εμάς είναι σαν να κερδίσαμε το παιχνίδι. Ελπίζω αυτό το αποτέλεσμα να μας πιέσει να παίξουμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον.

Δεν θέλω να μιλήσω για τις άλλες ομάδες, είμαι παίκτης της Ξάνθης και εύχομαι κάθε ομάδα να παλεύει για το πρωτάθλημα, εμείς παλεύουμε μόνο για τις νίκες. Η ομάδα μου έχει παίξει και στα επτά παιχνίδια πολύ καλά, έχουμε καλή άμυνα αλλά κάθε άμυνα ξεκινάει από την επίθεση, είμαστε συμπαγής ομάδα και έτσι θα συνεχίσουμε», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Σέρβος γκολκίπερ

Χωρίς δύο στη Ριζούπολη

Χωρίς τους Κώστα Φλίσκα, Στράτο Σβάρνα, που αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ, σχεδιάζει τα πλάνα του για το επερχόμενο ματς στη Ριζούπολη με τον Απόλλων Σμύρνης ο Μίλαν Ράσταβατς.

Αμφότεροι οι τιμωρημένοι αποτελούν βασικές επιλογές για το κέντρο της άμυνας της Ξάνθης κι έτσι ο Σέρβος τεχνικός προβληματίζεται για το ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Χρήστου Λισγάρα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τις επιλογές να είναι περιορισμένες.

Μία απ’ αυτές που θεωρείται και η πιθανότερη είναι να μετατοπιστεί ο Κασάδο από το αριστερό άκρο, στο κέντρο της άμυνας και αριστερά να παίξει ο Συλά, όπως έγινε και στον αγώνα με τον «δικέφαλο» στα τελευταία λεπτά. Οι υπόλοιπες επιλογές είναι να χρησιμοποιηθεί κάποιος εκ των Οκάν Χατζητερζόγλου, ή Δημήτρης Μελιόπουλος, οι οποίοι όμως φέτος δεν έχουν καταγράψει ακόμη συμμετοχή. Μία ακόμη λύση που συγκεντρώνει όμως τις λιγότερες πιθανότητες θα είναι να «τραβηχτεί» στην άμυνα ο Κάσα Καμαρά, κάτι όμως που δεν προτιμάει ο Ράσταβατς καθώς έτσι θα χάσει μία σημαντική μονάδα από τη μεσαία γραμμή. Τις επόμενες ημέρες και όσο πλησιάζει η ημέρα του αγώνα θα ξεκαθαρίσει το ποιος θα παίξει κεντρικός αμυντικός στο επόμενο ματς.

SUPER LEAGUE

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

16.00: Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα (NS3)

18.15: Κέρκυρα – Παναιτωλικός (NS1)

20.30: Λαμία – Παναθηναϊκός (NS2)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

16.00: Αστέρας Τρ. – Πανιώνιος (NS2)

18.15: Απόλλων Σμ. – Ξάνθη (NS2)

18.15: Πλατανιάς – Λάρισα (NS3)

20.30: Ολυμπιακός – Π.Α.Ο.Κ. (NS1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

19.30: Α.Ε.Κ. – Ατρόμητος Αθ. (NS1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Π.Α.Ο.Κ. 15
  2. A.E.K. 14
  3. Ατρόμητος Αθ. 13
  4. Λεβαδειακός 13
  5. Ολυμπιακός 11
  6. Πανιώνιος 11
  7. Ξάνθη 10
  8. Παναθηναϊκός 9
  9. ΠΑΣ Γιάννινα 9
  10. Παναιτωλικός 8
  11. Λαμία 7
  12. Κέρκυρα 6
  13. Πλατανιάς 6
  14. Αστέρας Τρ. 6
  15. Απόλλων Σμ. 3
  16. Λάρισα 3
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …