Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Έκλεψαν την παράσταση οι έφιπποι του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής/Ξάνθης στην παρέλαση της 4ης Οκτωβρίου

Έκλεψαν την παράσταση οι έφιπποι του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής/Ξάνθης στην παρέλαση της 4ης Οκτωβρίου

0
aloga-parelasi

Για πρώτη φορά συμμετείχαν με άλογα στην παρέλαση τιμώντας τα «Ελευθέρια» της Ξάνθης

«Σκοπεύουμε να κάνουμε παρουσιάσεις για να δει το κοινό από κοντά τα άλογα και να γνωρίσει τα μέλη μας» δηλώνει στο «Ε» η πρόεδρος του ΙΠΠ.Ο.Κ.Ξ. κα. Τσομπανίδου Έλλη

Εντυπωσιακή από πολλές απόψεις για τους θεατές ήταν η φετινή παρέλαση της 4ης Οκτωβρίου στην πόλη της Ξάνθης, καθώς πέρα από τους εκατοντάδες παρελαύνοντες μαθητές και μέλη συλλόγων που διέσχισαν καμαρωτοί την οδό 28ης Οκτωβρίου, μαζί με το στρατό και τις επιδείξεις οπλασκήσεων που παρουσίασε, σε αυτή συμμετείχαν για 1η φορά και έφιπποι του Ιππικού Συλλόγου Κομοτηνής/Ξάνθης με τα πανέμορφα άλογά τους που έκλεψαν την παράσταση και εντυπωσίασαν όσους την παρακολούθησαν.

Ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής ιδρύθηκε το 2006, ενώ από το 2014 καθώς σε αυτόν ενσωματώθηκαν αρκετοί Ξανθιώτες αναβάτες/ιδιοκτήτες αλόγων διευρύνθηκε σε σύλλογο Κομοτηνής/Ξάνθης.

Όπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος του συλλόγου κα. Έλλη Τσομπανίδου, στον Ιππικό Όμιλο είναι εγγεγραμμένα περίπου 350 μέλη, από τα οποία οι έφιπποι είναι 70 από την Κομοτηνή συν 20 από την Ξάνθη, ενώ στο σύλλογο έχουν γραφτεί και μεμονωμένοι αναβάτες από γειτονικές περιοχές αλλά και φίλοι της ιππασίας.

Η κα. Τσομπανίδου μιλώντας στο «Ε» για τη συμμετοχή στην πρόσφατη παρέλαση της 4ης Οκτωβρίου στην Ξάνθη ανέφερε:

Ε.Τ.: «Στην παρέλαση των «Ελευθερίων» της Ξάνθης στις 4 Οκτωβρίου συμμετείχαμε για 1η φορά, με Ξανθιώτες κυρίως αναβάτες και, από τα σχόλια που λάβαμε μετά το τέλος θεωρώ ότι είχαμε θετική παρουσία. Τα άλογα που «επιστρατεύσαμε» για να παρελάσουν ήταν Ανδαλουσιανά της φυλής Γεγούαντα τα οποία εκτρέφονται σε φάρμα στη Γκιώνα Ξάνθης και στα οποία οι έφιπποι ήταν από την Ξάνθη. Στην παρέλαση συμμετείχε επίσης και το αγωνιστικό άλογο που ονομάζεται «Νικητής» με ιδιοκτήτη/αναβάτη τον Ξανθιώτη Τάσο Χαρισίου, αθλητής με διεθνείς διακρίσεις καθώς τρέχει σε αγώνες ιππικής αντοχής εντός και εκτός συνόρων και έχει τερματίσει πρώτος σε πολλούς αγώνες».

