Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Παλεύουν» να διώξουν την κεραία κινητής στα Άβδηρα

«Παλεύουν» να διώξουν την κεραία κινητής στα Άβδηρα

0

Αντιδράσεις από ομάδα κατοίκων όταν συνεργείο πήγε στον υποσταθμό συνοδεία αστυνομίας

Είχαν Άδεια τροποποίησης της κεραίας. Ζητούν να φύγει εκτός οικισμού αφού είναι πάνω από τις σκεπές των σπιτιών τους

 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα Άβδηρα με την κεραία Κινητής τηλεφωνίας… Ομάδα κατοίκων περικύκλωσε τον υποσταθμό του ΟΤΕ που είναι μέσα στο κέντρο του οικισμού όταν αντιλήφθηκε ότι ήλθε και πάλι συνεργείο του ΟΤΕ, συνοδευόμενο από την αστυνομία. Όπως μας πληροφόρησαν κάτοικοι οι υπάλληλοι τους επέδειξαν Άδεια για τροποποίηση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας  που είναι εγκατεστημένη στον περίβολο του  υποσταθμού του ΟΤΕ. Άμεσα μια ομάδα κατοίκων  προσέφυγε στον εισαγγελέα με τις υπογραφές που είχαν συγκεντρώσει από την προηγούμενη φορά  για να σταματήσει αυτεπάγγελτα τις εργασίες. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε και ακολούθησε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο  του οικισμού και της πρώην δημάρχου κας Εύας Τσακίρη ώστε να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις που έχουν στόχο την απομάκρυνση της κεραίας καθώς την θεωρούν επικίνδυνη για τον οικισμό.

 

Οι κάτοικοι των Αβδήρων ζητούν την απομάκρυνση της κεραίας κινητής εκτός οικισμού

Οι κάτοικοι των Αβδήρων ζητούν να φύγει εκτός οικισμού η κεραία κινητής και ο υποσταθμός του ΟΤΕ που είναι στο κέντρο του οικισμού

Να σημειώσουμε πως ήταν πέρσι 15 Νοεμβρίου όταν υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες με κίνδυνο πρόκλησης επεισοδίων όταν και πάλι ήλθε  συνεργείο του ΟΤΕ ». Να σημειώσουμε ότι οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η ύπαρξη της κεραίας μέσα στον οικισμό είναι παράνομη αφού πρέπει να απέχει σύμφωνα με τον νόμο 300 μέτρα από τον τελευταίο σπίτι και αυτή δεν απέχει ούτε 100 πλαγίως από σπίτι και ούτε καν 200 μέτρα από το σχολείο και το λύκειο. Ζητούν  μετ’ επιτάσεως να φύγει εκτός οικισμού ο υποσταθμός και η κεραία θεωρώντας υπεύθυνη την ακτινοβολία που εκπέμπει για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου που παρατηρείται στον οικισμό.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…