Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξανθιώτη ξέχνα το πάρκινγκ μέχρι να τελεσιδικήσει στα δικαστήρια

Ξανθιώτη ξέχνα το πάρκινγκ μέχρι να τελεσιδικήσει στα δικαστήρια

0
parking dimotiko

Δεν μπορεί να το λειτουργήσει ο δήμος εφόσον υπάρχει εκκρεμοδικία απάντηση ο νομικός σύμβουλος του δήμου κατά την συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο

 Κόντρες – αποχωρήσεις – αντεγκλήσεις κατά τη συζήτηση

 «Ζητήσαμε ενημέρωση γιατί δεν λειτουργεί το υπόγειο πάρκινγκ και λάβαμε άδειες καρέκλες… Είναι ντροπή αυτή η εικόνα για το δήμο μας..», ήταν η κατακλείδα της τοποθέτησης του επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών Μανώλη Φανουράκη για να καταδείξει την απογοήτευσή του από την συμπεριφορά των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης και του ίδιου του δημάρχου που αποχώρησε δις από την αίθουσα κατά τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε ενημέρωση για το δημοτικό πάρκινγκ που ζήτησαν με υπογραφές 15 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης.

 

 

Ο νομικός σύμβουλος αρνήθηκε να ενημερώσει δημόσια το δημοτικό συμβούλιο για το πάρκινγκ

Στο «στόχαστρο» αρχικά βρέθηκε ο νομικός σύμβουλος ο δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας Γιάννης Λάμπρου ο οποίος κλήθηκε για να ενημερώσει το σώμα για το σημείο που βρίσκεται η αντιδικία με την μισθώτρια και τι μέλλει γενέσθαι με κυρίαρχο ζητούμενο αν μπορεί ο δήμος να το λειτουργήσει εν’ όσο υπάρχει εκκρεμοδικία ώστε να μην χάνει έσοδα και να το παραδώσει στους δημότες. Αντ’ αυτου ο κ. Λάμπρου περιορίστηκε να πει ότι με τη σύμφωνη γνώμη και των τριών άλλων δικηγόρων της νομικής υπηρεσίας δεν δύναται εκ του νόμου να συζητήσει τίποτε δημόσια εφόσον η υπόθεση κρίνεται δικαστικά, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέρονται του δήμου και να μην παρουσιαστούν στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν στη δίκη εναντίον του δήμου. Να σημειώσουμε πως τη συζήτηση παρακολουθούσε και ο δικηγόρος της μισθώτριας. Ο κ. Λάμπρου μετά από την τοποθέτησή του ζήτησε να αποχωρήσει ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Ο κ. Ανταμπούφης τον εγκάλεσε για ασέβεια προς το σώμα ενώ ο κ. Φανουράκης ζήτησε την απαλλαγή του από όλα τα Δημοτικά συμβούλια εφόσον αρνείται να προστατεύσει το σώμα. : «Θέλουμε να συζητήσουμε δεν μας ενδιαφέρει η αντιδικία. Θέλουμε να μας πείτε γιατί δεν ανοίγει ο δήμος το πάρκινγκ. Πρώτα εμείς γνωρίζουμε να προασπίζουμε τα συμφέροντα του Δήμου και θα συγχαρούμε τη νομική υπηρεσία αν κερδίσει τις υποθέσεις αλλά είναι απαράδεκτο να μην μετέχετε καθώς το μόνο μέλημά μας είναι να ανοίξει το πάρκινγκ όπως έχει δεσμευτεί η δημοτική αρχή». Ο κ. Λάμπρου απάντησε ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να ενημερωθούν στον γραφείο του αλλά όχι δημόσια, επιμένοντας στη θέση του. Ο Κ. Καμαρίδης υπονόησε ότι πίσω από την άρνηση του κ. Λάμπρου να παρέχει ενημέρωση κρύβεται ο δήμαρχος, ο οποίος αμέσως μετά πήρε τον λόγο λέγοντας πως η απόφαση δεν είναι προσωπική του Γ. Λάμπρου αλλά της νομικής υπηρεσίας προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντα του Δήμου: «Δεν θα μετατρέψουμε την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου σε αίθουσα δικαστηρίου» και αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης με την επισήμανση : «όλοι θέλουμε να λειτουργήσει το πάρκινγκ».