Για την παρουσία των έφιππων με τα άλογα τους στις παρελάσεις η πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής/Ξάνθης σημείωσε:

Ε.Τ.: «Η αρχή στις συμμετοχές σε παρελάσεις έγινε το 2015 στα «Ελευθέρια» Κομοτηνής, με δική μας πρωτοβουλία και είχε θετική απήχηση, ενώ καθώς πολλά μέλη μας είναι Ξανθιώτες θεωρήσαμε ότι έπρεπε να παρευρεθούμε και στην παρέλαση της Ξάνθης. Και παλαιότερα εξάλλου είχαμε συμμετοχή στα «Αλεκτόρεια» που γίνονται στον Πετεινό, σε γιορτή στην παραλία Μαγγάνων και σε άλλες εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, ενώ ευελπιστούμε να κάνουμε στο μέλλον κάποια παρουσίαση κοντά ή μέσα στην πόλη ώστε να γνωρίσει το ξανθιώτικο κοινό τον σύλλογο μας, να δει από κοντά τα άλογα και να ενημερωθεί για τη φροντίδα τους κλπ.

Για το τι χρειάζεται για τη συντήρηση ενός αλόγου η κα. Τσομπανίδου είπε:

Ε.Τ.: «Για να αποκτήσει και να συντηρήσει κάποιος ένα άλογο χρειάζεται χώρος, ο ¨στάβλος¨ όπως λέμε διαστάσεων 3Χ3μ. με αρκετά μεγάλο αύλιο χώρο για να μπορεί το άλογο να περπατάει και να κινείται και από εκεί και έπειτα χρειάζεται καθημερινή φροντίδα όπως καθάρισμα, πετάλωμα, προμήθεια τροφής (κυρίως τριφύλλι αλλά και καρπός κριθαριού ή βρώμης), η φαρμακευτική αγωγή και αποπαρασίτωση, αλλά πάνω απ’ όλα χρειάζεται αγάπη για το άλογο».

Κλείνοντας τις δηλώσεις της στο «Ε» η κα. Τσομπανίδου πρόσθεσε:

Ε.Τ.: «Ως Ιππικός Όμιλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, γιατί αυτός μας έδωσε την έγκριση της συμμετοχής στην παρέλαση Κομοτηνής την οποία ταλαιπωρηθήκαμε να πάρουμε αλλά και τον Δήμο Ξάνθης και τον Δήμαρχο κ. Δημαρχόπουλο που αγκάλιασε την πρόταση και συνεργάστηκε μαζί μας ικανοποιώντας τις «απαιτήσεις» που υπήρχαν για να μπορέσουμε να συμμετέχουμε στην παρέλαση. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιστράτηγο του Δ’ Σ.Σ. για την άψογη συνεργασία και την έγκριση που έδωσε για να προπορευτούμε στην παρέλαση».

Πάντως όσοι εντυπωσιάστηκαν από το θέαμα στην παρέλαση της Ξάνθης θα πρέπει να περιμένουν ένα χρόνο, όταν και θα επαναληφθεί, καθώς όπως τόνισε η πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής, καθώς η προετοιμασία των ζώων για τη συμμετοχή τους είναι αρκετά δύσκολη, έχουν αποφασίσει όπως και στην Κομοτηνή έτσι και στην Ξάνθη να συμμετέχουν μόνο στις παρελάσεις για τα ελευθέρια της πόλης (04 Οκτωβρίου) και όχι σε αυτές της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου.

Ωστόσο όσοι επιθυμούν να δουν από κοντά, να μάθουν περισσότερες πληροφορίες ή να ασχοληθούν με τα άλογα και την ιππασία μπορούν να επικοινωνήσουν με το σύλλογο στο τηλ. 2531071400 ή μέσω του Facebook στη σελίδα «Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής», με τον Όμιλο να διαθέτει άλογα επιδείξεων, αγωνιστικά και άλογα ελεύθερης ιππασίας.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ψάχνοντας τον… Γκοτζίλα στα βουνά της Ξάνθης

Για την Κυριακή 19 Μαΐου προγραμματίζεται η δρομική διοργάνωση Godzilla Xanthi Trail στην …