Κόντρες για το πάρκινγκ

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόφαση της πρώην δημοτικής αρχής τον Ιούνιο του 2013 να μισθώσει το πάργκιγκ σε ιδιώτη χωρίς ωστόσο να κρίνει αυτή τη απόφαση. Στην συνέχεια περιέγραψε τι ακολούθησε έως του σημείου να προβεί σε έξωση της μισθώτριας διεκδικώντας τα μισθώματα που δεν του κατέβαλλε. Τόνισε δε πως: « ο Δήμος εφαρμόζει αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και πρέπει να διασφαλίζει τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου». Ο κ. Φανουράκης στην τοποθέτησή του επικαλέστηκε την φράση του δημάρχου στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων μία μέρα πριν για να τους ενημερώσει. Σύμφωνα μ’ αυτή «το πάρκινγκ δεν πρόκειται να λειτουργήσει όσο υπάρχει η αντιδικία με την μισθώτρια εταιρία». Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι ανεξάρτητα από την έκβαση της δίκης δεν βρίσκει το λόγο γιατί ο δήμος δεν λειτουργεί το πάρκινγκ, θέτοντας μάλιστα ένα άλλο ζήτημα. Ειδικότερα ανέφερε πως μπορεί ο δήμος να ελεγχθεί από το Σώμα Επιθεωρητών για διαφυγόντα έσοδα την στιγμή μάλιστα που συνεχώς κάνει έξοδα για την συντήρηση του χώρου όπως αποδεικνύουν και οι κωδικοί στον προϋπολογισμό. Ο Δήμαρχος διέψευσε τον κ. Φανουράκη για την αναφορά του στην φράση του ενώ τον κ. Φανουράκη υποστήριξε ο κ. Καμαρίδης λέγοντας μάλιστα ότι ο δήμαρχος αντί να δώσει απαντήσεις τους έκανε συστάσεις. Έθεσε τρία ερωτήματα για τα οποία ζήτησε απαντήσεις: “Ποιος υπέγραψε τη σύμβαση για τη λειτουργία του χώρου στάθμευσης, πόσα έξοδα έγιναν από τη στιγμή που ανακλήθηκε η άδεια χωρίς να γνωρίζει κανείς αν θα επαναλειτουργήσει και γιατί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου περιέχονται διάφορα ποσά για επισκευές του χώρου;”

Κλειστό θα παραμείνει το πάρκινγκ μέχρι να τελεσικήσει η αντιδικία με την μισθώτρια

Ο Νίκος Ανταμπούφης κατηγόρησε τον δήμαρχο για: «κρυψίνοια» τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν συνάδει με την σοβαρότητα του θέματος και του δημοτικού συμβουλίου η κρυψίνοια ενώ θα ήταν πολύ πιο ουσιαστικό ο δήμαρχος να συζητά στο δημοτικό συμβούλιο και το θέμα να μην σέρνεται σε φυλλάδες …». Ο δήμαρχος αποχώρησε όπως και μερικοί από τους λιγοστούς δημοτικούς συμβούλους που είχαν απομείνει και το λόγο μετά πήρε και η κα Πυρνάρη η οποία τόνισε ότι την προσβάλει η άδεια θέση του Δημάρχου στο Προεδρείο: «είναι η δεύτερη φορά που συζητείται τόσο σοβαρό θέμα και δεν υπάρχουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως η διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα, αν το πάρκινγκ είχε άδεια όταν ο Δήμος εκμίσθωσε το χώρο και άλλα στοιχεία».

Δευτερολογώντας ο κ. Φανουράκης ζήτησε από τον κ. Λάμπρου να μπει στην αίθουσα και επανέλαβε επιτακτικά το ερώτημα αν μετά την έξωση ο δήμος μπορεί μόνος του να λειτουργήσει το πάρκινγκ για να λάβει την απάντηση από τον κ. Λάμπρου ότι ο δήμος έχει μεν την κυριότητα αλλά η σύμβαση είναι ενεργή και εφόσον εκκρεμεί στα δικαστήρια δεν μπορεί να το λειτουργήσει έως ότου τελεσιδικήσει. Έτσι δόθηκε μια ξεκάθαρη απάντηση προς την τοπική κοινωνία ότι …να ξεχάσει το πάρκινγκ για όσα χρόνια εκκρεμούν δίκες !

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…